18 Temmuz 2019 Perşembe Nabızlar

O AFİŞ HALA ORADA DURUYOR! Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’daki görev süresinin ilk 100 gününü geride bıraktı. Şehirde y...

O AFİŞ HALA ORADA DURUYOR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’daki görev süresinin ilk 100 gününü geride bıraktı. Şehirde yaşanan eksikliklerin hepsini bugünden Başkan Zorluoğlu’na yıkmak haksızlık olur ama hemen gözünün önünde yaşanan eksiklikleri dile getirmezsek bu kez de biz görevimizi yapmamış oluruz. Trabzon şu anda turizm mevsimi yaşıyor. Özellikle de yerli turistlerin en çok ziyaret ettiği mekânlardan birisi de Meydan Parkı. Meydan Parkı’nda belediye binasının hemen arkasında bulunan bir dev pano var. Burada geçmişte Trabzon’un sülieti vardı. Mayıs ayında yapılan ve ödenen ücret bakımından bir hayli tartışılan ve gündem olan Ramazan etkinliklerinin duyurusu da buraya asılmıştı. Temmuz ayının ortalarındayız ve o afiş hala orada duruyor. Az öncede dile getirdiğimiz gibi şehrin ücra köşesinde yaşanan eksikliği Başkanımız Zorluoğlu’ndan sormak doğru değil ama makam odasının hemen arkasında bulunan ve belediye koridorlarından da çok rahatlıkla görülebilen bu afişin bugün hala orada olması şehre hiç yakışmıyor. Biz aşina olduğumuz için fark etmiyoruz ama şehre gelen ve çevrede ne olduğunu izleyen turistler, “Trabzon’un en önemli alanına bakan bir yerde Mayıs ayının afişlerinin görülmesi Trabzon’a hiç yakışmıyor.” diye yorumda bulunuyorlar.

***

VALİ USTAOĞLU TRABZONLU HANGİ VEKİLLERİ ZİYARET ETTİ?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Meclis’te AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Cora, ayrıca Vali Ustaoğlu’nun kendilerini ziyarete gelen ilk vali olduğunu söyledi. Vekil Cora, “Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu Bey ziyaretimize geldi. İlimizle ilgili yatırım ve projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Kollektif yaklaşımla, üstün gayretle, ortak akılla şehrimize birlikte hizmet etmenin azmi içerisindeyiz. Bizi ziyarete gelen ilk Vali olması nedeniyle kendisine hassaten teşekkür ederiz.” dedi.

***

YENİ YÖNETİMİNİ KURMAYA HAZIRLANIYOR

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 3 Temmuz’da İl Yönetim Kurulu ile istifa ettikten sonra Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından yeniden kendi yönetimini kurması için talimat geldiğini açıkladı. Kuvvetli, “Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın’ın talimatı çerçevesinde Yönetim Kurulunu oluşturmak için çalışmalara başladım.” dedi.Aydın tarafından yeni yönetimi kurması için görevlendirilen Kuvvetli, “Geçen süre içinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın yönetimi oluşturma çalışmalarına başlamam için bana talimat verdi. Bende bu talimat çerçevesinde Yönetim Kurulunu oluşturmak için çalışmalara başladım. Kısa süre içinde çok sayıda İYİ Parti’ye gönül vermiş kıymetli arkadaşımın da partiye katkı vermek amacı ile Yönetim Kurulu Üyeliği için görev alma arzusunu gördüm. Bundan son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

***

BAKANLIKTAN TRABZON’DA ÖNEMLİ SEMİNER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, bugün Trabzon’da "Yaşlı Refahı Semineri" düzenleyeceklerini açıkladı. Seminerlerden ilkini Ordu’da gerçekleştirdiklerini dile getiren Müdür Koç, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yaşlılar Yılı' ilan ettiği 2019 yılı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yaşlılık ve yaşlılara yönelik çalışmalarına hız verdi." dedi.

***

IRAK HAVA YOLLARI TRABZON'A UÇACAK

Irak Hava Yolları (Iraqi Airways), Trabzon’u yaz sezonundan itibaren uçuş ağına ekliyor. Dünyada 38 noktaya 31 uçağı ile uçan Irak Hava Yolları, artan talebi karşılamak adına uçtuğu noktalara Trabzon’u da ekledi. Irak Hava Yolları güncellediği uçuş planı çerçevesinde Trabzon’a uçuş başlatacağını duyurdu.Iraklı vatandaşların taleplerini önemseyen Irak Hava Yolları 18 Temmuz’dan (bugün) itibaren Bağdat’tan Bombardier CRJ900 uçakları ile Trabzon’a uçmaya başlayacak. Trabzon’a haftada iki sefer planlanırken, uçuşların ne kadar süreyle devam edeceği ise açıklanmadı. Irak’ın da Trabzon’u uçuş pörtföyüne alması Trabzon turizmi ve ticareti açısından hayli önemli bulundu.

18 Tem 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.