17 Şubat 2019 Pazar Nabızlar

MURAT ZORLUOĞLU PROJELERİNİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK? Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, partisinin 31 Ma...

MURAT ZORLUOĞLU PROJELERİNİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, partisinin 31 Mart Yerel Seçimleri Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Çalıştayı’na katıldı.

Geride kalan süreci, kendilerini ve yönetim anlayışlarını şehrin dinamiklerine aktarma süreci olarak nitelendiren Zorluoğlu, projelerini çok kısa bir süre içinde düzenleyeceği lansman toplantısıyla açıklayacağını duyurdu.

Lansmanı iki bölüme ayırdığını kaydeden Zorluoğlu bunların yönetim anlayışı ve projeler olduğunu söyledi.

Yaptırdıkları anketlerde ve daha önce yapılan anketlerin hepsinde, Trabzon’da birinci sırada trafik sorununun görüldüğünü açıklayan Zorluoğlu, “Bu uzun zamandan beri Trabzon’da kanıksanan bir gerçek. Projelerimizi açıklarken, ilk sırada açıklayacağımız projeler şehrin ulaşım ve trafik sorununa nasıl çözüm getireceğimize ilişkin olacak. Bu manada ulaşım master planını önemli bir araç olarak görüyorum.” dedi.

Zorluoğlu, projelerinde turizme de büyük ağırlık verecek. “Trabzon’da kültür, sanat ve turizm noktasında yeni bir yaklaşım, yenilikçi bir anlayış getireceğiz. Şehrimiz daha fazla kültürel, sanatsal faaliyete sahne olacak. Turizm bizim için hayati öneme sahip bir alan. Turizmdeki altyapı eksikliklerinin süratle tamamlanması ve bugün var olan turist sayısının üzerine çok daha fazla turist koyarak, şehrimizi tam bir turizm şehri haline getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullanarak turizme ne denli önem verdiğini de ortaya koydu.

***

MHP İL BAŞKANI BEKİR SITKI TARIM İLÇE BAŞKANLARINI NEDEN UYARDI?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ilçe başkanlarını belediye meclis üyelikleri konusunda uyardı.

İlginç ve dikkat çeken cümleler kullanan Tarım, şunları söyledi: “İlçe başkanlarımızın dikkatine. Bu güne kadar MHP olarak yaşadıklarımız ortadadır Apoletleri MHP’de beyinleri başka diyarlarda dolaşan insanlardan çok çektik. Onun için Trabzon il başkanı olarak diyorum ki, AK Parti ile yapacak olduğumuz listelere kesinlikle ülkücülüğünden emin olduğumuz ve partiyi yüzüstü bırakmaları için nuh tufanının olmasına gerek olduğuna inandığımız arkadaşlardan oluşturulması hepimizin yerine getirmemiz gereken en önemli sorumluluktur.”

***

RİZE MHP’NİN KALKANDERE ADAYI BELLİ OLDU

Rize MHP’nin Kalkandere İlçesi adayı belli oldu. MHP’nin Kalkandere adayı Abdullah Çakmak oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nde 3 ilçe ve 17 belde olmak üzere toplam 20 belediye başkan adayı daha belli oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Genel Merkezi seçim komisyonunun yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin oyları sonucunda 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde 3'ü ilçe 17'si belde olmak üzere 20 Belediye Başkan adayının daha kesinleştiğini açıkladı. Durmaz, Giresun'un Çankçı ilçesinde İsmet Öncü, Isparta'nın Gönen ilçesinde Ahmet Kaya ve Rize'nin Kalkandere ilçesinde Abdullah Çakmak'ın adaylığının kesinleştiğini kaydetti.

***

SAADET PARTİSİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI ÖZCAN GÜZEL ŞEYLER SÖYLEDİ

Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ensar Bozali’yle birlikte günebakış’ı ziyaret eden İlçe Başkanı Murat Özcan belediyecilik kavramına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Belediyeciliğin artık rutin görevleriyle değil, daha öte ve özgün projeler üreterek başarılı sayılabileceğini söyledi. Olaya bu perspektiften bakınca da özellikle istihdam olayına vurgu yaptı. Özcan “Şunu söylemek gerekir ki Trabzon bu başkanlar eliyle bir istihdam merkezi olmaktan hayli uzaklaştı.”

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Özcan daha sonra “Gaziantep modeli” dediği Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden bir örnek verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle Gaziantep Ticaret Odasının iş birliğiyle ciddi sektörler oluşturulduğu ve belediyeciliğin istihdama öncülük ettiğini kaydetti. Bu çerçevede Özcan Trabzon’a dönerek “Ne yazık ki TTSO ile Trabzon Büyükşehir’in hiçbir iş birliği olmadı. Biz önce aradaki bu kopukluğu gidermeli, ardından mutlak surette iş birliği ve ortak projeler geliştirmeliyiz.” dedi. Özcan güzel şeyler söyledi.

17 Şub 2019 - 10:56 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.