12 Haziran 2019 Çarşamba Nabızlar

AMERİKA’NIN SESİ RADYOSUNDAN SONRA BBC’DEN ARADILAR Geçtiğimiz hafta Amerika’nın Sesi radyosundan Hilmi Hacaloğlu günebakış’ı aradı. İstanbul seçiml...

AMERİKA’NIN SESİ RADYOSUNDAN SONRA BBC’DEN ARADILAR

Geçtiğimiz hafta Amerika’nın Sesi radyosundan Hilmi Hacaloğlu günebakış’ı aradı. İstanbul seçimlerinin Trabzon yansımalarını sordu. Görüşlerimizi ilettik. Hem radyoda yayınlandı hem VOA Türkçe’de yer adı. Dün de BBC Türkçe’den Çağıl Kasapoğlu aradı. Çağıl Hanım da Trabzon insanına yönelik Pontus iftirasının Trabzon’daki yansımalarını ve İstanbul seçimlerine etkisini sordu. 20 DK yakın bir sohbetin ana teması şöyleydi: Trabzon insanı Pontus hadisesine kesinlikle inanmıyor. Bir tehdit olarak görmüyor. Dışarıda bu çerçevede yapılan propagandaları önemsenmiyor ve ciddiye alınmıyor. Ancak ülke içinden yani kendi insanından bu yönde gelen suçlama iftira ve benzeri keyfiyetlerden ciddi biçimde rahatsız oluyor. Bu bölge Türk’tür ve Müslümandır. Üstelik bu özelliklerine çok bağlıdır. Aynı çerçevede bir o kadar da hoşgörülüdür. Ancak kendi içinden gelen suçlamaları reddediyor ve öfkeleniyor. Zira seçim malzemesi yapıldığını görüyor. Bu çerçeveden bakılınca İstanbul’daki Trabzon bu söylemlerden etkileniyor.

***

DR. DÜNDAR AYYILDIZ VE ORTAHİSAR KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız aynı zamanda bir siyasetçi yani siyasi yönü de var. Başarılı bir iş adamı. Ortahisar Kent Konseyini oluşturan çok sayıda STK ve gönüllü kuruluşun temsilcisiyle başarılı bir dönem geçirdi.

Dündar Bey önümüzdeki süreçte yeniden adaylığı düşünmüyor. Muhtemelen kafasında aktif siyaset var. Seçimler aralık ayında yapılacak. Yani büyük ihtimalle Ayyıldız aralık ayına kadar görevini sürdürecek. Buna rağmen kent konseyi seçimleri Trabzon’un gündemine erken geldi. Bize göre iki sebebi var. Birincisi bugünkü konseyin başarısı ve kent sorunlarına vukufiyeti. İkincisiyse Dündar Bey’in yeniden aday olunmayacağının bilinmesi. Öte yandan Trabzon’un ve Trabzon insanın her meselesinde irade belirleyen Ortahisar Kent Konseyi dün de Diş Hekimleri Birliği Genel Başkan Vekilliğine seçilen Dr. Önder Taşan’ı ziyaret etti. Taşan’a yeni görevinde başarılar dilediler.

***

ZORLUOĞLU, TRABZON HALİNE MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal medyadan kendisine seslenen vatandaşları dinlemeye ve sorunlarını çözmeye devam ediyor. Sosyal medyadan Başkan Zorluoğlu’na seslenen bir vatandaş Trabzon hal’ine giriş çıkış saatlerinin gelişigüzel şekilde gerçekleşmesinden ve uzayan mesai saatlerinden şikâyetçi oldu. Başkan Zorluoğlu’na seslenen vatandaş “Başkanım günde 20 saat mesaiye mahkûm edilen açılış ve kapanış saati bile belli olmayan, müşterilerin istediği saatte kafasına göre girip çıktığı, hal müdürlüğünün hal esnafının sorunlarıyla ilgilenmediği sebze meyve haline lütfen el atın ve bu zulümden insanları kurtarın” derken; vatandaşın çağrısına yanıt veren Başkan Zorluoğlu “Ömer Bey, konuyu inceliyorum; aksaklıkları mutlaka gidereceğiz” diyerek yanıt verdi.

***

CHP’Lİ PEKŞEN, HALKI SOKAKLARA DÖKEREK HESAPLAŞMASINI İSTEYEN KİŞİLERİN OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, sokakları harekete geçirerek halkı hesaplaşma tuzağına düşürmek isteyenlerin kaybettiğini ileri sürdü. Türkiye için geçen 10 yılların hiçbir şey ifade etmediğinin altını çizen Pekşen, “Hiç moralinizi bozmayın umudunuzu kaybetmeyin. Ülkelerin tarihinde on yıllar hiçbir şey değildir. Türkiye zor ve çetin bir mücadeleden çıkmak için var gücüyle demokrasi ve hukuk inşa etmeye çalışıyor. Sokakları harekete geçirmek halkı hesaplaşma tuzağına düşürmek isteyenler kaybetti.” diye konuştu.

12 Haz 2019 - 10:39 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.