15 Ekim 2019 Salı Nabızlar

BAKAN SOYLU, TRABZON'UN GAZETECİLERİNE HANGİ KONUDA DERT YANDI? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuruluştan Kurtuluşa Söğüt'ten Çanakkale'ye projesi k...

BAKAN SOYLU, TRABZON'UN GAZETECİLERİNE HANGİ KONUDA DERT YANDI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuruluştan Kurtuluşa Söğüt'ten Çanakkale'ye projesi kapsamında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'yle bir araya geldi. Trabzon basınını Bakanlıkta ağırlayan Soylu, gündemin yoğunluğundan ve Türkiye'nin Güneydoğu'da başlattığı Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Milli maçları takip edemediğini söyledi. A Milli Takımının Arnavutluk ile karşılaşmasında Cenk Tosun'un attığı gol sonrası işaret ettiği asker selamının medyada yer almasıyla maç olduğunu öğrenen Soylu, Milli Takımın kazandığını ertesi gün öğrendiğini söyledi. Trabzon basınından bazı gazeteciler ise dün akşam oynanan Fransa maçı için kendisine bildirim yaptı. Soylu, "Yoğunluktan maçları hiç takip edemiyorum. Futboldan hiç bu kadar kopmamıştım." dedi. Öte yandan Trabzolu Buse Naz Sürmeneli'nin Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 69 kilo finalinde kazandığı altın madalyayı Soylu'ya hatırlatan gazetecilere karşılaşmayı izlediğini dile getirdi. 2019 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonasında altın madalya kazan Milli Sporcu İbrahim Çolak'ı ve diğer branşlarda kazanılan başarıları da takip ettiğini aktardı.

***

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ KAYA’NIN DANIŞMANI KİM OLDU?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, tecrübeli gazeteci Ünsal Ergel’i danışmanı yaptı. 30 yıllık gazeteci olan Ergel, Sabah, Hürriyet, NTV, ANKA Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi ve Ulusal Kanal gibi pek çok ulusal gazete ve televizyonda çalışmış, bu yılın başında emekli olmuştu. 27.Yasama yılında Trabzon’dan Milletvekili seçilen CHP’li Kaya, tecrübeli gazeteci Ergel’i çalışma kadrosuna kattı. Trabzon’a yönelik çalışmalarıyla son dönemde dikkat çeken Ahmet Kaya, yaklaşık 10 yıldır çeşitli basın kuruluşlarının TBMM temsilciliğini yapan gazeteci Ergel’i yeni dönemde danışmanı olarak görevlendirdi. Meslek hayatında güvenlik, savunma ve yasama alanında önemli çalışmalara imza atan saygın gazeteci Ergel’in hafta başında Kaya’nın danışmanı olarak göreve başladığı öğrenildi.

***

MHP İL BAŞKAN YARDIMCISI MEMİŞ, KİME KİN KUSTU?

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkan Vekili ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Osman Memiş, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Operasyonu ve Kıbrıs Barış Harekâtıyla ilgili sözlerine sert sözler söyledi. Memiş, “Kıbrıs Gazisi olarak Sayın KKTC Cumhurbaşkanını yapmış olduğu talihsiz açıklama için şiddetle kınıyorum. Derhal istifa etmelidir. Kıbrıs Barış Harekâtı olmasaydı o makamda oturamazdı. Kan dökmeden vatan korunamaz gerektiğinde kan alıp, kan dökeceğiz şehit olacağız. Âmâ düşmana asla teslim olmayacağız. Çünkü bizler Türk’üz. Ne Mutlu Türküm Diyene.” dedi.

***

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN YOLCULARDAN İSTEĞİ NE?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Vakfıkebir- Beşikdüzü- KTÜ hattına tahsis edilen toplu taşıma araçlarında, yolcular ile şoförler arasında anlaşmazlık çıktığı iddia ediliyor. İddiaya göre, Vakfıkebir- Beşikdüzü hattında çalışmaya başlayan otobüsler, Akçaabat, Söğütlü, Yıldızlı ve Beşirli güzergâhından kısa mesafe olarak veya Trabzon içine yolcu almıyordu. Ancak yaz aylarında otobüsteki yolcu sayısının az olması sebebiyle, Akçaabat hattında bekleyen yolcuların da faydalanabilmesi amacıyla Vakfıkebir - Beşikdüzü hattında çalışan otobüsler, Akçaabat içinden de yolcu almaya başlamış. Kış aylarının gelmesi ve okulların açılmasıyla kalabalıklaşan otobüslere, bir de Akçaabat-KTÜ, KTÜ-Akçaabat güzergâhını kullanmak isteyen yolcular eklenince otobüs şoförleri, bu durumdan rahatsız olmuşlar ve Akçaabat-KTÜ, KTÜ-Akçaabat güzergâhını kullanmak isteyen yolculara, ‘Akçaabat hattında çalışan toplu taşıma araçlarına binmeleri’ ricasında bulunmuşlar.

***

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ ŞİRKETİNDE ŞİMDİ DE FERAGAT KRİZİ YAŞANIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni kurulan Ulaşım A.Ş.’nin Kurucular Kurulu da oluşturuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Genel Merkezi’n de müdahalesiyle bundan böyle icraat ve atamalarında İl Teşkilatı’ndan görüş almayı kabul etmişti. Zorluoğlu bu çerçevede İl Teşkilatı’ndan Ulaşım A.Ş’nin Kurucular Kuruluna isim istedi. İl Teşkilatı da Zorluoğlu’na partinin eski yöneticisi ve Uluslararası Nakliyeciler Temsilcisi İş Adamı Abdullah Özer’i verdi. Özer, imza atarak Ulaşım A.Ş.’nin kurucusu oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ahmet Adanur, Özer’i arayarak, görüşmeye davet etti. Adanur, Özer’den faragatini istedi. Teşkilata danışan Özer, “Beni teşkilat önerdi, istifa etmem.” dedi.

Dün aradığımız Abdullah Özer, atanacak Genel Müdüre yer açmak için üzerine gelindiğini ancak istifa etmeyeceğini tekrarladı. Özer’e “Teşkilat da istese feragat etmez misiniz?” sorusunu yönelttik. Özer, “Hayır. Bundan sonra etmem.” cevabını verdi. Özer, Ulaşım A.Ş.’nin yönetiminde acaba ulaşımla alakalı kaç yönetici görev yapıyor sorusunu sormayı da ihmal etmedi.

15 Eki 2019 - 10:15 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.