12 Kasım 2019 Salı Nabızlar

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU’NUN HANGİ REKTÖRE İNANCI TAM? Tarım ve Orman Bakanlığının, 11.11.2019 tarihinde ve saatler 11.11’i gösterdiğinde tüm Türkiye’d...

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU’NUN HANGİ REKTÖRE İNANCI TAM?

Tarım ve Orman Bakanlığının, 11.11.2019 tarihinde ve saatler 11.11’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak fidan dikimi etkinliğini içeren ‘11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında, Trabzon’da da binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, Trabzon Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe milletvekili Bahar Ayvazoğlu da katıldı. Milletvekili Ayvazoğlu, adına ayrılan fidanı “Ülkemizin bugün de yarın da daha yeşil, daha yaşanabilir bir ülke olması için uyandık bugün, geleceğe nefes olmak, evlatlarımıza bırakacağımız en güzel miras” diyerek toprağa dikti. Ayvazoğlu daha sonra Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’dan da üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgi alarak, “Hocamızın ve ekibinin Trabzon Üniversitesini istenilen ve hedeflenen seviyelere getireceğine inancımız tam.” dedi.

***

ZORLUOĞLU, HANGİ DAİRE BAŞKANLIĞININ KAPATILACAĞINI DUYURDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve gelmesinin ardından belediyede yaptığı değişiklikler devam ediyor. Başkan Zorluoğlu, bu kapsamda Günebakış’ın 5 gün önce nabız köşesinde yer verdiği Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığının kapatılacağıyla ilgili ifadeleri Zorluoğlu onayladı. Zorluoğlu, “Bizim Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımız büyük proje yapma kapasitesine sahip değil. Esasen hiçbir büyükşehirin kendi kapasitesi büyük ölçekte projeleri hazırlamaya imkân vermez. Kaliteli proje üretme zaruretimiz var. Biz açık ihale usulüyle Türkiye’de ismi duyulmuş gerçekten kaliteli firmalardan birine büyük projelerimizi yaptırmamız gerekiyor. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı kapatma eğilimindeyiz. Onu fen işleri, yol ileri ve park bahçelere dağıtacağız. Küçük projeler yapacaklar. Büyük projeleri profesyonel firmalara yaptıracağız.” diye konuştu.

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN STRATEJİK PLANLARI AÇIKLANDI!..

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye meclisinin kasım ayı toplantılarında 2020 yılı stratejik planın ve bütçe görüşmelerinin yapılacağını açıkladı. Stratejik Planın 9 tane amacının bulunduğunu kaydeden Zorluoğlu, “9 tane stratejik amacımız var. Kurumsal Kapasiteyi güçlendirmek, ulaşım hizmetlerini geliştirmek, yaşanabilir çevre, doğal tarihi kültürel değerlerini koruyarak Trabzon’u kültür, turizm sanat şehri yapmak, gençlik spor hizmetlerini geliştirmek, kentin ekonomik yapısını geliştirmek, kent estetiğini geliştirmek, toplum sağlığını yürütmek...” ifadelerini kullandı.

***

BAŞKAN ZORLUOĞLU BASINI İTİBARSIZLAŞTIRMAK MI İSTEDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Basınını büyükşehir belediye meclisinde eleştirdi. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da bir süredir gündemdeki yerini koruyan dolmuşlarla ilgili ifadeleri nedeniyle Trabzon Basınını eleştirdi. Zorluoğlu, dolmuş haberleriyle ilgili, “Bazen basında Arapsaçı’na döndü, şuraya döndü, buraya döndü şeklinde bazı haberler çıkıyor. Bunlara itibar etmemek lazım… Arapsaçı’na dönen bir şey yok. Bizim kontrolümüzde bu süreci devam ettiriyoruz.” dedi.

***

RABİA NAZ SORUŞTURMASINA KADIN STK’LARDAN DESTEK

Giresun’un Eynesil ilçesinde meydana gelen Rabia Naz’ın şüpheli ölümü tüm Türkiye’de aylardır yankı bulmaya devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Rabia Naz’ın ölümü aydınlanıncaya kadar susmayacaklarını söyledi. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kav, “Rabia’nın ölümünü aydınlatmak için yapılan soruşturmaya ne oldu? Nasıl devam ediyor? Verilen soru önergesi neden reddedildi? Tüm soruların cevabını ve Rabia Naz adalet alana kadar susmayacağız.” dedi.

***

AÇILIŞA DAMGA VURDU

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü mahallesinde, iş kadını Elif Tuğçe Topsakal’a ait iş yerinin açılışı yapıldı. Açılışa, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere AK Parti Trabzon Milletvekilleri ile birçok davetli katıldı. Protokol üyelerinin birer konuşma yaptığı açılışta Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Söğütlü sahilinden geçirileceği iddia edilen yol ile ilgili kısa konuşması açılışa adeta damga vurdu. Bayraktar “Bu güzel sahilimizi görüyorsunuz. Benim hayalim kısa bir süre sonra çocuklarımla bu sahilde yapılacak yürüyüş yollarından yürüyerek şehir hastanesine gitmek, Trabzonspor’un maçlarını izlemek için Akyazı stadına gitmeyi hayal ediyorum. İnşallah bu gerçekleşir.” dedi. Bayraktar, sözleri sonrası davetlilerden büyük alkış aldı.

***

KTÜ İŞBİRLİĞİNDE 3. ULUSLARARASI SU VE SAĞLIK KONGRESİ…

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), İstanbul Üniversitesi, DSİ ve İLBANK işbirliğinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi bugün Antalya’da başlıyor. 12-15 Kasım arasında gerçekleştirilecek olan kongrede ‘suya dair her şey’in konuşulacağı ve çeşitli etkinliklerin olacağı açıklandı. Konuya dair fotoğraf yarışmasının da bulunduğu kongreye Prof. Dr. Çağatay Güler ile Prof. Dr. Fatih Kara başkanlık edecek.

12 Kas 2019 - 10:28 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.