16 Temmuz 2019 Salı Nabızlar

ERBAKAN, FETULLAH GÜLEN CEMAATİ İÇİN NE DEMİŞTİ? Mustafa Çolak, yıllar önce milletvekili arkadaşından dinlediği bir anekdotunu paylaştı. Çolak’ın pay...

ERBAKAN, FETULLAH GÜLEN CEMAATİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Mustafa Çolak, yıllar önce milletvekili arkadaşından dinlediği bir anekdotunu paylaştı. Çolak’ın paylaşımı, bugün daha bir anlamlı… Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz:

“Yıllar önce bir vekilden dinlemiştim. Daha önce de bu dinlediğimi anlatmıştım. Önemine binaen tekrarlıyorum. Demişti ki: ”Antalya’da Refah Partisi olarak kamptaydık. Arkadaşlardan biri sohbet esnasında, “Hocam Fetullah Gülen’in okulları çok iyi öğretim veriyor. Çocuklarımızı oraya vermenin bir mahsuru var mı?” diye sordu. Hocam da :”Siz İsrail’e asker mi yetiştirmek istiyorsunuz?” diye cevap verdi. Bugün bunu hatırlayınca hayatımda beni en çok üzen o olay aklıma geldi. Rahmetli Erbakan Hocamızı uydurmaca kayıp trilyon davasından dolayı adliyede tekerlekli sandalyede dolandırmaları gözümün önünden hiç gitmez. Sanki birileri ondan öç alıyordu. Birileri de bu imtihandan sınıfta kalmıştı.”

***

FETÖ’CÜLER GELECEKTE TOPLUM İÇİNDE KENDİLERİNE YER BULABİLECEKLER Mİ?

FETÖ, Türkiye’de bir daha hayat bulabilir mi? Bir iktidar değişikliğinde FETÖ, geri dönüp toplum içinde yeniden canlanabilir mi? Aslında herkesin birbirine sorduğu bu sorunun net bir cevabı yok. Bugün için tepkiler doruk noktada.

Geçtiğimiz cuma günü, cuma namazını Zeytinlik Camiinde kıldık. İmam hutbeden, FETÖ lanetini anlattı. Ülkenin nasıl büyük bir bela atlattığını kaydetti. Hutbeden sonra ön safta bir vatandaş hutbeden rahatsızlığını dile getirerek yanındakilerin duyabileceği kadar “Bu şimdi hutbe mi oldu? Böyle hutbe mi olur?” diyebildi. Belli ki hutbeden rahatsız olmuştu. O şahsa anında 3 kişi müdahale etti. Biri “İşine bak, namazını kıl”, bir diğeri “Rahatsız olduysan çık git”, bir üçüncü ise “Akıllı ol, camidesin” deyiverdi. Afiyeti kaçan vatandaş namazına devam etti.

Soru şu, gelecekte FETÖ sempatizanları toplum içinde rahatsızlıklarını böyle dile getirdiklerinde acaba nasıl karşılanacaklar? Zira FETÖ’den vazgeçen bir tane bile şakirtti yok.

***

SUAT HACISALİHOĞLU EKONOMİNİN GELECEĞİNDEN UMUTLU

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ettik. Hacısalihoğlu’yla mini bir ekonomi sohbeti yapmak fırsatı bulduk. Başkan Hacısalihoğlu, ülke ekonomisinin geleceğinden umutlu. Bakan Albayrak’ın aldığı tedbirler, S-400 olayının tahribat yaratmayacak olması, Hacısalihoğlu’nun önemli argümanları. Yine dış politikada Doğu Akdeniz olaylarının gelişmesini sorduk. Suat Başkan, “Ben endişe edilecek boyutta bulmuyorum. Ben ekonominin bu yılsonu itibariyle biraz daha rahatlayacağını, 2020 yılı ortalarında ise tamamen normalleşeceğini düşünüyorum. “ dedi.

***

ZORLUOĞLU’NUN TARIM’LA SAMİMİ TOKALAŞMASI…

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün Sülüklü Mezarlığı’nda düzenlenen Kuran tilaveti programında Trabzon AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti il başkanları ve teşkilatı aynı zamanda İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve STK temsilcileri hazır bulundu. Şehitler için dualar edildikten sonra protokol birbirleriyle selamlaştı. Selamlaşma merasiminde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Murat Zorluoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Bekir Sıtkı Tarım’ın samimi tokalaşması dikkatlerden kaçmadı. Başkan Zorluoğlu tarafından gösterilen bu samimi tokalaşma Tarım’ın belediyede yapılan görev değişikliğiyle ilgili başkana verdiği destek açıklamasından kaynakladığını akıllara getirdi.

***

BIYIK, YOMRA ÖZDİL YOLU İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Yomra Özdil Oymalı yolu ile ilgili konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Karadeniz Bölgesinde en fazla mağdur edilen yerin Özdil Oymalı olduğunu söyledi. Özdil Oymalı yolu ile başlayan yolların ikinci asfaltlarının döküldüğünü belirten Başkan Bıyık “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın müdahalesi sonrasında geçen ay ihalesi gerçekleşti. Yolun ne kadar gerekli olduğunu bakanımızda gördü. İnşallah bu yolun ihalesini alan arkadaş tamamlayacak. Bu yol, Yomra’nın kanayan bir yarasıdır. Yaklaşık 10 bin vatandaşımız o bölgede yaşıyor. Biz konuyu takip ediyoruz. Bakanımız ve Kara Yolları Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

16 Tem 2019 - 11:02 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.