16 Ekim 2019 Çarşamba Nabızlar

GENÇLİK SPORUN TEKERLEKLİ SANDALYE TENİS TURNUVASI VE İL MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI Dün gazetemizin birinci sayfasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından...

GENÇLİK SPORUN TEKERLEKLİ SANDALYE TENİS TURNUVASI VE İL MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI

Dün gazetemizin birinci sayfasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Parpali Cup Tekerlekli Sandelye Tenis Turnuvasıyla ilgili bir habere yer verdik. Haberde tenis kortlarının bir özel tenis kulübüne ücretsiz tahsis edildiğini ve kulübün avro karşılığı ücretle turnuva düzenlediğini belirtmiştik. Bu durumdan devletin zarar, kulübün kar ettiğini kaydetmiştik.

Bizi arayan Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, olayın tam da yazıldığı gibi gerçekleştiğini ve bunun normal bir şey olduğunu söyledi. Bu turnuvada yasaya aykırı hiçbir şey olmadığını kaydeden Öztürk, “Tenis turnuvaları böyle yapılır. Yani kulüpler üzerinden yapılır. Kaldıki bu tenis turnuvası Federasyonun ve Genel Müdürlüğümüzün onayı ile yapılmıştır. Bu konuda size gelen bilgiler yanlıştır. Devlet zarar etmemiş. Dünya çapında bir turnuva gerçekleşmiştir. Ben övgü beklerken bunun eleştiri malzeme yapılması beni ziyadesiyle üzmüştür.” ifadelerine yer verdi.

***

BAŞKAN ZORLUOĞLU ULUSLARARASI TOPLUMA İNGİLİZCE SESLENDİ...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyon vesilesiyle Türkiye’yi masumları öldürmekle suçlayan devletlere İngilizce seslendi. Zorluoğlu, “Terörizm küresel bir düşmandır. Terörizmle mücadelede bizi desteklemeye uluslararası toplumdan çağrıda bulunmaktayız ve çabalarımızda ülkemizde binlerce cana mal olan terörizmle mücadelede uluslararası dayanışma istiyoruz.” sözleriyle uluslararası toplumu yanlıştan dönmeye ve hakikati görmeye davet ederek destek istedi.

***

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ ÜÇ ÜYENİN KAYDINI SİLDİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunda yer alan üç üyesinin kaydını sildi. Üyelikten düşürülen isimlerin Tahir Orhan, Bekir Sami Emiroğlu ve Kenan Sarı olduğu öğrenildi.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, yaptığı açıklamada; “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu olarak; üyelerimizden Kenan Sarı, Tahir Orhan ve Bekir Sami Emiroğlu'nun, aynı merkezde, aynı amaçla kurulan bir derneğe kurucu üye olmaları nedeniyle, derneğimizden üyelikleri düşürülmüştür.

07.10.2019 tarihinde kurulan 'Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Derneği' kurucu üyeleri Kenan Sarı, Tahir Orhan ve Bekir Sami Emiroğlu'nun, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Dernek tüzüğümüzün "Üyelikten Çıkarılma" başlıklı 5'inci maddesinin g fıkrası uyarınca, yönetim kurulumuzun 15 Ekim 2019 tarih ve 15 sayılı kararı ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.” dedi.

***

KUVVETLİ, TÜRKİYE’NİN NEYLE MORAL BULDUĞUNU SÖYLEDİ?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Fransa’yla berabere kalan A Milli Takımı’nı tebrik ederek Türkiye’nin böyle bir morale ihtiyacı olduğunu söyledi. Kuvvetli, “Türk milleti olarak morale ihtiyacımız olduğu bir dönemde Fransa ile 1-1 berabere kalarak gruptaki liderliğini devam ettiren Türk Milli takım oyuncularımızı, Teknik Direktör Şenol Güneş Hocamız ve ekibini kutlar, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

***

ABDULLAH ÖZER KRİZİNDEN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN HABERİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Büyükşehir Beyediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Ulaşım A.Ş.’nin kurucular kurulu arasında yer alan iş adamı Abdullah Özer üzerinden yaşanan krizi dün nakletmiştik. Aynı zamanda Başkan Zorluoğlu’na bir mesajla krizin niteliğini sormuştuk. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur tarafından makama çağrılarak şirket kuruculuğundan feragati istenen iş adamı Abdullah Özer olayından Başkan Zorluoğlu’nun bilgisi yok. Zira Baştan Zorluoğlu konuyla ilgili verdiği cevapta “Abdullah Özer’in istifasını kesinlikle istemedim. Bir yanlış anlaşılma oldu herhalde. Benim açımdan hiçbir sorun yok.” ifadelerine yer verdi. Bize göre Abdullah Özer krizi de böylece kapanmış oldu.

***

BİRİ ESKİ İKİ VEKİLİN İSKOÇ SAVAŞÇISI FOTOĞRAFLARI HAYLİ DİKKAT ÇEKTİ

Dün bir arkadaşımız biri eski vekil iki milletvekilimizin İskoçya’da çektirdikleri fotoğrafı gönderdi. Eski Milletvekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu ile mevcut Vekilimiz Adnan Günnar’ın İskoç savaşçısı fotoğrafıyla görüntüleri hayli ilginçti. Bize göre ordumuzun Kuzey Suriye’deki operasyonu sırasında İskoç savaşçı fotoğrafları hiç de hoş olmadı. Belki de daha önce çekilmiş fotoğraflar olabilir. Yine de sayflarından kaldırabilirlerdi. Hatıra olsun diye yayımlıyoruz.

16 Eki 2019 - 10:50 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.