19 Temmuz 2019 Cuma Nabızlar

AYVAZOĞLU “FINDIK ÇALIŞMA GRUBU” İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ? Karadeniz milletvekilleri fındık için bir araya geldi. “Fındık Çalışma Grubu” olarak bir aray...

AYVAZOĞLU “FINDIK ÇALIŞMA GRUBU” İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Karadeniz milletvekilleri fındık için bir araya geldi. “Fındık Çalışma Grubu” olarak bir araya gelen bölge vekilleri fındık ve fındık üreticisinin sorunlarını masaya yatırdı.

Toplantıya katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, bölgeye önemli girdi sağlayan, stratejik ürün fındık ile ilgili olarak üreticilerin beklediği ve milletvekillerine ilettikleri soru, sorun ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak Karadeniz Bölgesi milletvekillerinden oluşan Fındık Çalışma Grubu ile toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Milletvekili Ayvazoğlu “Önceliğimiz fındığın geleceğinde dünya piyasasındaki yerimizi daha da güçlü hale getirerek hem üreticilerimizi memnun etmek hem de ekonomik girdi potansiyelini artırmaktır. Akılcı ve realist politikalarla bundan 50 yıl sonra da Karadeniz fındığı dünya piyasasında en önemli yerdedir diyebilmek için geniş perspektifli çalışmalara ihtiyacımız var. İnşallah belirlenen yol haritamızla hükümetimiz en doğru ve faydalı kararı verecektir. Takipçisiyiz.” dedi.

***

BAKAN PAKDEMİRLİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara’da Trabzonlu isimleri ağırladı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon AK Parti milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Muhammet Balta ve Adnan Günnar katıldı. Trabzon’u ilgilendiren konularda Bakan Pakdemirli ile istişare toplantısı yapıldı. Trabzon’un sorunlarının ele alınıp, projelerin konuşulduğu toplantıda, Bakan Pakdemirli Trabzon’un projelerinin her zaman arkasında olacağını ifade etti.

***

ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SEVİNÇ, TİSKİ’NİN TRABZONSPOR YARDIMINA NE DEDİ?

Trabzon’da bir dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Osman Necip Sevinç, Trabzonspor’a TİSKİ aracılığıyla aktarılması düşünülen yardıma eleştiri getirenlere tepki gösterdi. Sevinç, “TİSKİ faturalarından ihtiyari yani isteğe bağlı olarak Trabzonspor için para almanın, vermek istemeyene ne zararı var, anlamadım. Eskiden, çimento torbasından, limandan çıkış yapan kamyondan, FİSKOBİRLİK’ten vs. pay alınıp TS’ye yardıma giderdi. Şimdi, gençleştirerek gurur duyduğumuz, iyi idare ediliyor dediğimiz, şampiyonluğa oynamasını beklediğimiz bu şehrin bir numaralı tanıtım aracı için ayda 5 lirayı çok görüyoruz. Yazık.! Verme kardeşim verme!. Bizim gibi sevdalılar kendi isteğiyle bu kampanyayı destekliyor. Gel TİSKİ.. Benim faturamdan ayda 10 lira kulübüme al. Helâl olsun benim gururum takımıma..

Bu durumda her galibiyet ve başarıda kombine bilet ve forma alanın, aidat ödeyenin, bir şekilde takımına destek olanın sevinmesi de fazlasıyla hakkıdır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesine de çağrım var. Yasaların elverdiği ölçüde bu tip yardım kapıları açıktır.” dedi.

***

KÜREMDER BAŞKANI ÇEBİ, İKLİM EYLEM PLANIYLA İLGİLİ NE DEDİ?

KÜREMDER Başkanı Faruk Çebi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı İklim Değişikliği Eylem Planı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, “Mülkiyet hakkını gasp eden orman yasasını değiştirmeyen, tarım arazilerine dönüştürülen ormanları tekrar vatandaş adına geriye kazandıracak ağaçlandırma projelerini kapsamayan ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ Karadeniz’in sel ve heyelan sorununa kalıcı çözüm üretemez.” dedi.

***

İYİ PARTİ DERNEKPAZARI İLÇE BAŞKANI CANSIZ’DAN SERT TEPKİ

İYİ Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Cevdet Cemal Cansız, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi üzerinden sert eleştirilerde bulundu. 15 Temmuz’un esas aktörlerinin dışarda olduğunu savunan Cansız, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününe ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Öncelikle her türlü askeri ve sivil darbeyi lanetliyorum. 15 Temmuz’u kurgulayanlar, senaryosunu yazanlar, oyunu sahneleyenler ve asıl oyuncular ortalıkta dolanırken hiçbir suçu günahı olmayan Mehmetçikleri katledenler kahraman ilan edilirken; böyle bayrama da olmaz olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.

19 Tem 2019 - 10:49 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.