17 Ekim 2019 Perşembe Nabızlar

AYDIN ÜNİVERSİTESİ’NİN TRABZON’DA BÖLÜM AÇMA HEVESİ YENİDEN DEPREŞTİ Aydın Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Mustafa Aydın bundan tam 10 yıl önce...

AYDIN ÜNİVERSİTESİ’NİN TRABZON’DA BÖLÜM AÇMA HEVESİ YENİDEN DEPREŞTİ

Aydın Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Mustafa Aydın bundan tam 10 yıl önce ve Trabzon’da üniversite yokken Trabzon’a Aydın Üniversitesi’nin bölümlerini açmak istemişti. Yani bir diğer ifadeyle Trabzon’da kurulacak olan özel üniversitenin böylece önünü kesecekti. En büyük desteği ise o dönemin Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl vermişti. Trabzon İl Özel İdaresi Mustafa Aydın’a özel olarak şartname hazırlayıp Pelitli’deki binayı Aydın’a tahsis edecekti.

İstanbul’daki üniversitenin Trabzon’da bir bölümünü açarak Trabzon’da özel üniversitenin önünü kesmek isteyen Aydın’ın bu hamlesi Avrasya Üniversitesi tarafından boşa çıkartıldı. Aydın’ın açacağı 1-2 bölüm yerine Avrasya’nın 20 bölüm var.

Dün bir internet sitesinde Mustafa Aydın’ın bu hevesinden vazgeçmediği ve Forum Alışveriş Merkezi’nin karşısından satın aldığı inşaatta bölüm açmayı düşündüğü kaydedildi. Bize göre YÖK buna izin vermemeli. 10 yıl önce hangi fikri savunuyorsak yine aynı fikri savunuyoruz. Mustafa Aydın, Trabzon’a hizmet etmek istiyorsa gelsin ikinci üniversiteyi kursun. İstanbul’daki üniversiteye Trabzon’da bölüm açarak Trabzon’a hiçbir katkı veremez. Sadece öğrenci rantının peşinde koşmuş olur.

***

BARIŞ HAREKÂTINI İŞ DÜNYASINDAN KİMLER DESTEKLEDİ?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek amacıyla Sivil Toplum Örgütleri, iş dünyası temsilcileri Trabzon’da bir araya gelerek Türkiye’deki tüm oda ve borsalar ile eş zamanlı olarak ortak bir açıklama yaptı. Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nda düzenlenen ortak basın açıklamasını TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu okudu. Basın toplantısına; Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Of Ticaret Ve Sanayi Odası, Trabzon Barosu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Trabzon İl Başkanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Trabzon Temsilciliği, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Trabzon Temsilciliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Trabzon Temsilciliği, ,Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Trabzon İl Temsilciliği, Trabzon Ziraat Odası, Trabzon Sanayici İşadamları Derneği, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), TÜMSİAD Trabzon Şubesi, ASKON Trabzon Şubesi, TUMMOB Trabzon Şubesi, TÜRSAB Trabzon, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Trabzon Teknokent Arsın Organize Sanayi Bölgesi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri katıldı.

***

ZABITA ARACI HANGİ MAHALLEDE OLAYA KARIŞTI?

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çamlık Mahallesi Asya Evlerinin önünde park halinde olan binek araca zabıta aracı tarafından vuruldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre park halindeki araca geri gelen zabıta aracı çarptı. İddiaya göre zabıta aracının vurduğu otomobilde maddi hasar oluştu. Olayı anlatan görgü tanıkları zabıta aracının araca çarptığını bunun sonucunda da hiçbir şekilde durmadan ve bilgi notu bırakmadan olay yerinden hızlıca kaçtığını ileri sürdü.

***

CHP’Lİ ÖMER DAYI, TRABZON’DA HANGİ HASTANENİN YOKLUĞUNUN HİSSEDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon’da vatandaşa hizmet veren Fatih ve Numune Hastanelerinin olduğundan daha da donanımlı hale getirilerek vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini söyledi. Trabzon’un bunun haricinde Onkolji Hastanesine de acilen ihtiyacının olduğunu belirten Dayı, “Şehrimize, Halkımıza hizmet etmek için çıktığımız yolda Halkımızın oylarıyla Belediye Meclis Üyesi seçildik. Bu ulvi görev ve sorumluluk gereği Trabzon'umuza yapılacak hizmetin yanında, verilen sözlerin takipçisi, yapılacak yanlışların karşısında olacağımızı dile getirmiştik. Bence Fatih Devlet Hastanesi ( Sigorta Hastanesi) ve Numune Hastanesi daha donanımlı hale getirilebilir. Ayrıca Şehrimizin Şehir Hastanesinden ziyade Onkoloji ( Kanser erken teşhis ve tanı ) Hastanesine ihtiyacı çok daha elzemdir.” dedi.

***

EMNİYETTEN TAZİYE MESAJI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit düşen Adıyaman ve Kırıkkale şehitleri için taziye mesajı yayınladı. Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper imzasıyla yayınlanan mesajda, ‘’Barış Pınarı Harekâtı’nda Münbiç Bölgesi’nde yapılan saldırı sonucu, Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık ve Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik şehitlik mertebesine ulaşan, Adıyaman ve Kırıkkaleli yiğitlerimizi toprağa değil yüreğimize gömüyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum’’ ifadeleri yer aldı.

17 Eki 2019 - 10:51 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.