18 Aralık 2018 Salı Nabızlar

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI ZORLUOĞLU’NA DAİR MİNİ YORUMLAR AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu iyi bir yönetici o...

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI ZORLUOĞLU’NA DAİR MİNİ YORUMLAR

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu iyi bir yönetici olduğu kadar iyi bir gözlemci. Zorluoğlu’nu yakından tanıyan bir dostu gözlemlerinde yanılmadığını ifade etti ve şunları söyledi: “Şu anda Trabzon’daki süreci gözlem süreci. Kararlarını daha sonra kendisi verecek. Çevresindekilere bakıp erken karar vermeyin. Bunların hepsi geçici. Murat Bey, yol arkadaşlarını tavsiyeler üzerine değil kendi kanaatleri üzerine belirler. Üstelik ehliyet ve liyakati de çok önemser.”

Bu arada günebakış’ı arayan bir AK Parti kurucusu Murat Bey’e şu mesajı iletti: “Sayın başkan, aday adaylarını ziyaret edip görüş alış verişinde bulunmalısın. Ayrıca sahaya onları da çıkarmalısın.”

Biz mesajı ilettik.

****

KORAY AYDIN’DAN ZİNCİRLEME KALKINMA ÖNERİSİ...

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın dün TBMM’den seslendi. Tren kazasına değindi ve ardından üretimle, sanayiyle ilgili mesajlar vererek şunları kaydetti: “Araştırmadan, geliştirmeden teknoloji ve sanayi inşa edemezsiniz. Sanayi olmadan üretemezsiniz, üretmeden istihdam yaratamazsınız, istihdam yaratmadan ihracat yapamazsınız, ihracat olmadan büyüyemezsiniz, büyümeden de çağdaş uygarlık seviyesini yakalayamazsınız. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu problemin düğümü bu söylediklerimde yatmaktadır.”

****

MİLLET İTTİFAKININ ORTAHİSAR ADAYI KONUŞULMAYA DEVAM EDİYOR

CHP ile İYİ Parti ittifakında Ortahisar CHP’nin oldu. Aday konusunda ise İYİ Parti’nin beklentisi Volkan Canalioğlu. CHP ise Mehmet Salih Akyüz’de kararlı. Bize göre sorunu bir an evvel çözmeleri gerekir. İş zıtlaşmaya giderse İYİ Parti tabanı muhtemel MHP adayına yönelebilir. Bu da ittifaka büyük zarar verir. Bu arada bize ulaşan bilgilere göre MHP’deki aday listesini Süleyman Latif Yunusoğlu yönetiyormuş. Ortahisar için ise İsmail İnan düşünülüyormuş. Doğrusunu söylemek gerekirse sokağın beklentisi ise Ayhan Sürmen’den yana.

****

DKİB BAŞKAN VEKİLİ GÜRDOĞAN, EXİMBANK’I DA TRABZON’A GETİRMEYİ BAŞARDI

DKİB Başkan Vekili ve Eski Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’la 2018 yılı ihracat faaliyetleri ile 2019 yılı beklentisini konuştuk.

Trabzon konusunda son derece hassas olduğunu bildiğimiz Gürdoğan, “Bu şehir hala bir Lojistik merkez peşinde.” dedi. Özbekistan ve Kazakistan gezilerini değerlendiren Gürdoğan, “Trabzon Limanından çıkan yük 5 günde gidiyor. Mersin Limanından çıkan yük ise 45 günde gidiyor. Ama bizde Lojistik Merkez olmadığı için hiçbir sevkiyat yapamıyoruz.” dedi.

Gürdoğan, iş adamlarını sevindirecek bir de mesaj verdi. Eximbank’ın şubesinin Trabzon’da açılacağının müjdesini verdi. Eximbank Genel Müdürü’nün Trabzon’a geleceğini ve banka şubesinin bu hafta hizmete gireceğini kaydetti. Gürdoğan, artık bütün işlemler Trabzon’dan yapılacak. Eximbank için Ankara’ya gidilmeyecek.” dedi.

****

İRAN’IN MAKU SERBEST BÖLGESİ TRABZON’DA TANITILDI

İran’ın Maku Serbest Bölgesi’ndeki yatırım ve ticaret imkânları Trabzon’da tanıtıldı.

Maku Serbet Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani, İran’ın Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Gulamrıza Süleymani, Maku Şehri ve Bazergan Sınır Kapısı’nın İran ve Avrupa arasındaki ticaret kapısı olarak önem taşıdığını belirterek, “İran’ın Kuzeybatısında bulunan Maku Serbest Bölgesi, 500 bin hektarlık bir alanda bulunmaktadır. Özel teşvik ve kanunlarla yönetilmesiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar sağlamaktadır. Maku Serbest Bölgesi’nde tüm ekonomik faaliyetlerde 20 yıllık vergi muafiyeti, yabancıların bölgeye vizesiz girişi, gümrük vergisi ödemeden sanayi ve üretim birimlerine hammadde, makine ve yedek parçası girişi, ucuz enerji, devlet tarafından yabancı sermayelerin yüzde 100’ünün garanti edilmesi gibi yatırım avantajları mevcuttur. Ayrıca havalimanımız bulunmaktadır. Ortak ve uzun vadeli işler yapacağımıza inandığımız için buradayız. Nevruz zamanı Maku – Trabzon direkt uçak seferlerini başlatabilirsek iki bölge arasındaki turizm hareketi de ivme kazanır ve bunun da ticari faaliyetlere yansıyacağına eminiz” dedi.

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar ise, ticaret ve turizm için atılacak pozitif adımları desteklediklerini belirterek, “Yasalar çerçevesinde ikili ilişkilerin gelişmesini biz de isteriz. Herkes ticaretin gelişmesi için elinden gelenin en iyisini yapmalıdır” dedi.

Ziyaretin sonunda Maku Serbet Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani ve TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, günün anısına birbirlerine plaket takdim etti.

18 Ara 2018 - 11:02 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.