16 Eylül 2019 Pazartesi Nabızlar

YENİDEN REFAH’IN TARTIŞMALI KONGRESİ ÜZERİNE... Yeniden Refah Partisi’nin dün Trabzon’da gerçekleştirdiği 1. Olağan İl Kongresi sert tartışmalara ned...

YENİDEN REFAH’IN TARTIŞMALI KONGRESİ ÜZERİNE...

Yeniden Refah Partisi’nin dün Trabzon’da gerçekleştirdiği 1. Olağan İl Kongresi sert tartışmalara neden oldu. Kongreye Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş ve Ortahisar İlçe Başkanlığından istifa eden Ahmet Kenan Akçay aday oldu. Kongreye katılması beklenen Genel Başkan Fatih Erbakan’nın, Ordu’da olduğu ve oradan Rize’ye geçeceği söylenerek programa katılamayacağı duyuruldu. Programın ilerleyen saatlerinde Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak kongreye iştirak etti. Kongreye katılan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da tartışmaların başlaması üzerine salondan erkenden ayrıldı. Aday olan iki isim taraftarları arasında büyük bir mücadele yaşandı. Sahneye yığılan taraftarları Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas sakinleştirdi. Tartışma esnasında eline mikrofonu alan bir partili ‘bana iki kişi verin il başkanı ben olayım” diye çağrıda bulundu. Ardından tekrar itirazlar yükselince araya taraftarları yatıştırmak için farklı isimler girdi. Listelerin birleştirilip liste dışından başkan seçilmesine yine aynı şekilde itiraz edildi. İki aday listenin delegelerinin sayılmasına karar verildi. Karadeniz ve Erzurum Bölge Koordinatörü Mustafa Güney, tek tek delegeleri saydı. Ancak yine taraftarlar arasında kabul görmedi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken İl Başkanı Mustafa Durmuş sükûnetini korudu. Zaman zaman sesler yükselince gerilse de sakince oturup olayları yerinden izledi. Kongrede çıkan gerilimin daha öncesine dayandığını ise Akçay’ın şu sözlerinden anladık: “Keşke Ortahisar gerçekten il başkanımızın göz bebeği olsaydı. Bugünkü ilçeler ve il arasında kopukluk yaşanmasaydı, keşke bizim anlatmaya çalıştığımız genel merkezimize bildirmeye çalıştığımız sıkıntılar bir yerlere ulaşsaydı da bugün bu tablo olmasaydı.”

***

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ AYVAZOĞLU VE CORA, BOYACI’YI TEBRİK ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu olan Sümeyye Boyacı’yı içtenlikle tebrik etti. Ayvazoğlu, “Milli Sporcumuz Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası dünya ikincisi Sümeyye Boyacı’yı gönülden tebrik ediyorum. Azmin, başarın ve sonucunda bize yaşattığın gurur için çok teşekkürler Sümeyye…” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Azmin ve başarının hikâyesi; Sümeyye Boyacı, Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak gurumuz oldu. Yıllardır olimpiyatlar kazanan rakipleri karşısında kolları olmadığı için finish çizgisine uzanamadı ve sadece 0,3 salise farkla şampiyonluğu kaçırdı. ‘Balıkların da kolları yok. Onların yüzmek için kollara ihtiyacı yoksa bende başarabilirim’ diyerek çıktı yola, azmetti, çalıştı ve Avrupa şampiyonluğundan sonra Dünya ikinciliğiyle de göğsümüzü kabarttı. Bu gururu bize yaşattığın için teşekkürler. Gönüllerimizin şampiyonu Sümeyye. Başarıların daim olsun...” şeklinde açıklama yaptı.

***

RİZE İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÖZYANIK, RİZE’NİN PROJELERİYLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, Rize’nin projeleri ile ilgili beklentilerini dile getirdi. Rize’deki vatandaşların havalimanın biran önce bitmesini, Sarp-Samsun demiryolu hattının başlatılmasını, Lojistik Merkezinin bir an önce hayata geçirilmesini, kamulaştırma mağduriyetlerinin giderilmesini beklediğini kaydeden Başkan Özyanık, “Rize’mizin kasaba görüntüsünden uzak modern bir şehir görüntüsüne kavuşturulmasını, bu nedenle bir an önce kentsel dönüşüm faaliyetine geçilerek dikey mimariden yatay mimariye geçilmesi ancak bununla birlikte yeni mağduriyetler yaşatılmamasını istiyoruz. Rize’mizin hala tek geçim kaynağı olan Rize çayının hak ettiği değeri görmesi ve bir dünya markasına dönüştürülmesine yönelik çalışmaların hızlandırılmasını beklemektedir.” ifadelerine yer verdi.

***

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAMSİLİ DONDURMA YAPACAĞINI İLERİ SÜRDÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Maraş dondurmasına verdiği destek ve tanıtımdan dolayı teşekkür etti. Başkan Zorluoğlu’na tanıtım için teşekkür eden Güngör bir de ilginç bir fikir ortaya attı. Başkan Güngör, Başkan Zorluoğlu’nun mevsiminde hamsi göndermesi durumunda hamsili dondurma yapacaklarını ileri sürdü. İşte Güngör’ün o ifadeleri: “Baş tacısınız Başkanım. Dondurmanın, altından kıymetli olduğunu sizden duymak bir kez daha mutlu etti. Paçamızı, tarhanamızı ve Maraş biberini de es geçemeyeceğim. Sezonunda hamsi göndermeniz halinde, hamsili dondurma yapım çalışmalarına da başlayabiliriz.”

16 Eyl 2019 - 10:30 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

İl Başkanının Oğlu - daha besmele çekmeden partiyi karıştırmaya çalışanlar var. etmeyin davayı rezil edenlerin gazına gelmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Eylül 10:30