15 Ocak 2019 Salı Nabızlar

CHP VE İYİ PARTİ TONYA’DA HENÜZ MUTABAKAT SAĞLAYAMAMIŞ İYİ Parti ile CHP arsasında devam eden ilçe görüşmeleri henüz bir sonuca ulaşmadı. Edindiğimi...

CHP VE İYİ PARTİ TONYA’DA HENÜZ MUTABAKAT SAĞLAYAMAMIŞ

İYİ Parti ile CHP arsasında devam eden ilçe görüşmeleri henüz bir sonuca ulaşmadı. Edindiğimiz bilgilere göre CHP 9 ilçede, İYİ parti’de 9 ilçede birbirini destekleyecek. CHP; Ortahisar, Beşikdüzü, Tonya, Vakfıkebir, Düzköy, Maçka, Of, Sürmene ve Hayrat’ta aday çıkartacak. İYİ Parti ise Çarşıbaşı, Akçaabat, Yomra, Arsin, Araklı, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Çaykara’da aday gösterecek. Bize ulaşan bilgilere göre CHP ile İYİ Parti arasında Tonya’da da tam mutabakat sağlanamamış. CHP, hem kendilerinin hem İYİ Partinin Tonya’da aday çıkarmasını isterken İYİ Parti buna yanaşmıyor. ‘Tonya’yı bize verin biz aday çıkartalım’ diyor. CHP Tonya’da daha önce potansiyel adaylardan Ali Koç’a, Abdullah Malkoç’a ve Hasan Kalyoncu gitmiş ancak hiçbiri kabul etmemiş. Yani CHP Tonya’da aday bulmakta zorlanıyormuş. İYİ Parti’nin ise adayı tek parti olarak girerlerse hazırmış. Bakalım bu iki parti Tonya’da nasıl bir yol izleyecek.

***

RAMİS SUNGUROĞLU ADAYLIKTAN VAZGEÇMİYOR. HAFTASONU AÇIKLAYACAK

MHP Arsin’de Ramis Sunguroğlu ile bir çıkış yapmak istedi. Gerçekten adayını erken açıklayarak mesafe de kat etti. Sunguroğlu’nun adaylık toplantısına katıldığımızda hem kendisini hem parti yönetimini oldukça heyecanlı bulmuştuk. Ancak Cumhur İttifakı Trabzon’un diğer ilçelerinde olduğu gibi Arsin’de de MHP’yi geri çektirdi. Sunguroğlu’nun bir süredir İYİ Parti ile temasa geçtiğini biliyorduk. Aldığımız bilgilere göre bu görüşmeler sonlandırılmış. Sunguroğlu İYİ Partiden aday olmayacakmış. Dün akşam görüştüğümüz Sunguroğlu’na bundan sonraki süreci sorduk. Sunguroğlu “Sunguroğlu aday olacak. Allah izin ederse bu hafta sonuna kadar adaylığını açıklayacak.” dedi. Ramis Beye hangi partiden aday olacağını sorduk. Ramis Sunguroğlu tekrar aynı ifadeyi söyledi. “Ramis Sunguroğlu bu hafta sonuna kadar adaylığını açıklayacak” öyle anladık ki Sunguroğlu bağımsız aday olacak.

***

MHP OF İLÇE BAŞKANI ADAY ADAYINA NASIL TEŞEKKÜR ETTİ

Süreçle ilgili açıklama yapan MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Belediye Başkan Aday Adayı Güngör Saral’a teşekkür etti. İşte Başkan Ayaz’ın açıklaması: “Ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi sonrası siyasal olarak doğal oluşan ‘Cumhur İttifakı’ halkımız tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu ittifakın altına imzası olan Sn. Dr. Devlet Bahçeli Bey’in her söylediğinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde ittifak olmayacağı gündeme geldiğinde Of ilçemize hizmet edecek, halk tarafından sevilecek ve de Cumhur İttifakına bağlı kalacak aday arayışı içerisine girdik. Of teşkilatı olarak araştırmalarımız sonucu bu özellikleri taşıyan Sn. Güngör Saral’ın Of’ta ön plana çıktığını tespit ettik. Kendisiyle görüşüp adaylık konusunda anlaşarak Genel Merkeze giderek başvurusunu yapıp Gn. Başkanımızın olurunu aldık. Ülkemizde gelişen olaylar sonucunda Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan Liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli’yi arayarak görüşme talebinde bulunup yerelde de ittifakın devam etmesi gerektiğini içerdeki FETÖ kırıntılarının ittifakın yıkılması konusunda sinsice çalıştığı konusunda fikir birliğine varmışlardır. Bu görüşmeler sonucunda 30 Büyükşehir (ilçeler de dahil ) ittifak kararı almışlardır. Gelişen siyasi olaylar sonucunda Of ilçemizde Cumhur İttifakı Adayı Sn. Salim Salih Sarıalioğlu’nu başkan adayı olarak açıklamışlardır. Bu süreçte MHP teşkilatına aday olarak müracaat eden Sn. Güngör Saral’a Of MHP Teşkilatı adına teşekkür ederiz. MHP Of Teşkilatı Cumhur İttifakı ruhuna uygun olarak hareket edecektir. Saygılarımla.”

***

AK PARTİ’NİN SAKARYA’DAKİ ADAY TANITIM TÖRENİNDE ARAKLI RÜZGARI ESTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti’nin Sakarya’daki Aday Tanıtım Töreninde adeta Araklı rüzgârı esti.

Sakarya’nın ilçelerinde 6 belediye başkan adayı Trabzon kökenli isimlerden seçildi. Bunların 5’inin Araklılı olması ise geniş yankı uyandırdı.

İşte o başkan adayları: Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu (Araklı- Taşgeçit), Kaynarca Belediye Başkan Adayı Murat Kefli (Araklı- Çankaya), Karapürçek Belediye Başkan Adayı Orhan Yıldırım (Araklı- Yıldızlı), Ferizli Belediye Başkan Adayı İsmail Gündoğdu (Araklı- Taşgeçit), Serdivan Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar (Araklı- Kestanelik), Erenler Belediye Başkan Adayı Fevzi Kılıç (Maçka).

15 Oca 2019 - 11:00 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.