18 Ekim 2019 Cuma Nabızlar

KİBİRLİ MİLLETVEKİLİ ADNAN GÜNNAR ETRAFINI KONUŞTURUYOR!.. AK Parti'ye sonradan gelen, hiçbir zaman AK Parti ruhunu özümsemeyen kibirli Adnan Günnar'...

KİBİRLİ MİLLETVEKİLİ ADNAN GÜNNAR ETRAFINI KONUŞTURUYOR!..

AK Parti'ye sonradan gelen, hiçbir zaman AK Parti ruhunu özümsemeyen kibirli Adnan Günnar'ın Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü operasyonunu yazınca, kibirli Adnan Günnar’ın etrafındaki çıkar odakları gazetemize hakaretler yağdırmaya başladı. Kibirli Adnan Günnar’a diyoruz ki mikro milliyetçi söylemler tam da senin kültür seviyeni gösterir cinsten... Yazdıklarımızı verebileceğin cevabın varsa bekliyoruz. Kriptolarının saldırısı ile bizi susturmayı düşünüyorsan susmayacağımızı göreceksin. Not: Adamlarının hakaretlerini yargıya taşıyoruz. Seni de izlemeye bekleriz.

***

HANGİ STK VE DERNEKLER BARIŞ PINARI HAREKÂTINI DESTEKLEDİ?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtına destek vermek amacıyla Trabzon’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve dernekler, ortak bir basın açıklaması yaptılar. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın açıklamasını Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Karaca okudu. Basın toplantısına, Atatürkçü Düşünce Derneği, Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, EMŞAD, Emekli Astsubaylar Derneği, Eczacılar Odası, Çağdaş Yazarlar ve Sanatkârlar Derneği, Dış Hekimler Odası, KASIYAD (Karadeniz sanayici ve İş Adamları Derneği), Şoförler ve Otomobilciler Odası, Tüm Kadınlar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Veteriner Hekimler Odası, Ziraatçılar Odası, Türkiye Sakatlar Derneği, Trabzon Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, Karadeniz Yazarlar Birliği, Türk Ocağı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Derneği, Ortahisar Kent Konseyi, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı, Türk- İş, Türk Kızılay, Trabzon Tabipler Odası, Hak- iş, Trabzon/ Artvinliler Derneği, Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Kamu- Sen, TMMOB, Elektrik, Makine, Harita ve Kadastro, Meteoroloji, iç Mimarlar, Mimarlar, Orman, Jeoloji, Jeofizik, Peyzaj, Kimya, Şehir Plancıları, Maden, Ziraat, İnşaat ve Çevre Mühendisleri Odaları, TÜRKAV temsilcileri katıldı.

***

HAYDAR BAŞ’IN HUKUK DANIŞMANI NE DEDİ?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş hakkında mahkeme tarafından 16 Ekim'de verilen kararla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için Prof. Dr. Baş'ın hukuk danışmanı olan Avukat Sinem Baş tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Sinem Baş'ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Prof. Dr. Haydar Baş Bey, Mustafa Eraslan'a elden yüklü miktarda borç vermiştir. Mustafa Eraslan, Sayın Baş'a borçlu olduğunu, 15. İcra Müdürlüğünün 2014/3785 E. sayılı dosyasında, 11 Nisan 2014 tarihli haciz tutanağında, "borcu kabul ediyorum" diyerek imzalamıştır. 2011 yılında Mustafa Eraslan'ın avukatı Lütfullah Önder ile beraber Eraslan'ın ofisinde borçları karşılığı senetler hazırlanmıştır. Senetlerin nerede, kiminle hazırlandığı sadece Eraslan ve o dönemde avukatı olan Lütfullah Önder'in konusudur. Sayın Baş'ın bilgisi dışındadır, O'nu da ilgilendirmez. Hazırlanan senetlerin miktarı ve mahiyeti; bir sefer Mustafa Eraslan adına ve 8 adet; 3-4 ay sonra da Meral Eraslan adına 2 adet olmak üzere 2 ayrı tarihte kargoyla gönderildiği; gönderen ve alan kişilerin duruşma beyanları ile sabittir. Bugüne kadar bir trafik cezası dahi almamış Genel Başkan'ın senetlerle oynaması gibi bir durum söz konusu dahi edilemez. O tarihte avukat Lütfullah Önder, Eraslan'ın avukatı idi. Lütfullah Önder'in Sayın Baş ile vekâlet hukuku, 2014 yılında başlamıştır. Yani senetlerin düzenlenmesinin üstünden 4 yıl geçtikten sonra… Müdellel gerçekler yargılandığı dosyada delilleri ile yer almasına rağmen, olay Sayın Baş'ın şahsına mal edilerek cezalandırma yönüne gidilmiştir. Verilen ceza, çeşitli müdahalelerini gördüğümüz güçlerin baskısını davada da düşündürmektedir. İstinaf aşamasında Türk adaletinin tecelli edeceğine güvenimiz tamdır."

***

AKÇAABATLILAR HANGİ BÖLGENİN TURİZME KAZANDIRILMASINI İSTEDİ?

Trabzon’un Akçaabat ilçesine 30 Km mesafede bulunan Uçarsu Şelalesi hem doğaseverleri büyülüyor hem de ilgi bekliyor. Akçaabat’ın Akpınar Mahallesi Simba yaylasından Cevizlik Mahallesine dökülen Uçarsu şelalesi, 90 m yüksekliğe sahip olmakla beraber üç tane köyün de ortak sınırını oluşturuyor. Ormanlık bir alanda ağaçların arasından dökülen Uçarsu Şelalesi gerektiği gibi tanıtımı ve tesisi yapılmadığı için yeterli ilgiyi göremiyor. Şelale etrafında gezi yolları yapılmalı diyen ziyaretçiler “Bu şelale müthiş bir doğal güzelliğe sahip. Tertemiz berrak bir su 90 metreden dökülüyor. Maalesef düzenli bir yolu ve ulaşım imkânları yok. Buraya yol yapılır, alt yapısı hazırlanırsa turizm açısından çok yararlı olur” dediler. Vatandaşlar Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’den bu bölgenin turizme kazandırılması noktasını istedi.

18 Eki 2019 - 10:23 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.