11 Aralık 2018 Salı Nazbızları

KESK BAŞKANI VE BİLEŞENLERİNİN CUMHURBAŞKANINA TOPLU HAKARETİ SAVCILIGA GİDİYOR Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık biçimde ve herkesin anlaya...

KESK BAŞKANI VE BİLEŞENLERİNİN CUMHURBAŞKANINA TOPLU HAKARETİ SAVCILIGA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık biçimde ve herkesin anlayacağı dilde en ağır hakaretlerde bulunan kolektif grubu öğrencisi Berivan B. İlk desteği vatan haini Can Dündar’dan gördü. Berivan B. Trasbzon’dan destek çıkanlarda var. KESK’te toplanan kolektif grubunun yanı sıra KESK Başkanı ve bileşenleri Berivan B’nin hakaret dolu yazısını toplu halde okuyarak suça meydan okudular. Mahkemenin suç ilan edip tutukladığı bir yazıyı toplu halde okumak...

Olaya ilk tepki Milletvekili Salih Cora’dan geldi. Cora grubu toplu halde kınayarak; suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Koca Trabzon’da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı savunan bir kişinin çıkması ayrı bir ibretlik vakaydı. Hatırlanacağı üzere Eski Milletvekili Haluk Pekşen’de Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğinde yine karşısına Milletvekili Cora çıkmıştı...Cora’nın açıklaması üzerine KESK başkanı Engin Nur ve diğer bazı bileşenler Milletvekilini arayarak özür dilemişler ve yanlış yaptıklarını kabul etmişler. Ayrıca günebakış muhabirinin o salondan çıkarılmasına ses çıkarmamayı da ayıplamışlar. Yani kendilerini ayıplamışlar. Bundan sonraki aşamada Salih Bey hukuka gider mi bilmiyoruz ancak bugün AK Parti’ni olayı suç duyurusuna dönüştüreceğini öğrendik. Yine Emniyet Müdürlüğünün görüntüyü elde ettiğini ve aynı soruşturmanın devamı olarak savcıya ileteceğini öğrendik.

***

İYİ PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI ERKAN’A, SURİYELİ MÜLTECİ TEPKİSİ

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’ın Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere ilgili sarf ettiği sözlere tepkiler büyüyor. İYİ Partili Erkan’a, AK Parti il yönetim kurulu üyesi Yunus Tekin Baki’den sonra bir tepkide AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’dan geldi. Başkan Erkan, “Siyasi parti ayrımı yapmadan bütün millet olarak ayağa kalkıp, bu Suriyelileri geldikleri yere göndermeliyiz.” İfadelerine yer vermiş; ensar olma vasfını reddeden bir tutum sergilemişti. AK Parti il yönetim kurulu üyesi Yunus Tekin Baki; Başkan Erkan’ın nefret uyandıran, ayrımcı ayrıştırıcı ve kışkırtıcı bir dille ülkemize sığınan Suriyeli mültecileri hedef aldığını ifade ederken Milletvekili Cora ise “İnsan hakkı ihlali isteyen bir zihniyete insanlık dersi verdiniz. Ağzınıza yüreğinize sağlık, tebrik ederim.” sözleriyle AK Parti il yönetim kurulu üyesi Tekin’e destek oldu.

***

BASINA SANSÜR UYGULAYAN İL BAŞKANI, SANSÜRÜ ELEŞTİRDİ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanan Kollektif Grubu üyesi öğrenci Berivan B.’nin tutuklanmasını eleştirerek serbest bırakılmasını istedi. Berivan B’nin Cumhurbaşkanına “Cinayet işlemekten çekinmeyen, çalan, kendisine -doğrudan veya dolaylı- karşı çıkan, kanlı iktidarına tehdit olma potansiyeli taşıyan herkesten kurtulmaya çalışan” sözlerini “Gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getiren bir genç kalem fikirlerini beyan ettiği için tutuklanıyor.” sözleriyle savunan Başkan Uzun, Basına sansür ve baskı yapıldığını söyledi. Basına sansürü eleştiren Uzun, öte yandan 1 yıldır günebakış gazetesine sansür uygulamayı sürdürüyor. Hiçbir basın açıklamasını paylaşmadığı gibi taşeron çalışanı tarafından bütün muhabirlerimiz CHP basın grubundan çıkarılmış, haber alma özgürlüğümüze müdahale edilmiştir. Uzun samimiyetin uzağında yaşıyor.

***

ZORLUOĞLU, TRABZON’DA NASIL BİR ÇALIŞMA YÖNTEMİ UYGULAYACAK?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, önceki gün geldiği Trabzon’da ilk olarak şehri tanımak için çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek. 18 Şubat’ta başlayacak olan seçim kampanyasına kadar AK Parti İl SKM tarafından oluşturulacak program çerçevesinde ilçelere gidecek olan Zorluoğlu, önceliği ise Trabzon’daki Sivil Toplum Kuruluşlarına verecek. Trabzon’daki STK’lardan alacağı önerilerle kendine bir yön çizecek olan Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşlarla da sık sık bir araya gelecek. Zorluoğlu, dün ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile bir araya geldi. Zorluoğlu’nun bugün ya da yarın da bazı STK başkanlarıyla bir araya geleceği öğrenildi.

11 Ara 2018 - 11:09 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.