19 Kasım 2019 Salı Nabızlar

AK PARTİDE KONGRE HEYECENI ŞİMDİDEN BAŞLADI AK Partide kongre süreci başlamadı ancak kongre heyecanı başladı denilebilir. AK Partide mevcut durumda 3...

AK PARTİDE KONGRE HEYECENI ŞİMDİDEN BAŞLADI

AK Partide kongre süreci başlamadı ancak kongre heyecanı başladı denilebilir. AK Partide mevcut durumda 3 aday etrafında çalışma sürüyor. Mevcut Başkan Haydar Revi, Selahattin Çebi ve Mehmet Karaoğlu.

AK Parti İl Yönetimi Haydar Başkanı bırakmak istemiyor. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu başta olmak üzere Milletvekili Salih Cora da bu harekete destek veriyor. Revi’nin kalmasına destek veren ilçe belediye başkanları da var. Ancak yine de 5 yıl gibi süre il başkanlığı yapan Revi kalamayabilir. Bu bağlamda teşkilatın B planı hazırmış. B planında aday Hasan Dilekoğlu olacak.

AK Partide ikinci isim Selahattin Çebi. Çebi, ilçe belediye başkanlarından büyük destek görüyor. En büyük desteği de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç veriyor. Revi, Genel Merkez tarafından aday yapılmazsa Milletvekili Cora’nın kesin desteği Çebi’den yana. Ayvazoğlu’nun da o durumda Çebi’ye destek verebileceği belirtiliyor.

Üçüncü aday ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun adayı olarak bilinen ve yardımcısı Mehmet Karaoğlu. Karaoğlu’nun Çaykara dışında ilçelerden ve STK’lardan desteği yok gibi... En büyük iki destekçisi Milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar. Muhammet Bey, öylesine öfkeliymiş ki havalimanında kendisine “hoş geldin” diyen İl Başkanı Revi’nin elini bile sıkmamış. Bu arada bir not daha düşelim. Teşkilatın Mehmet Karaoğlu’na itirazlarından biri de hayli ilginç… “Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Hem İl Başkanı Çaykaralı olmasın”.

***

CHP’Lİ TURGAY ŞAHİN’DEN ÇEVRE BAKANLIĞINA HİZMET ELEŞTİRİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI BEŞEL’İN ÇIKIŞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Büyükşehir’e yapılan 1’er adet greyder ile paletli ekskavatör yardımı üzerinden AK Parti’yi eleştirdi. CHP’li Turgay Şahin söz konusu konunu Büyükşehir Meclisinde görüşülmek üzere geldiği maddede söz alarak bakanlığın AK Parti dışındaki belediyelere de yardım yapıp yapmadığını sordu. Şahin, “Bakanlığın yardımı iyi hoşta… Bakanlığımız Şalpazarı, Beşikdüzü, Hayrat, Yomra ve Çarşıbaşı’na da yardım yapıyor mu?” dedi. Bakanlığın AK Parti belediyeleri dışında yardım da bulunmadığını ima eden Şahin’e Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel tepki gösterdi. Beşel, “Tonya’yı neden saymıyorsun” diyerek Şahin’e çıkıştı.

***

CHP’DE AKÇAABAT’TA DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat ilçe başkanlığında demokrasi şöleni olağanca hızıyla devam ediyor. Mahalle, mahalle kurulan sandıklarda mahalleliler kendilerini temsil edecek delegeleri seçerken, aday adayları da ilçe parti binasında keyifli sohbetler ediyor. Akçaabat’ta yapılan bu güzel delege seçimleri tabanda keyifle karşılanırken, bu güzel ortamın oluşmasını sağlayan CHP Akçaabat ilçe başkanı Musa Hacıoğlu’nu ise partililer tebrik diyor. Akçaabat ilçe parti binasında seçimi yönetim kuruluyla takip eden başkan Musa Hacıoğlu, “Kongre sürecini bir demokrasi şöleni şeklinde geçireceğiz. Bu şölenin ilk adımı mahalle delege seçimleridir. Herkesin özgürce kendini ifade ettiği bir ortamda kongreye gideceğiz” diyor.

***

AKÇAABATLILARIN SORUNLARI BÜYÜK TARTIŞMA YARATIYOR

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hafta sonu ölümlü bir trafik kazası yaşandı. Kaza sonrası bazı vatandaşlar, karayolunda benzer kazaların çok olduğunu ileri sürerek gazetemiz aracılığıyla yollara ışık sistemi bas butonu istediler. Sosyal medya üzerinden gazetemize kazaya davetiye çıkaran alanların fotoğraflarını gönderen bir vatandaş, “Fotoğrafta gördüğün üzere özellikle yaya çizgilerinin üzerinde defalarca trafik kazaları ve bunun yanında can kayıpları yaşandı. Çevredeki vatandaşlar ve sağduyulu insanlar bu alanlara ışık sistemi bas butonu istiyor. Bu konuyu da köşenizde işlerseniz sevinirim” açıklamasında bulundu.

***

TRABZON VALİLİĞİ KHK İLE DERNEĞİ KAPATILAN AVUKATA NASIL DESTEK OLDU?

Resmi Gazete’de yayımlanan ilk OHAL kararnamesiyle 15 üniversite, 35 sağlık kurum ve kuruluşu, 1043 özel öğretim kurum ve kuruluşu, özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, 1229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon kapatılmıştı. Çoğu Fethullah Gülen Cemaati’yle ilişkili okul ve STK’ları kapsayan listede YARSAV da yer almış ve kapatılmıştı. KHK ile kapatılan YARSAV'ın eski Başkan Yardımcısı Av. Murat Aydın önceki gün Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği ve Trabzon Barosu işbirliği ile Trabzon’da düzenlenen bir panelde konuşmacı oldu. Oldu olmasına ama afişte desteğini gördüğümüz Trabzon Valiliğinin, OHAL kapsamındaki KHK ile kapatılan bir derneğin üst düzey yöneticisinin konuşmacı olduğu panele destek vermesi merak uyandırdı. Valiliğin çalıştay ve panele desteğinin ne boyutta olduğu ise bilinmiyor.

19 Kas 2019 - 10:32 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Teşkilat çı - Yeni Akçaabat sendromu tekrarlanacak. Akçaabat belediye başkan yardımcısı şimdi belediye başkanı yapıldı değişim bu mu. Hasan dilekoğlu il başkanı olursa ne değişecek... Trabzon ak Parti il teşkilatı, 4 milletvekili. Ve tüm il ve ilçe bürokraside değişim şart. Trabzon da değişim şart, değişim şart ve kaçınılmaz... Murat zorluoğlunu getiren irade il başkanı ve teşkilatı yenilesin...zorluoğlu şimdilik iyi daha içracı olmalı....alanı tarıyor... Değirmendere kavşaktan Boztepe kanuniye yol olabilir Mi... 2020 yı bekliyor galiba...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 10:32