16 Nisan 2019 Salı Nabızlar

MHP İl BAŞKANI TARIM’LA ÜLKE VE TRABZON ÜZERİNE MİNİ SOHBET MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindeki yönetm kurulu üyeleriyle güneba...

MHP İl BAŞKANI TARIM’LA ÜLKE VE TRABZON ÜZERİNE MİNİ SOHBET

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindeki yönetm kurulu üyeleriyle günebakış’ı ziyaret etti. Tarım, İstanbul seçimlerini yorumlarken, “Endişem odur ki, ABD menşeili yeni bir FETÖ operasyonu organizasyonu ile karşı karşıya kalabiliriz. Yani yeni bir gezi eylemi organize edebilirler. Ancak MHP olarak buna hazırlıklıyız” dedi. Tarım, CHP’nin içindeki ulusalcı kesimin Türkiye’ye yönelik emperyalist operasyonları nasıl görmediğine şaşırdığını belirterek, “Bu ulusalcı kesim mutlaka diğerinden koparılmalı. Türkiye’nin bunlara ihtiyacı var” dedi.

Tarım ile Trabzon’u konuşurken MHP’nin efsane il başkanlarından Muhammet Öztürk’ü Ortahisar için düşündüklerini ancak ittifak olunca gündeme gelmediğini söyledi. Tarım, “Kendilerine bekle mesajı göndermiştim. Şayet ittifak olmasaydı Muhammet başkanla bir seçim çalışması yapacaktık” dedi. Tarım’a “Madem öyle meclis üyeliğine neden düşünmediniz” sorusu yönelttik. Tarım, il başkanlığımızı yapmış ve halen sevgi ve saygı gören Muhammet Öztürk gibi bir ismi meclis üyeliğine düşünmedik” cevabını verdi. MHP İl Başkanı Tarım, bu arada MHP’nin 31 Mart seçimleri ile ilgili tahminlerini de hatırlattı. Tarım, “129 belediyemiz vardı. Seçimden önce arkadaşlara 230 belediyemiz olacak dedik. 229 belediyemiz oldu” ifadelerine yer verdi.

***

YUNANİSTAN’IN AÇTIĞI VİZE OFİSİNİN AÇILIŞINA BAZI İŞADAMLARI KATILDI

Yunanistan’ın Trabzon’da vize ofisi açması şehirde yeni bir Venizelos hareketini hatırlattı. 1997 yıllarında ve tam da 28 Şubat’ın önü sıra bölgede Pontusculuk iddiası kabartıldı. Tam bu sırada Yunanistan’ın Trabzon’da konsolosluk açması gündeme geldi. Türkiye Selanik’te, Yunanstan ise Trabzon’da açacaktı. Yoğun tepkiler sonrası önce Venizelos yolcuları Trabzon’a indirilmedi. Ardından tepkiler konsolosluk için devam etti. Aradan tam 22 yıl geçti. Bu kez konsolosluk yerine Vize Merkezi açıldı. Sessiz sedasız gerçekleşen açılış için Turizm Bakanlığı’nın onay verdiği öğrenildi. Açılışa devlet yetkililerinden ve siyasilerden kimse katılmazken, bazı işadamlarının katıldığı gözlemlendi. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve bazı oda yöneticilerinin yanı sıra CHP eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu, Trabzonspor Divam Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Hayrettin Hacısalihoğlu ve Süleyman Atal Zorlu’daki açılışta hazır bulundu.

***

İŞTE TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YENİ KOMİSYON ÜYELERİ...

Trabzon’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni üyeleri ile birlikte ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yeni komisyon üyeleri dünkü toplantı da belli oldu. İşte yeni komisyon üyeleri; İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Hüsnü Akkan, Hüseyin Özderya, Mustafa Yaylalı, Murat Güney, Oktay Ulusoy. Çevre ve Sağlık Komisyonu: Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu. Plan ve Bütçe Komisyonu: Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır. Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu: Ahmet Salih Birincioğlu, Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol, Erol Vural, Ömer Çakıroğlu. Ulaşım Komisyonu: Şaban Bülbül, Kenan Bağçiçek, Mehmet Öztürk, Ali Bayram Tanrıverdi, Ahmet Seyit Alışkan.

***

BÜYÜKŞEHİRİN KÂTİP ÜYELERİ VE ENCÜMENLERİ BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin dün gerçekleşen ilk meclis toplantısında kâtip üyeleri ve encümen üyeleri seçildi. Meclis Başkan Vekillerinin seçiminin ardından gizli oylama ile Asil ve Yedek Kâtip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel seçildi. Kâtip üyelerinin ardından Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimler Belediye Encümenine seçildi.

16 Nis 2019 - 10:52 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.