19 Nisan 2019 Cuma Nabızlar

TRABZON MEYDANI’NDA MAZBATA KUTLAMASI Yerel seçimlerin ardından İstanbul’da edilen itirazlar sonucunda 17 gündür bazı ilçelerde yapılan tekrar sayıml...

TRABZON MEYDANI’NDA MAZBATA KUTLAMASI

Yerel seçimlerin ardından İstanbul’da edilen itirazlar sonucunda 17 gündür bazı ilçelerde yapılan tekrar sayımların ardından 4 milyon 169 bin 765 oy alarak birinci çıkan Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Bunun üzerine CHP ve İYİ Parti teşkilatı dün meydan parkında kutlama yaptı. Davullar, zurnalar, kemençeler hiç susmadı. İzmir marşını bağıra bağıra söyleyen kalabalığın içinden sıra Cumhurbaşkanlığında diye hedef koyanlar da oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, “Çok mutlu olduk. Buna galibiyet gözüyle bakmıyoruz. İstanbul Türkiye’nin gözbebeğidir. Bu prestijin bize gelmiş olması çok önemli. Genel ülke siyasetine de yansımaları olacaktır. Hem hemşehrimiz olarak göreve layık görülmesi bizi mutlu etmiştir. Başarıyla görevini yerine getirmesini diliyoruz.” dedi. Demokrasiye vurgu yapan Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, “Halkın iradesine, adalete ve kanunlara saygılıyız. CHP, uzun yıllardan beri ilk kez Büyükşehir Belediyesi aldı. Dolayısıyla onlar için bir bayram olabilir.” şeklinde yorum yaptı.

­***

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KUVVETLİ İLE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’İ VE MİLLET İTTİFAKI’NI KONUŞTUK

Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması ve 17 gün sonra mazbatasını alması Trabzon’da sevinç yarattı. Sevinç CHP ve İYİ Partililerin sokağa çıkarak gösteri yapmasına dönüştü. Meydan Parkı’nda iki partinin il başkanlığı vatandaşlara konuştu. İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’yi aradık. Kuvvetli’ye şu soruları sorduk.

1- CHP adayının İstanbul’u kazanmış olması İYİ Partililerde nasıl bir psikoloji oluşturdu?

Kuvvetli: Biz olaya CHP adayı olarak değil Millet İttifakı adayı olara bakıyoruz. Her ne kadar CHP’den aday olsa da bizim de desteklediğimiz bir aday. İYİ Parti oyları olmasa kazanamazdı. Dolayısıyla çok büyük oranda bizim sayemizde kazandı.

2 - İyi Parti’nin CHP’yi iktidara taşıma gibi misyona doğru gittiği söylenebilir mi?

Kuvvetli: Kesinlikle hayır. Bu bit ittifak. Her iki tarafta kazanıyor. TBMM’ye bakıldığında daha net görünüyor.

3 - CHP, İYİ Parti sayesinde çok sayıda büyükşehir alırken İYİ Parti Türkiye’de sadece 20 ilçe alabildi?

Kuvvetli: Evet burada bazı sorular var. 24 Haziran oy oranları dikkat alınarak bir ittifak yapılabilirdi. Bazı iller İYİ Parti’ye verilebilirdi.

4 - CHPlilerin İYİ Parti’ye oy verdiğini rahatlıkla söyleyebilir misiniz?

Kuvvetli: Bana göre rahat vermediler. Biz CHP’ye her yerde çok rahat oy kullandık. Ancak CHP çoğu yerde vermedi. Trabzon’dan örnek verirsek, Akçaabat’ta vermedi, Arsin’de vermedi. Başka yerlerde de vermedi. Bunlar hakikaten konuşulması gereken sorunlar.

***

ANKARA’DAKİ TRABZON GÜNLERİ ÜZERİNE MİNİ YORUM

Ankara’daki Trabzon Günleri’nin kaçıncısı düzenleniyor artık hatırlamıyoruz. Türkiye’de ilk kez Trabzon’un başlattığı ancak misyonunu tamamlamasına rağmen bırakmadığı Trabzon Günleri, Trabzon’a gerçekten ne kazandırıyor. Bunun konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Gerek valilerin ve gerekse siyasilerin üzerine atladığı ve her türlü harcamayı gözden çıkardığı Ankara Günleri, Trabzon ekonomisine ya da turizmine gerçekten büyük katkı sağlıyor mu? Her yıl Ankara yerine Ege, Akdeniz veya Marmara’da mega kentlerden birinden yapılan bir tanıtım programı daha fazla yarar sağlamaz mı? Biz STK’ların bu konuyu gündemlerine alarak Ankara’daki Trabzon Günleri’ni artık masaya yatırmaları gerektiğine inanıyoruz. Ankara’daki Trabzon Günleri ‘Yıllardır bir birini tanıyanların yine birbirine propagandasına dönüştü” diyebiliyiriz.

­***

BÜYÜKŞEHİR GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN İKİ MUHTAR KİMİ ÖNERDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde şu anda bütün yük Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’un omuzlarında. Kul, uzun yıllar Özel İdare Genel Sekreterliği yaptıktan sonra 5 yıldır büyükşehirde Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyor. Şu anda da Genel Sekreterliğe vekalet ediyor. Dün karşılaştığımız iki muhtar (kırsal mahallelerden) sorunları için Genel Sekretere gelmiş. Memnuniyet içinde ayrıldıklarını gördük. Kul, eskiden de Genel Sekreter Yardımcısı’ydı ancak çözüm üretmekten uzak bir noktadaydı. Şimdi yeni bir dönem ve onu hissettik ki İbrahim Bey de yeni bir heyecan kuşandı. Muhtarların bize ifadesini hatırlatıyoruz, “İbrahim Kul Trabzon’un yükünü pekala taşıyabilir. Genel Sekreterlik için neden dışarıdan adam aranıyor...” Biz de hatırlatalım dedik.

19 Nis 2019 - 10:54 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.