12 Aralık 2018 Çarşamba Nabızlar

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNE ORTAHİSAR VE AKÇAABAT’TA YOĞUN BAŞVURU AK Parti’de 3 Aralık’ta sona ereceği açıklanan belediye meclis üyeliği başvurular...

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNE ORTAHİSAR VE AKÇAABAT’TA YOĞUN BAŞVURU

AK Parti’de 3 Aralık’ta sona ereceği açıklanan belediye meclis üyeliği başvuruları ise halen devam ediyor. Bazı ilçelerde sadece 2-3 isim müracaat ederken özellikle Ortahisar ve Akçaabat’ta ise yoğun başvuru var. 37 belediye meclis üyesi bulunan Ortahisar’da şu ana kadar 101 isim meclis üyeliği için başvuru yaparken 31 meclis üyesi seçecek olan Akçaabat’ta ise 60’ın üzerinde isim AK Parti’den belediye meclis üyesi olmak için başvuru yaptı.

Bazı ilçelerde bazı isimler belediye başkan adayına göre tavır alırken, bu isimlerin beğendiği aday ilan edilmezse meclis üyeliğinden vazgeçeceği kaydedildi.

Bazı belediye başkan aday adaylarının da AK Parti’den aday gösterilmemesi halinde başka partilere yöneleceği ya da bağımsız çıkacağı yönündeki söylentiler ise Genel Merkezi ve İl Başkanlığını harekete geçirdi. Haklarında bu yönde iddia ortaya atılan aday adaylarına gerekli uyarının yapıldığı ileri sürüldü.

****

KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ ENGİN NUR NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR?

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, temsilciliğini yürüttüğü kurumda geçtiğimiz günlerde yapılan ayıpla ilgili hâlâ bir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanan Berivan B.nin hakaret dolu metnini kurumunda toplu olarak okutarak suçu tekrarlattıran Engin Nur, basın açıklaması adında düzenlenen toplantıya Günebakış muhabirinin alınmaması olayıyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Kendisi masada otururken muhabirimiz, KESK üyesi olmayan KTÜ Öğrenci Kolektifi ve Halkevi üyeleri Berna Demirdaş ve Haktan Özkan tarafından açıklamaya sokulmamıştı. Bu sırada Engin Nur ne talimatı veren ne de engelleyen tarafta olurken “KESK’i kim yönetiyor?” soruları akıllara geldi. Nur’un sessizliğinin yaşadığı zafiyetle alâkalı olup olmadığı bilinmiyor. Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın, hakaret dolu metni topluca okuyan şahıslardan şikâyetçi olduğunu yazdığı Facebook paylaşımının altında Nur’a yönelik tepki gösteren yorumlar atıldı. İşte bunlardan bazıları:

Emin Ocak: “Bu devlet bu açıklamayı yapan Engin’i yıllarca Trabzon Halk Eğitim müdürü yaptı ama ona devlet terbiyesini bir türlü öğretemedi.” Aykut Orhan: “Engin Nur dimi bu? Ne ara palazlanıp ötmeye başladı. Bu devlet seni yıllarca müdür yaptı.”

****

CEMİYETİN KINAMA MEKANİZMASI BİRİLERİNİN KEYFİNE GÖRE HAREKET EDİYOR

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin gazetecilerin tamamına değil de camia içindeki belli bir cenaha hizmet ettiği herkesin malûmu. Geçtiğimiz aylarda TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru düzenlediği bir basın açıklamasının sonunda konuya duyarlılık göstermeyen basın mensuplarını kınadığını ifade etmişti. Bunun üzerine TGC yöneticisi ve bir üyesinin bir kaşık suda kopardığı fırtınanın ardından TGC adına Kuru’ya yönelik kınama mesajı yayımlanmıştı. Birkaç gün önce Günebakış muhabiri Filiz Yıldırım, Cemiyetle bağlantılı bir iletişim kanalından duyurulan KESK’teki toplantıya sokulmadı. TGC’den çıt yok. Üstelik Yıldırım’ın sokulmadığı toplantıda TÜRKAV Başkanı Kuru’nun kınanması konusunda bir kaşık suda fırtına koparan TGC üyesi de bulunuyordu. Duruma müdahale etmedi ve basın toplantısını da terk etmedi. Biz Cemiyetin bu hâlini biliyoruz, yalnızca kamuoyunun daha iyi bilmesi için yazıyoruz. Cumhurbaşkanı’na hakaret eden ve gazeteci olmayan kolektif militanı kıza bu cemiyetin ödül verdiğini hatırlatmak için yazıyoruz. Cemiyetin kınama mekanizması birilerinin işine geldiği gibi işliyor. Daha önceden Cemiyetin düzenlediği futbol turnuvasında bir gazeteci, turnuvaya alınan gazeteci olmayan bir kişi tarafından darp edilmiş ve cemiyet tepkilere rağmen kınama mesajı yayımlamamıştı. Gönül almak için zavallı başkan Yusuf Turgut, bir yöneticisiyle darp edilen gazeteciye çiçek göndirmişti. Ancak gazeteci arkadışımız da bu çiçeği geri göndermişti.

****

ORTAHİSAR ADAYI SÜRMEN TRABZON’U NİÇİN KÖYE BENZETTİ?

25 yıldır Trabzon’un gelişme kaydedemediğini belirten MHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Sürmen, Trabzon’un kaybettiği yılların hesabını kimin vereceğini sordu. Büyükşehir olmasına rağmen Trabzon’un uzun yıllardır yerinde saydığını ima eden ve Trabzon’u Büyükşehir değil; köy olarak niteleyen Ortahisar Aday Adayı Sürmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Trabzon’un kaybolmuş 25 yılını kim verecek. Herkes evlatlarına bu vebalin sorumluluğunu anlatmak zorundadır. Şehir değil köyüz. Bu böyle bilinmeli.” Dedi.

****

GÜRDOĞAN, YOMRA İLE İLGİLİ İKİ SORUNU DİLE GETİRDİ

DKİB Başkan Vekili ve ihracatçıların efsane başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Yomra’daki bazı sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Akçaabat dolmuşlarıyla ilgili günebakış’ta yer alan rahatsızlığın bir benzerinin Yomra güzergâhında yaşandığını kaydeden Gürdoğan, şunları söylüyor:

“Yomra bu şehrin en hızlı büyüyen ve en hızlı gelişen ilçesidir. Yomra- Şana ve Trabzon artık birleşti. Orada bu kentin en büyük hastanesi var. Ancak insanlar ciddi ulaşım sorunu yaşıyorlar. O bölgeye giden Havaalanı dolmuşları yolcuları Yomra kavşağına dahi götürmeden 2 km geride bırakıp boş olarak köprüye kadar gidip geri dönüyorlar. Bu ne kadar ayıp bir şeydir. Efendim neymiş, Yomra minibüsleri buna izin vermiyormuş. Yomra minibüsleri izin vermediği için binlerce insanın çektiği ıstıraba bakın. Ve bu şehir buna müdahale etmiyor. UKOME denen bir kuruluş var. Bunu görmüyor. Ben bu sorunu Başkan Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve UKOME Başkanı Osman Gökhan Bali’ye de söyledim. Ama birileri rant sağlayacak diye halka bedel ödettiriliyor. Sorun yalnızca olayın Yomra ayağında değil. Çömlekçi ayağı da sorunlu. Şahsen benim arabam var. Benim için sorun değil. Ama sıradan vatandaş hastaneye gidecekse yaya olarak Çömlekçi’ye inmek zorunda. Böyle bir ayıp olabilir mi? Büyükşehir olduk, Yomra ile Trabzon kâğıt üzerinde bütünleşti ama hizmette bütünleşemedi. Söz açılmışken Yomra ile ilgili bir rahatsızlığımı daha dile getirmek istiyorum. Yomra sahili Trabzon’un en muhteşem sahili. Ne yazık ki ışıklandırma olmadığı için insanlar gidemiyor. Yomra Araplarla dolu ama Araplar o sahile inemiyor. Ne yazık ki belediye başkanları gelişen çağa ayak uyduramıyor.”

12 Ara 2018 - 11:14 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.