17 Ocak 2019 Perşembe Nabız

AK PARTİDE İKİNCİ İSTİFA ŞALPAZRI’NDAN GELDİ Şalpazarı’nda mevcut belediye başkanı Refik Kurukız’ın Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilmesinin ardı...

AK PARTİDE İKİNCİ İSTİFA ŞALPAZRI’NDAN GELDİ

Şalpazarı’nda mevcut belediye başkanı Refik Kurukız’ın Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilmesinin ardından AK Parti’de ilk istifa yaşandı. AK Parti Şalpazarı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Yılmaz, Şalpazarı İlçe Başkanı’na istifa dilekçesini vererek AK Parti’den istifa etti. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şalpazarı Belediye Başkanı adayının açıklanmasından sonra beklentilerine karşılık bulamayan kamuoyundan yükselen tepkilere kayıtsız kalmam imkansızdı. Siyasi hesaplar uğruna Şalpazarı’nın her geçen gün kan kaybetmesine artık seyirci kalmak istemiyorum. Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için partimden istifa ettim. Güzel İlçemizi hep birlikte modern ve yaşanabilir bir yerleşim merkezine dönüştürmek, öncelikli sorunlarımızı acilen çözmek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünerek Belediye Başkanlığı görevine talibim. Binlerce seçmenin iradesini sandığa yansıtacak bu girişimde hep yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi. Daha önce de AK Partiden belediye başkan aday adayı olan Eski Dernekpazarı İlçe Başkanı Zeki Avni Usta istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olmuştu.

***

MUSTAFA CANLI’NIN TRABZON BASINIYLA BULUŞMASINDAN NABIZA YANSIYANLAR

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı dün Trabzon basınıyla bir araya geldi. “Trabzon benim bir parçam” diyerek buluşmayı gerçekleştiren Canlı, başkanlığı döneminde de Trabzon’la oldukça iletişim hâlindeydi. Trabzon basınından toplantıya hayli ilgi vardı. Gazeteciler de Canlı’nın geçmişten gelen ilgisine katılımla cevap vermişti. Canlı önce adaylığının gerekçelerini anlattı. Belediyecilik anlayışından söz etti. Canlı rakiplerini pek eleştirmedi. AK Parti Adayı Ercan Çimen’i belediyedeki borçlardan, yapılaşmadaki hatalardan ve otopark konusundan ötürü eleştirirken MHP Adayı Sabri Varan’ı ise hayalî vaatlerde bulunmasıyla eleştirdi. Canlı’ya İl Başkanı Ali Ateş, eşi, kadın ve erkek teşkilât mensupları eşlik etti. Kahvaltının sonrasında Canlı gazetecilerle toplu fotoğraf çektirdi.

***

İYİ PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI NE İÇİN PİŞMANLIK YAŞIYOR?

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, daha önce siyaset yaptığı MHP’de Devlet Bahçeli için verdiği emeklere yazık olduğunu yazdı. Sosyal medyasında paylaşımda bulunan Erkan “Senin peşine dolaştığım yıllarıma yanarım. Senin için kırdığım dostlarıma yanarım. Harcadığım zamanıma yanarım. Sen başa geldin diye tuttuğum orucuma, açlığıma yanarım... Türk dünyasının lideri sanırdım, Türklüğün umudu sanırdım, ah ben bu deli kafama yanarım. Emeğime, duygularıma, sevdama yanarım. Ömrümden ömür çaldın, boşa geçen ömrüme yanarım. Ne kadar da safmışım, aptallığıma yanarım...” ifadelerini kaydetti.

***

SÜRMEN, KURUKIZ’A NASIL SAHİP ÇIKTI?

MHP’de aday adaylık süreci sona eren İş adamı Ayhan Sürmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AK Parti aday tanıtım töreninde Erdoğan’ın onayını alarak Bozkurt işareti yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a gösterilen tepkilere sert çıkarak Kurukız’a sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu bir fotoğraf karesinin sosyal medya hesabından paylaşan Sürmen, fotoğrafın altına şu notu düştü: “MHP adayı Bozkurt yapmak için Erdoğan’dan izin istedi diyen ve bunu bir siyasi nezaket kabul etmeyen siyasiler ve Facebook paylaşımcıları. Erdoğan geçerken el pençe divan duranlara baksınlar önce.” diyerek dikkat çekici bir fotoğraf karesi paylaştı.

***

BAŞKAN TÜRKMEN, HANGİ KURUMDAKİ ATAMALARA SEVİNDİ?

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daha önce kendisinin de görev yaptığı İller Bankasında yaşanan atamalara çok sevindiğini kaydetti.

Türkmen, İlbank Bölge Müdürü Volkan Bektaş’ın Genel Müdür Yardımcısı olmasına ve yerine Erdoğan Topçu’nun atanmasına ziyadesiyle memnun kaldığını belirterek, “Çok mutlu olduk. İller Bankası 20 sene çalıştığım bir kurum. Bölge Müdürümüz Volkan Bektaş gayet başarılı. Yerine gelen Erdoğan Topçu bey de mesai arkadaşımdı. Bölgenin insanı. Bölgeyi de çok iyi tanıyor. Başarılı olacağına inanıyorum. Görevlerinde de başarılar diliyorum.” dedi.

17 Oca 2019 - 10:50 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.