17 Ağustos 2019 Cumartesi Nabızlar

AK PARTİ VE CHP GENÇLİK KOLLARI YARDIMCILARI NEDEN TARTIŞTI? Trabzonspor’un Çekya ekibi Sparta Prag’ı kendi sahasında 2-1’le geçtiği maçın ardından A...

AK PARTİ VE CHP GENÇLİK KOLLARI YARDIMCILARI NEDEN TARTIŞTI?

Trabzonspor’un Çekya ekibi Sparta Prag’ı kendi sahasında 2-1’le geçtiği maçın ardından AK Parti ve CHP Ortahisar Gençlik Kolları Başkanları karşı karşıya geldi. AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Aydın, önceki akşam maçı izleyenler arasında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın maçtan bir fotoğrafını paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na göndermede bulundu. Aydın’ın Bakan Albayrak’la ilgili yazdığı kısma Türk Bayrağı koyarak “Trabzon’un çocuğu Berat Albayrak burada”, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili düşüncelerini yazdığı kısma ise Yunanistan Bayrağı koyarak yazdığı, “Haftaya AEK deplasmanında Ekrem İmamoğlu Yunan takımını izler” sözleri tepki çekti. Bu paylaşımın üzerine CHP Ortahisar Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Efe Uzunahmetoğlu, Aydın’a cevap verdi: “Yalnızca rakip görüldüğü için bir insanın milliyetine dil uzatacak, üstelik bunu yalanla yapacak ahlakla ve tarihinden bihaber yetişen, yalnızca saldırmayı bilip birleştirmekten uzak zihniyetle siyaset yapılmaz!” Öte yandan AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Aydın’ın paylaşımı yaptığı Twitter hesabını yayından kaldırdığı görüldü.

***

ESKİ BAKAN SUNGURLU VE GÜMÜŞHANE ZİYARETLERİ...

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’deki 5 partinin AK Partinin, İYİ Partini, CHP’nin, MHP’nin ve Saadet Partisi’nin il başkanlıklarını ziyaret eden Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, Gümüşhane ziyaretlerini sürdürüyor. Eski Bakan Sungurlu, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret odası Başkanı İsmail Akçay ile birlikte Kelkit Belediyesini ziyaret etti. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas ile Kelkit ilçesinin sorunlarını istişare edip, bir süre sohbet eden eski Bakan Sungurlu, daha sonra belediye binasından ayrılırken; eski Bakan Sungurlu’nun Gümüşhane ziyaretlerine devam edeceği öğrenildi.

***

BAŞKAN AHMET METİN GENÇ’İ KİMLER ZİYARET ETTİ?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’dan ziyaret gerçekleşti. Genç, “Kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan bu ziyaretlerin çoğalmasını temenni ediyorum.” dedi. Yapılan ziyaretin anlam ve önemine değinen Genç, “Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanımız Sayın İbrahim Aydın, Mardin Futbol Okulu öğrencilerimiz ve beraberindeki gazetecilerimizi misafir ederek hasbihâl ettik. Kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan bu ziyaretlerin çoğalmasını temenni ediyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi.

***

SÜRMENE’NİN TARİHİ YERLERİ FOTOĞRAFLANIP SERGİLENECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Profesörü Dr. Zerrin Şentürk, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ü makamında ziyaret etti. İlçenin tarihi yerlerini fotoğraflayacağı bildirilen Fotoğraf Sanatçısı Şentürk’e teşekkür paylaşımı yapılan Sürmene Belediyesi Facebook sayfasından, “Sürmeneli hemşehrimiz İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Profesörü Dr. Zerrin Şentürk Belediye Başkanımız Rahmi Üstün’ü ziyaret etti. Ayrıca fotoğraf sanatçısı İlçemizin tarihi yerlerini fotoğraflayıp ekim ayında açılacak olan kişisel fotoğraf sergisinde gururla sergileyeceğini dile getirirken bizde ziyaretine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.” şeklinde açıklamada bulunuldu.

***

MEYDAN VE MARAŞ CADDESİ’NDEKİ ÇÖP YIĞINLARINA TEPKİ!

Trabzon’un en işlek caddelerine bırakılan çöp yığınları vatandaşların tepkisine neden oldu. Trabzon’un en kalabalık noktası olan Meydan Parkı ve Maraş Caddesindeki çöp yığınlarını gören bazı kişiler yaşanan duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, her fırsatta turizm şehri olduğunu vurgulayan ve turizm sezonunda olan Trabzon’a bu görüntülerin yakışmadığını söyledi. Meydan ve Maraş Caddesindeki karton ve çöp yığınlarını görüntüleyen kişiler bu görüntüleri Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabına link etti. Etraftaki kafe ve dükkanların bu çöpleri bırakabileceğini belirten bazı vatandaşlar ise bunların belli saatlerde bırakılmasını gün ortasında bu görüntülerin Trabzon’a hele turizm şehri olduğunu iddia eden bir şehre hiç yakışmadığını söyledi.

***

HACILAR DÖNÜYOR ŞİMDİ SIRA HACI ZİYARETLERİNDE

Hacılık ya da kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek gerçekten artık çok büyük mesele. Yaklaşık 15 yıl bekleyebilirsiniz. Bu bakımdan hacca gidebilmek çok eskilerde olduğu gibi önemli hale geldi.

Hac farizasını yerlerin getirenler dönmeye başladı. İl Milli Eğitim Yardımcısı Zekeriya Taşan ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Taşan dönenler arasında. Dönenler arasında, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın babası Ömer Demirtaş da var. Taşar ailesi misafirlerini Trabzon’da ağırlarken, Demirtaş ailesi misafirlerini Arsin Yolüstü Mahallesi’ndeki evinde ağırlıyor. Her iki aile için haclarının mübarek olmasını diliyoruz.

17 Ağu 2019 - 10:13 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.