13 Mayıs 2019 Pazartesi Nabızlar

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE İLGİLİ KONUŞULAN İDDİALAR Büyükşehir Belediyesiyle ilgili sokakta konuşulan bazı yanlışlar var. Başkan Zorluoğlu, bize göre...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE İLGİLİ KONUŞULAN İDDİALAR

Büyükşehir Belediyesiyle ilgili sokakta konuşulan bazı yanlışlar var. Başkan Zorluoğlu, bize göre bu konulara bize hassasiyet göstermeli. Birincisi özellikle STK’lar randevu almakta zorlanıyor. Muhafazakar STK’lar bu konuda rahatsız. Bazı sorunlarını görüşmek istiyorlar ancak görüşme imkanı bulamadıklarını söylüyorlar. Bize göre Başkan Zorluoğlu, STK’ların bu taleplerini mutlaka önemsemeli ve görüşmeli. Aksi halde sorunlar Ankara’ya iletilecek gibi gözüküyor.

İkinci konuşulan konu ise ramazan etkinlikleriyle ilgili. Eskiden ramazan etkinliği yapan firmalar belediyeye ödeme yapmış. Şimdi ise iddiaya göre Büyükşehir Belediyesi ramazan etkinlikleri için ciddi paralar ödüyormuş. Hatta iddiaya göre milyon liraları bulan ödemeler. Bunlar gerçekten doğru mu?

­***

BİR CEYLANI ÖLÜMDEN KURTARAN YILDIZ’IN SEVİNCİ

Önceki gün öğrenci yurtlarıyla ilgili bir toplantıya katılmak için Konya’ya gittik. Dönüş yolunda telefonumuza Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’dan bir fotoğraf geldi.

Ömer Yıldız, hafta sonu Yomra Vadisi’nde yeni satın aldığı eski mezbaha inşaatını kontrol ederken dere kenarına sıkışmış bir ceylana rastlar. Köpeklerin kovaladığı ve canını kurtarmak için dereye atlayan ceylan dereyi karşıya geçerken demir korkuluklara sıkışmış. Kafası korkuluğa sıkışan ceylan bir süre sonra kendini bırakmış ve asılı kalmış. İşte tam bu durumda Ömer Yıldız yetişmiş. İtfaiyeyi aratmış. Kendisi müdahil olmuş. Güvenlik görevlisi asılan ceylanı 45 dakika boyunca kucağında tutarak boğulmaktan kurtarmış. Daha sonra gelen ekipler ceylanı Milli Parklara teslim etmiş. Ömer Yıldız, gerçekten olaya o kadar sevinmiş ki sesine yansıyordu.

***

SAADET PARTİLİ ÜMİT ÇEBİ, DESTİCİ’YE NİÇİN “DÖNEK” DEDİ

BBP'de yerel seçimlerin ardından merkez yönetimde kongreye gitmek isteyen 7 MKYK üyesi, bu talepleri kabul edilmediği için partiden istifa ettiklerini duyurdu. 7 MKYK üyesinin ortak basın açıklamasında ““Kongre” talebimiz bir fitne girişimi olarak yansıtılarak meşruiyet alanının dışına itilmek istenmiştir." ifadelerini kullandı. Saadet Partili eski Araklı Belediye Başkanı Ümit Çebi ise yaşanan istifanın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Çebi, Destici’nin milletvekili olmak uğruna partiyi bu duruma soktuğu imasında bulunurken, bu imasını şu sözlerle gözler önüne serdi: “Destici’nin ilkesi milletvekili olmaktı. Siyasi döneklerin ilkesi şahsi çıkarlarıdır. Onlar ilke deyince, tilkilik anlarlar.”

­***

CHP’Lİ TURGAY ŞAHİN BAHÇELİ’Yİ ÖCALAN ÜZERİNDEN NASIL ELEŞTİRDİ?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin PKK teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi konusunda “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” açıklamalarına tepki gösterdi. Trabzon’da da yankı bulan Bahçeli’nin bu sözlerine CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, eleştiri getirdi. Bahçeli’nin sözlerini örnek göstererek Bahçeli’yi eleştiren Şahin, konuya ilişkin şu cümleleri kurdu: “Geçmişte bebek katilini asın diye Erzurum'da urgan atan bugün avukatları ile görüşmesinde ne sakınca var diyorsa, siyasetin ne hale gediğine siz karar verin.”

­***

HER GÜN BİR MESAJ YAYIMLAYAN BEKAROĞLU ŞİMDİ KİME MEYDAN OKUDU?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin olarak, “1 saat içinde bütün Türkiye öğrenecek. Meydan okuyoruz, hadi sıkıysa çalsınlar, sıkıysa o gün seçimin sonucunu ilan etmesinler” diyerek meydan okudu. Bekaroğlu, YSK'nın seçimin iptaline ve yenilenmesine karar vermesini eleştirerek “6 Mayıs'ta YSK eliyle demokrasiye ve sandığa darbe yapıldığını” söyledi. Hiç kimsenin, iptal gerekçesini anlayamadığını savunan Bekaroğlu, YSK'nın, 16 milyon insan adına yaptığı seçimi kimseye anlatamadan iptal ettiğini ileri sürdü. Demokrasiye inandıklarının altını çizen Bekaroğlu, “Daha evvel bir sandıkta bir resmi görevli, 2-3 gözlemcimiz, müşahidimiz vardı. Şimdi yine 1 resmi görevli ama 10 müşahit olacak” dedi.

13 May 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.