18 Ağustos 2019 Pazar Nabızlar

TRABZONSPOR ÜZERİNDEN EKREM İMAMOĞLU’NU DÖVMEYELİM İstanbul’daki kupa finali sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kupayı kazan...

TRABZONSPOR ÜZERİNDEN EKREM İMAMOĞLU’NU DÖVMEYELİM

İstanbul’daki kupa finali sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kupayı kazanan takımı kutladı. Ancak Trabzonspor UEFA Ön Eleme maçında tur atlayınca Trabzonspor’u tebrik etmedi. Bunun üzerine Trabzon’da bazı çevreler kıyamet koparıyor. Bizi arayan bazı eski AK Parti yöneticisi dostlar Ekrem İmamoğlu’nu kınıyor. Bizim de bu meyanda kınamaları yayınlamamızı istiyorlar. İmza atarlarsa elbette yayınlarız. Zira söz sahibini bağlar. Ancak bizi arayanlara bir hatırlatma da yapıyoruz. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanıp mazbatasını aldığında Trabzonspor yönetimi İmamoğlu’nu tebrik etmedi. Bunu hatırlatıyoruz. Mazbataya kadar anlayabiliriz ancak mazbata verildiğinde Trabzonspor kulübü eski yöneticisini tebrik etmeliydi. Kaldı ki o süreçte hiçbir CHP’li yönetici bu konuyu dillendirmedi. Sırf Trabzonspor tartışılmasın diye. Bize göre şimdi de AK Partililer susmalı. Kimseyi Trabzonspor üzerinden dövmeyelim. Övelim ama dövmeyelim.

***

MOLOZDAKİ CAMİ CUMHURBAŞKANIMIZIN HİMAYELERİNDE Mİ YAPILIYOR?

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Eski Bakan Bayraktar’ın Eski Müsteşar Yardımcısı ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu birlikte Erdoğan beyin Moloz mevkiinde yaptırdığı cami inşaatını gezdi. Bayraktar inşaatı devam eden cami için çevre düzenlemesine geçecekmiş bunun için de Başkan Zorluoğlu’ndan destek istemiş.

Zorluoğlu cami ziyareti ile ilgili bir açıklama yapmış. Açıklamada kafamıza takılan bir nokta var. Sayın Başkan diyorlar ki “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde... yapılan Pazarkapı Camisini inceledik.” Biz o caminin Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde yapıldığını ilk kez duyuyoruz. Daha doğrusu bilmiyoruz. Dahası böyle olduğunu düşünmüyoruz. Başkan Sayın Zorluoğlu bu ifadeyi bilinçli olarak kullandıysa kamuoyuna ayrıntılı açıklama yapmalı. Yok şayet öyle biliyorsa bunu da açıklamalı. Zira bugüne kadar cami yapımını üstlenen Erdoğan Bey bile bu ifadeyi kullanmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız da o inşaata henüz hiç uğramadı. Trabzon’da bir kez telaffuz etti. O da “Güzel bir cami yapılıyor” dedi. Ama himaye ifadesine yer vermedi. Belki de o cam için yarın “Cumhurbaşkanı’nın himayelerinde yapılıyor” diye para toplanacak. Yani bu ayrıntı çok önemli. Yarın o cami yarım kalırsa “Cumhurbaşkanı’nın himayesinde yapılan cami yarım kaldı” olacak. Bize göre böyle değilse Zorluoğlu bunun altında kalır.

***

GENÇ, MARMARA DEPREMİ’YLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından geçen 20 yılın üzerine acıların hala tazeliğini koruduğunu söyledi. Büyük yıkımın yaşandığı Marmara Depremi’nin ardından hafızalara enkaz görüntüleri ve gözyaşları kazındı. Depremin 20. Yıldönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Genç, “20 yıl önce gerçekleşen ve hala yüreğimizde taze bir acı olarak kalan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.” şeklinde açıklamada bulundu.

***

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ URALOĞLU, DÜZKÖY’DE DEVAM EDEN HANGİ PROJEYİ İNCELEDİ?

Kara Yolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Düzköy ilçesini ziyaret ederek bölünmüş yol projesiyle ilgili incelemelerde bulundu. Kara Yolları Genel Müdürü Uraloğlu’nun Trabzon ziyaretleri devam ediyor. Düzköy ilçesini ziyaret eden Müdür Uraloğlu, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ile bir araya geldi. Başkan Ankara’yı makamında ziyaret eden Müdür Uraloğlu, ilçedeki projeyle ilgili Başkan Yılmaz ile bir süre istişare bulunduktan sonra, saha incelemelerinde bulundu. Ziyaret ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Başkan Ankara, “Kara Yolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet İlçemizde bölünmüş yol projesiyle ilgili incelemelerde bulundu.” ifadelerine yer verdi.

***

FENERBAHÇELİLERDEN TRABZONSPOR’A “YUNAN” DESTEĞİ…

Çekya ekibi Sparta Prag’ı eleyerek Yunanistan’ın İstanbul’da kurulan AEK takımıyla eşleşen Trabzonspor’a Fenerbahçelilerden destek yağıyor. Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara yöneltilen “Pontus” ve “Yunan” imaları sonrası şimdi de Trabzonspor özelinde Trabzonlulara destek yağıyor. Yunan ekibi AEK ile eşleşen Trabzonspor’a birçok Fenerbahçeli taraftar destek verirken, taraftarlar artık Türkiye’de birlik olması mesajını paylaşıyor.

18 Ağu 2019 - 11:10 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.