19 Ekim 2019 Cumartesi Nabızlar

TRABZONSPOR DİVAN KURULU’NUN DAVETİ VE YAŞANANLAR Trabzonspor’un dün gerçekleştirilen 45.Olağan Divan Toplantısı oldukça anlamlı başladı. Katılımın o...

TRABZONSPOR DİVAN KURULU’NUN DAVETİ VE YAŞANANLAR

Trabzonspor’un dün gerçekleştirilen 45.Olağan Divan Toplantısı oldukça anlamlı başladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu ve salonun tamamen dolduğu toplantının açılışında Faaliyet Raporu hakkında bilgi veren Divan Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Ongan, Barış Pınarı Harekatındaki Mehmetçikler ve UEFA Avrupa 2020 Futbol Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alan Milli Takım’dan bahsederek söze başladı. Ardından Divan Başkanı Ali Sürmen salonda bulunan herkesi Mehmetçiklere selam verdikleri gerekçesiyle disipline verilen Milli Takım ve TSK’ya destek amaçlı selam vermeye davet etti. Bir anda ayağa kalkan salondaki katılımcılar asker selamı vererek bu davete icabet etti. Alkışlarla desteklenen bu hareket bir anda sosyal medya aracılığıyla ülke gündeminde de yerini aldı. Bu görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından, “Muazzam bir hareket bu memleketin çocuğu olmaktan büyük gurur duyuyorum, ayağa kalkan insanlar önce önlerini ilikliyor ve hepsi de orta yaşın üzerinde insanlar helal olsun. Alkışlanacak hareket” şeklinde yorumlar geldi.

***

SURİYE KONUSUNDA VARILAN MUTABAKATI AZMİ KUVVETLİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

ABD ve Türkiye, Suriye'ye yönelik 13 maddeden oluşan ortak bir bildiriyle, Suriye'de başlatılan Barış Pınarı Harekâtına ara verildiğini, 5 günün sonunda terör unsurlarının belirlenen güvenli bölge sınırlarının dışına çıktığı takdirde harekâtın bitmesi noktasında anlaşmaya vardı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, ABD ile Türkiye arasında Suriye konusunda varılan mutabakatı değerlendirdi. Azmi Kuvvetli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmayı eleştirel bir şekilde, “Türkiye’nin etkisiz hale getirmek üzere olduğu teröristleri bu anlaşma ile ABD’nin yeniden koruması altına aldığı anlaşılmalıdır” paylaşımında bulundu.

***

ŞAİR NURİ PAKDİL’İN VEFATI ÜZERİNE…

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil, tedavi gördüğü hastanede dün vefat etti. Acı haber üzerine yaptıkları açıklamada AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, taziyelerini ilettiler. Ayvazoğlu, “Hayatı boyunca onlarca deneme ve şiir kaleme alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen ve kamuoyunda 'Kudüs Şairi' olarak tanınan ve Kudüs hakkındaki eserleriyle bilinen şair yazar Nuri Pakdil ahirete irtihal etmiştir. Üstad Nuri Pakdil hocamıza Rabbimden rahmet, ailesine ve milletimize sabır diliyorum.” dedi.

Sevenlerine başsağlığı dileyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Türk edebiyatının önemli isimlerinden, “Kudüs Şairi” olarak gönüllerimizde taht kuran şair ve yazar muhterem Nuri Pakdil beyefendinin vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” şeklinde açıkladı.

***

MİLLETVEKİLİ BAHAR AYVAZOĞLU’NU MUTLU EDEN ŞEY NE?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu(KEFEK) bünyesinde STEM Alt Komisyonu Başkanı ve komisyon üyeleriyle birlikte Gaziantep Özel Sanko Okullarını ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan milletvekili Ayvazoğlu, “KEFEK bünyesinde STEM Alt Komisyonu Başkanı ve komisyon üyelerimiz ile birlikte Gaziantep Özel Sanko Okullarına çalışma ziyaretinde, bizleri en mutlu eden şey, çocuklarımızın bilim insanı olarak yetişmesinde eğitime bakış açısı, teknolojinin doğru kullanımında elde edilen sonuçlar ve çocuklarımızın vizyonuna katkısını gözlemlemekti. Bu bakış açısı ve uygulamaların, çocuklarımızı ve gençlerimizi 2023 eğitim ve teknoloji hedeflerimize ulaştıracağı umuduyla, okul yönetimine, eğitimcilerimize ve komisyon üyelerimize sunum yapan öğrencilerimize teşekkürlerimle.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Gaziantep’te Özel SANKO Okulları’nı ziyaret ederek teknoloji üreten yeni nesil çocukları izleyen ve bu konuda memnuniyetini dile getiren Bahar Ayvazoğlu’nu Trabzon’da da bu yönde samimi gayretinin olduğunu biliyoruz. İstanbul’da düzenlenen TEKNOKENT Fuarında Türkiye çapında derece yapan Trabzonlu çocukları yalnız bırakmadı. Aynı şekilde Trabzon’daki Teknik Liseleri de ziyaret ederek okulların ihtiyaçları ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Bahar hanım bu konuda Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile bir araya gelerek daha fazla neler yapılabileceğini ele almayı planlıyor.

19 Eki 2019 - 10:51 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.