18 Şubat 2020 Salı Nabızlar

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN BELEDİYE BAŞKANINA ÖVGÜ AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’u makamında ziyaret etti....

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN BELEDİYE BAŞKANINA ÖVGÜ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’u makamında ziyaret etti. Başkandan övgü dolu sözlerle bahseden Milletvekili Cora, “Arsin Belediye Başkanımız Sn. Sait Gürsoy Bey'i ziyaret ettik. Başkanımız oldukça yoğun, odası hiç boş kalmıyor. Gönül belediyeciliğini bizzat tatbik ediyor. Hemşehrilerimizin sorunları ile yakından ilgilenip anında çözüm üretmeye çalışıyor. Allah kolaylık versin. Başarılarını daim eylesin.” dedi.

***

DOĞU KARADENİZ İLLERİNİ KAPSAYAN O ÖNEMLİ PROJENİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ KTÜ’NÜN HANGİ FAKÜLTESİ YAPACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon ziyaretinde Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı Kapsamında “Teknoloji ve Yenilik Atölyeleri Oluşturma” adlı proje için KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Acar ile bir protokol imzaladı… Doğu Karadeniz Bölgelerini kapsayacak olan bu projede, projenin yürütücülüğünü ise KTÜ Of Teknoloji Fakültesi yapacak. Bakan Varank, “Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Program”ı kapsamında Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin’de Teknoloji ve Yenilik Atölyeleri kurulacağını ve bu illerdeki 16 atölyeyle, çocuklara teori ve pratiği birleştirebilmelerini imkân sağlayacak mekânlar oluşturulacağını belirterek bu projenin yürütücülüğünün KTÜ Of Teknoloji Fakültesi tarafından yapılacağını söyledi.

***

GÜZİDE UZUN VE KONGRE SÜRECİ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 23 Şubat’ta yapılacak olan CHP İl Kongresi için yeniden aday olduğunu duyurdu. CHP İl Başkanlığı için ilk adaylığını Ömer Hacısalihoğlu ardından Güzide Uzun ve onun akabinde İbrahim Akbulut açıkladı. Kongreye az bir süre kala adayların kimisi basınla bir araya gelirken kimisi de basına demeç vermekle yetiniyor. Adaylık yarışında olan Güzide Uzun, kongre süreciyle ilgili basına demeç vermekten kaçınıyor. Nerede, nasıl bir çalışma yürütüyor bilmiyoruz. Ancak sosyal medya hesabından kongre için hangi ilçeleri ziyaret ettiklerini paylaşıyor. Bunun dışında basına mesafeli duruşu, demeç vermekten kaçınması DİKKAT ÇEKİYOR. Cumhuriyet Halk Partililerin özellikle kucaklayıcı, birleştirici, her kesimi kapsayıcı bir yönetim tasavvur etmeleri Güzide Uzun’un buna göre yol haritası mı belirleyeceği, yoksa kendi bildiği yoldan gitmeyi mi tercih edeceğini zaman gösterecek.

***

CHP’Lİ AKBULUT’UN PARTİSİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ VE ÜZÜNTÜSÜ

CHP il kongresine sayılı günler kala, başkan adaylarından İbrahim Akbulut, dün basının karşısına çıkarak neden aday olduğunu ve seçilirse neler yapabileceğini açıkladı. Hedeflerini, hazırladıkları maddeler halinde basın aracılığıyla kamuoyunu sunan Akbulut toplantıda, ilçe başkanlarının yayınladığı ‘tek aday deklarasyonu’ konusuna da değinerek, “ilçe başkanlarımız yayınladıkları deklarasyonun arkasında duramadılar” derken, AK Parti’nin vatandaşa kâbusu yaşattığını, CHP Trabzon teşkilatının da delege oyunlarıyla vakit geçirdiğini öne sürdü. İl Başkan Adayı Akbulut, bazı delege gruplarının oluştuğunu ve bu gruplarının partinin başarısından ziyade kendi adaylarının başarısı için çalıştıklarını ve bundan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Akbulut ayrıca, delegelere ulaşmada bazı tıkanıklıklar olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu, seçilirse 2 yıl görev yapıp bu zaman zarfı içerisinde başka hiçbir göreve talip olmayacağını ve amacının iz bırakmak olduğunu sözlerine ekledi.

***

ŞAHİN, TGC’DE YAPTIĞI BASIN TOPLANTISINDA ÖMER HAKAN USTA’YA NASIL MESAJ GÖNDERDİ?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında araçlardaki dönüşüm süreci devam ediyor. Konu ile ilgili Büyükşehir’in bu hafta nihai bir karar vermesi beklenirken, dönüşüm süreci ile ilgili her geçen gün farklı bir gelişme yaşanıp, farklı iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden bir süre önce istifa eden Aydınlıkevler durak başkanı Taner Şahin, dün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması gerçekleştirerek Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta hakkında bazı iddialarda bulundu. Şahin, “Etik olmayan işler orada yaşanıyor. Zaman içinde bunları açıklayacağım. Biz şunu bekliyoruz. Hakkındaki o iddialar yerel medyada ayyuka çıkmışken kendisi açıklama yapsın. Biz ispat edemeyeceğimiz hiç bir iddiayı burada dile getirmiyoruz.” şeklinde konuştu.

18 Şub 2020 - 10:58 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.