19 Mayıs 2019 Pazar Nabızlar

BAŞKAN GENÇ İSTİKLAL SAVAŞINI HATIRLATIP UYARDI! Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutl...

BAŞKAN GENÇ İSTİKLAL SAVAŞINI HATIRLATIP UYARDI!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak İstiklal Savaşı'nı başlattığını anımsatan Başkan Genç, "Türk milletinin her bir ferdi, 19 Mayıs tarihini çok iyi bilmeli, idrak etmeli ve asla unutmamalıdır. Çünkü bugün ülkemizde oynanmak istenen oyunlar 19 Mayıs ve daha sonraki tarihlerde yaşanan işgal girişimleriyle aynı amacı gütmektedir. O da Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak ve esaret altına almaktır. İstiklal Savaşı'nda yapamadıklarını şimdi başarmaya çalışıyorlar ama Türk milleti komşu ülkelerimizde ve vatanımız üzerinde oynanan bu oyunları bertaraf edecektir." dedi. Genç, 19 Mayıs vesilesiyle bu ülkeyi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün komutanları ve şehitleri bir kez daha minnetle andı.

­***

AYVAZOĞLU VE CORA’DAN ŞEHİTLERİMİZE TAZİYE...

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında şehit olan iki askerimiz ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında 2 asekerimiz şehit oldu. Milletvekili Cora “Trabzon-Bayburt arasındaki Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşen AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında Soğanlı Deresi'ne düşen 2 askerimiz suya kapılarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verirken Milletvekili Ayvazoğlu “Görevini ifa ederken uçurumdan düşen Anadolu Ajansı Muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına iştirak eden 2 askerimiz akıntıya kapılarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah' tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum” dedi.

***

BEKAROĞLU, CUMHURBAŞKANIN HANGİ AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “42 bin oyun akıbeti belli değil” açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. İstanbul'da oyların çalındığı iddiasını yineleyen Erdoğan, “Aradaki farkın 13 bine düşmüş olmasını da kendileri itiraf ediyor. Peki burada bir şaibe yok mu? Bir şeyler çalınmadı mı? 16 bin oy çalındı” dedi. Bazı soruların cevabını alamadıklarını belirten Bekaroğlu, Cumhurbaşkanın açıklamalarını eleştirdi. Bekaroğlu “Cumhurbaşkanı '123 sandıktan 16 bin oyumuz çalındı' diyor. 42 bin oyun olduğu 123 sandıktan AKP ne kadar oy almış, niçin 16 bin de 26 bin değil? Bu soruların hiç birinin cevabı yok. Koca bir Cumhurbaşkanı bu duruma düşer mi? Yazık!” dedi.

­­***

AVCI, RİZE MESELELERİNİ VATANDAŞLA İSTİŞARE ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, meclisten arta kalan zamanlarda her fırsatta soluğu memleketi Rize’de alıyor. Rize meselelerinin şehirde de Ankara’da da yakın takipçisi olan Milletvekili Avcı, vatandaşlarla alınan kararları ve projeleri de istişare etmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde esnaf ve vatandaşla Kentsel Dönüşüm Projesini istişare eden Avcı, dün de esnafla hasbihal etmeyi sürdürdü. Meselelerin çözümünde asıl karar merciinin vatandaş olduğunu belirten Milletvekili Avcı “Rize’nin meselelerini asli karar mercii olan milletimizle müzakere etmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin bize verdiği bu güçlü desteğe layık olabilmek için azimle, kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Her şey Rize için” dedi.

­­***

TRABZON ADALET VE DEMOKRASİ PLATFORMU HİZMETE GİRDİ

Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu, yoğun mesai toplantılarının ardından nihayet kurulduğu açıklandı. Trabzon ve İstanbul koordineli çalışacak olan platform, 20 Mayıs Pazartesi günü saat 13:00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde kuruluş bildirisini kamuoyu ile paylaşacağını bildirdi. Yoğun ilgi gördüğü söylenen toplantıların sonrasında kuruluşunu tamamlayan platform, adalet arayan herkese hitap ettiği ifade edildi. Yetkililerden yapılan açıklama göre, “Sadece Trabzonlular değil, demokrasi ve adalet düşüncesinde olan her yöreden insanlar tarafından da destek mesajlarının yağdığı öğrenilen platform, hem ilkelerini hem amacını hem de çalışma sistemi merakla bekleniyor.” şeklinde aktarıldı.

19 May 2019 - 11:07 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.