15 Nisan 2019 Pazartesi Nabızlar

BÜYÜKŞEHİR’DE GÖZLER KİMİN GENEL SEKRETER OLACAĞINA ÇEVRİLDİ? Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun A ka...

BÜYÜKŞEHİR’DE GÖZLER KİMİN GENEL SEKRETER OLACAĞINA ÇEVRİLDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun A kadrosunu tamamen tasfiye etti. Gümrükçüoğlu 3 isimle çalıştı. Mustafa Akkaya, Cengiz Çolak ve bacanağı Recep Köksal. Yeni Başkan Zorluoğlu, önce Akkaya ve Çolak’ı görevden aldı, ardından Recep Köksal’ı... TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden alınan Köksal’ın yerine VASKİ eski Genel Müdürü Ali Tekataş atandı. Belli ki Başkan Zorluoğlu, Van Büyükşehir’de birlikte çalıştığı ve çok memnun kaldığı Tekataş’ı Trabzon’a getirdi. Tekataş Trabzon’u bilmiyor ancak Recep Köksal da bilmiyordu. Belli ki yine bir zaman kaybı yaşanacak.

Gözler şimdi Genel Sekreterlik görevine kimin atanacağına çevrildi. İbrahim Kul, genel sekreter yardımcısı olarak görevini sürdürürken, genel sekreterlik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iradesi olacağı kaydedildi. Atamayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak ancak bakanlık önerilecek olan üç ismi de şüphesiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunup onay alacak. Bakalım genel sekreter kim olacak?

­***

ZORLUOĞLU, HER ANINI DEĞERLENDİRİYOR...

Trabzon’da sosyal medyayı en iyi kullanan isimlerin başında gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Beşirli Sahil Yürüyüş Yolu’nu ziyaret edip, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Bir yandan “hayırlı olsun” ziyaretlerini kabul eden öte yandan projeler için yol haritası belirleyen Başkan Zorluoğlu, tabiri caizse 2 dakika boş durmuyor. Belediye’de vatandaşı dinleyen, kâh vatandaşla sokakta sohbet edip kâh çocuklarla Meydan Park’ında diyaloglar kuran Zorluoğlu, sık sık öz çekim yaparak bu anları sosyal medya hesabından paylaşıyor. Hafta sonu Pazar günü eşiyle birlikte Beşirli Sahil Yürüyüş Yolu’nu ziyaret eden Zorluoğlu, bu anları da sosyal medya hesabından paylaştı. Zorluoğlu “Molozdan Akyazı’ya kadar yepyeni bir sahil düzenlemesi yapacağız. İyi pazarlar Trabzon” notu ile yaptığı paylaşım yüzlerce beğeni aldı.

­***

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDEN TARIM, MUHALEFETİ NİÇİN ELEŞTİRDİ?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na NATO toplantısında sergilediği duruştan dolayı teşekkür etti. Tarım, Çavuşoğlu’nun bu duruşunu takdir edemeyen muhalefeti de eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu NATO toplantısında PKK’nın bir terör örgütü olmadığını söyleyen ve Fransa'daki sözde Ermeni soykırımı iddialarını savunan Fransız parlamenter Sonia Krimi’ni ile tartışmış ve parlamentere verdiği cevapla büyük takdir toplamıştı. Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür eden Başkan Tarım “Çavuşoğlu’nun söylediklerini dahi takdir edemeyen bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Bizim ne yapmak istediğimizi anlamak istemeyenlere sözümüz şudur. MHP Lideriyle ve teşkilatlarıyla bu ülke için yapılan her doğruyu, kimin yaptığına bakmadan yanında olacaktır. Teşekkürler Çavuşoğlu, bir Türk vatandaşı olarak bize bu gururu yaşattığın için. İnanıyorum ki Çavuşoğlu’nun şu anda yaptığının farkında olmayan siyasetçiler bile var” dedi.

­***

MİLLİ GÖRÜŞÜN YENİ PROFİL RESMİ

Yeniden Refah Partisi, dün Trabzon Ortahisar ilçesinin 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Salon boş yer kalmayacak şekilde doluydu. Partililer alışılmış Milli Görüş profilinin tam tersine genç ve dinamikti. Bol bol tezahüratların yapıldığı kongrede siyasilerin konuşmaları zaman zaman kesildi. Yeni kurulan parti, coşkulu ve heyecan doluydu. Kongrede açılan parti flamalarına gösterilen hassasiyet göz doldurdu. Yere düşen parti flamalarına aniden ve büyük hassasiyetle müdahale edilmesi gözlerden kaçmadı. Partinin Erbakan resimlerini ve kitaplarını sergilemesi ise Erbakan’a en çok hangi partinin sahip çıkıp, çizgisinden gideceği şeklinde soru işaretleri belirdi. Yeniden Refah Partisinin iktidara meyilli, Saadet Partisini hedef alan açıklamalarla gelecek zamanda nasıl ve ne şekilde siyaset sahnesinde kendine yer açacağı merak ediliyor.

***

TRABZONSPOR'U DESTEKLEYECEKLER

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, makamında seçilen mahalle muhtarlarını ağırladı. Muhtarlar Başkan Kurukız’a “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Başkan Kurukız da muhtarları tebrik ederek, “Bu nazik davranışınız için teşekkür ederim. İlçemiz için hep birlikte çalışacağız” dedi. Görüşmede Trabzonspor’a destek kampanyasına katkıda bulunmaya da karar verildi. Başkan Kurukız ve muhtarlar, Trabzonspor’a kişi başı 100 TL destek verme noktasında müteakip kaldı.

15 Nis 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.