16 Ağustos 2019 Cuma Nabızlar

AYKAN’IN BEŞ ÖNERİSİ VE DOGRULAR... Cumhurbaşkanlığı yerel Yönetimler Kurul Üyesi ve Trabzon Eski Milletvekili Asım Aykan AK Parti’nin 18. Kuruluş yı...

AYKAN’IN BEŞ ÖNERİSİ VE DOGRULAR...

Cumhurbaşkanlığı yerel Yönetimler Kurul Üyesi ve Trabzon Eski Milletvekili Asım Aykan AK Parti’nin 18. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla beş önemli prensibin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Sosyal medyada paylaşımda bulunan Aykan, bu beş prensibi şöyle sıraladı;

1-Her konuda adalet, 2- Liyakat, 3- İstişare, 4- Tevazu, 5- Dürüstlük.

Aykan doğruları söylüyor. Bu beş husus AK Parti’nin cebinin astarında kaybettiği değerleri. Ya bu değerlerini yeniden keşfedecek ya da başlayan çöküş süreci devam edecek. Artık AK Partililer bile herkes için adalet istiyor. Artık liyakata hiç önem verilmiyor. Görevlere layık olmayanlar getiriliyor. İstişare AK Parti’nin dünyasından koptu. Tevazunun yerini kibir aldı. Dürüstlüğün yerini ise yolsuzluk ve usulsüzlük aldı. AK Parti kendini ciddi bir biçimde sorgulamalı.

***

AK PARTİ’DE SAMİMİ MUHASEBE İSTENİYOR

AK Parti kurucusu bir partili geçmişten bugüne süreci yorumladı ve samimi bir muhasebeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. AK Parti kurucusunun gönderdiği mesaj şöyle;

Yıllar da hayatta da bir su gibi akıp gidiyor. 18 yıl önce ekonomik, sosyal, siyasal alandaki büyük buhranın toplum hayatını zindana çevirdiği, gelecek umutlarının karartıldığı, ülkenin maaş ödeyebilmek için deprem paralarını kullanmak zorunda kaldığı bir dönemde, umutları yeşertmek kolay bir iş değildi. Milletin sahiplendiği ve liderine güç verdiği bir hareket bir yılda ülkenin makus talihini tersine çevirecek bir umut olmuştu.

Kolay değildi. Arabayı, yokuş yukarı iterek çıkarmak gibi güç bir meseleydi siyasete güven kazandırmak... İnanılmaz büyük bir fedakarlık gerektiriyordu. Burun kıvıran egemenlere rağmen, ‘Bunlara iktidar mı verirler?’ diyenlere rağmen, ‘Şalvarlılar Kıvrıkoğlu size iktidar mı verir?’ diyenler... Kumpaslar, operasyonlar, e-bildiriler, geziciler, FETÖ’cü alçaklar, darbeciler ve bilumum müşrik ve münafığa rağmen ülkenin ufkunu aydınlatan bir siyasal hareket idealist amatörlerin sırtında kuruldu, büyüdü ve bir delikanlı dinamizmi ile yoluna devam ediyor.

Burun kıvıranlar, ‘Bu şalvarlılar bunlar yargılanacaklar’ diyenler gün oldu bu kurucu idealistleri çok profesyonelce kenara ittiler. Okkalı koltuklara sahip olmak için kılıktan kılığa girmekten yüzleri bir gün olsun kızarmadı. Bir gün bile emek vermeyenler ömür verenlere burun kıvırır oldu.

18 yıl koca bir hizmet destanı. Ama bir muhasebe zamanı da... Profesyonellikten idealistliğe, ilk günkü heyecana dönmek, bir muhabbeti yeniden tesis etmek nice 18 yıllara taşır ülkeyi...

18 yılın ardından yeni bir yükseliş hamlesi ama sağlam ve samimi bir muhasebeyle...

***

GAZETECİLİK VE “-MIŞ GİBİ” YAPANLAR…

Gazetecilik zor iştir. Doğruyu yazmak, yazdığının arkasında durmak herkesin harcı değildir. Geride bıraktığımız haftalarda Trabzon'da 'su' tartışması yaşandı. Maçka'da 400 kişi hastanelik oldu. İl Sağlık Müdürlüğü'nden 8 Ağustos'ta yapılan açıklamada; Maçka'nın içme suyunda 5 Ağustos'ta sorun tespit edildiği ve sorunun çözümü için durumun TİSKİ Genel Müdürlüğüne bildirildiği ifade edildi. Bu açıklamanın gazetelerde yer almasının ardından ise bu kez TİSKİ Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. TİSKİ'nin açıklamasında Maçka'ya hiç değinilmedi! Trabzon'un genelinde su ile ilgili absürd iddialar varmış gibi, 'kentimizin genelindeki şebeke sularında sorun yoktur' denildi ve kamuoyunu bilgilendirmek adına gerçekleri yazan gazeteciler tehdit edildi. Dün bir gazete bu konuya değinmiş. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ı yıpratmak için bu haberlerin kasıtlı yapıldığını iddia etmiş. Oysa aynı haberi o gazete de yapmış, TİSKİ Genel Müdürü'ne 'hani su da sorun yoktu' diye sormuştu. Evet, Maçka'nın suyunda sorun vardı. Yüzlerce kişi bu nedenle hastanelik oldu. TİSKİ'nin Elazığlı Genel Müdürü soruna bir an önce müdahale etmek yerine memleketi Elazığ'daki tatiline devam etmeyi tercih etti. Maçka'nın suyunda sorun yok' diyemedi. Analiz sonuçlarını kamuoyuna açıklayamadı. Çareyi gerçekleri inkâr etmekte buldu. Bazı gazetelerde Tekataş hakkında propaganda yürütüldüğü şeklinde yazılar kaleme alındı. Buna hangi belediye çalışanının yardımcı olduğunu da biliyoruz. TİSKİ Genel Müdürlüğü siyaset makamı değildir. Orası kulis, entrika yeri değildir. Biz gerçek gazeteciler yanlışlarını yazdığımız gibi başarılarını da yazarız. Yeter ki başarılı olsun. Bu arada bir uyarı daha yapalım: Sağlık Müdürlüğünün açıkladığı, herkesin bildiği gerçekleri basit bir açıklama ile yalanlamaya kalkışmak bir kamu kurumu adına hiçte mantıklı değil! Kimse kimseyi aptal yerine koymasın.

***

“O ARAÇ” KURALLARI HİÇE SAYINCA VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Belediye’ye ait olduğu iddia edilen “61EZ 359” plakalı araç, kuralları hiçe sayınca vatandaş tepki gösterdi. İddialara göre “61EZ 359” plakalı kamyonet tünelde çalışmalar yüzünden iki şeride düşen yolda araçları sollayarak geçmeye çalıştı. Arabaları bir bir sollayarak; korna çalıp, selektör yapan kamyonet sürücüsüne ise bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Kamyonet Ekopark’ta dururken duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar aracın plakasını alarak yetkilere şikâyette bulundu.

***

TRAFİĞE DAL-ÇIK DA ÇÖZÜM OLMADI MI? VATANDAŞ NEYE İSYAN ETTİ?

Trabzon’un iş çıkış saatiyle Trabzonspor-Sparta Prag maçının denk gelmesi Trabzon trafiğini adeta felç etti. Yüzlerce araç otoyollarda yoğunluk oluştururken trafik durma noktasına geldi. Özellikle Akçaabat ve Yomra’daki trafik yoğunluğu vatandaşları canından bezdirirken, şoför esnafının agresif tutumundan ise başta gurbetçiler olmak üzere vatandaşlar şikayetçi oldu. Öte yandan Yomra’da yeni açılan Dal-Çık ise trafiğe çözüm olamadı gibi. Yomra’dan ulaşan okurlar, pek çok noktada trafiğin tıkandığını ve Dal-Çık’ın ise buna çözüm olamadığı görüşünü paylaştılar.

16 Ağu 2019 - 10:26 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.