17 Temmuz 2019 Çarşamba Nabızlar

TRABZON’DA 15 TEMMUZ’U ANLATACAK PROFESÖR YOK MUYDU? Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörlüğü yalnız Ankara ve İstanbul’un değil, Türkiye’nin her yerin...

TRABZON’DA 15 TEMMUZ’U ANLATACAK PROFESÖR YOK MUYDU?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörlüğü yalnız Ankara ve İstanbul’un değil, Türkiye’nin her yerindeki 15 Temmuz programlarını organize etti. O şehirleri afişlerle süsledi. Mesela Trabzon’a Sakarya Üniversitesinden konferans için profesör Bile gönderdi. Prof. Dr. Bünyamin Bezci, bu çerçevede Trabzon’da konferans verdi. Ancak konferansın yeterince ilgi gördüğü söylenemez.

Trabzon sokaklarında 15 Temmuz’u Sakarya Üniversitesinden bir profesörün anlatacağı afişi çeşitli yorumlara neden oldu. Bunlardan biri de 3 üniversitesi bulunan Trabzon’da 15 Temmuz’u anlatacak bir profesör yok muydu? Merkezi hükümetin böylece her alana müdahale etmesi bazen rahatsızlık yaratıyor. Tıpkı yukarıdaki örnek gibi. Bilmiyoruz ama Sakarya’da kaç üniversite var?

***

SELALARDAN RAHATSIZ OLANLAR...

15 Temmuz FETÖ Darbesini bir anlamda selalar yendi. Cami minarelerinden okunan selalar insanları kurtuluşa davet etti. Selalar FETÖ’cülerin yüreklerine korku, müminlerin kalplerine ise güven enjekte etti. Bu çerçevede selaların önemine atfen Diyanet, önceki gece yani 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümü gecesinde yeniden temsili selalar okuttu. Tıpkı 3 yıl önce okunduğu saatteki gibi. Ancak selalardan o dönemde rahatsız olanlar bulunduğu gibi bu dönemde de rahatsız olanlar vardı. Bunlardan biri Dr. Hasan Akyüz’dü. Akyüz, sosyal medyada tepkisini şöyle dile getirdi:

“Saat 01:37 uyandım ve uyku tutmuyor ayaktayım. Gece yarısı hangi hakla, hangi din kuralına dayanarak ve bu kadar uzun ve yüksek sesle sela okuyor ve okutuyorsunuz. Sabah iki tane ameliyatım var. Mecburmuyum kardeşim sizin yüzünüzden uykusuz uykusuz ameliyata girmeye ? Allah kahretsin FETÖ’yuda, Fetih cüyüde, bunlara sebep olup bize bunları yaşatanı da.”

“Bir diğeri ise CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin’di. Şahin’in tepkisi de şöyle idi:

“Yıllardır Hakk’ın rahmetine kavuşan din kardeşlerimizi ve Cuma'ları haber vermek için Sela okutturulurdu. Onu da amacından saptırdılar.”

***

TRABZONLULAR ŞEHİTLERİNİ NERELERDE GÖRMEK İSTİYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, ‘Trabzon Sokakları Sanatla Buluşuyor Projesi’ kapsamında, 15 Temmuz da unutulmadı. Unutulmadı ancak vatandaşlar Trabzonlu şehitlerin de kentin farklı noktalarındaki elektrik trafoları, köprü ayakları ve kör duvarları estetik görünüme kavuşturma çalışmalarında kullanılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyor. Vatandaşlar yalnızca 15 Temmuz Şehitleriyle ve Eren Bülbül’ün sokaklarda yaşatılmasının yanlış olduğunu ileri sürerek, Trabzonlu şehitler Ahmet Çamur, Bahattin Baştan Ünal Bıçakçı, Mahmut Bilgin gibi vatanları uğruna canlarını hiçe sayan birçok Trabzonlu vatan evladını da şehrin sokaklarında görmek istiyorlar.

***

KUVVETLİ, BEHÇELİ’NİN HANGİ AÇIKLAMALARINI ANLAMLANDIRAMADI?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “FETÖ terör örgütü bitirilmelidir” açıklamaları ile ilgili konuştu. 15 Temmuz hain darbe girişimin geçtiğimiz gün 3. Yıldönümüydü. Darbe girişimin yıldönümünde siyasiler bazı açıklamalarda bulundu. Darbe ve FETÖ ile ilgili konuşan Başkan Bahçeli “FETÖ terör örgütü bitirilmelidir” dedi. Bahçeli’nin bu sözlerini değerlendiren Başkan Kuvvetli, siyasi ayağın araştırılmasının engellendiğini ima etti. Muhalefet tarafından sıkça gündeme getirilen siyasi ayağının araştırılması konusunu Başkan Kuvvetli de talep ederken; Bahçeli’nin açıklamalarına karşın şu ifadelere yer verdi: “Doğru da siyasi yağın araştırılmasını engelleyerek nasıl olacak?”

17 Tem 2019 - 11:08 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.