10 Aralık 2018 Pazartesi nabızlar

PROF. DR. AKSOY DİKKAT ÇEKİCİ BİR ADAYLIK PROFİLİ SERGİLİYOR İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy dikkat çekici...

PROF. DR. AKSOY DİKKAT ÇEKİCİ BİR ADAYLIK PROFİLİ SERGİLİYOR

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy dikkat çekici bir adaylık profili ortaya koyuyor. Ulaşım Mühendisliği alanının uzman ismi Aksoy teorisyenliğini icra ettiği ilmini yerel yöneticilikle pratiğe çevirmek istiyor. Prof. Dr. Aksoy, konuşmalarının hemen tamamında projelerden söz ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin gerek dönüşümlerle gerek üretimlerle hem tasarruf yapacağını hem tüketeceği malzemeye harcama yapılmayacağını söylüyor. Oldukça akılcı projeler... Aksoy’un projeci kimliğinin yanı sıra bir de samimiyeti var. Ona da dün tanık olduk. Geçtiğimiz hafta Kireçhane halk pazarını gezen Prof. Dr. Aksoy, burada vatandaşlarla uzun süre muhabbet etti. Alışveriş yaptı, yemek yedi. Bir vatandaşın “Haftaya yine gel” demesine karşılık “Tamam” diyen Aksoy, dün yoğun programına rağmen sözünü yerine getirmek için Kireçhane halk pazarına yeniden gitti ve yaklaşık bir saate yakın pazarda çay içti, alışveriş yaptı ve bazı üreticilere gübre konusunda tavsiyelerde bulundu.

****

KESK’TE KARARLARIKİM VERİYOR?

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi Berivan B.yi savunmak için KESK Trabzon Şubesinde cumartesi günü bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklama tüm basına duyuruldu ve toplantıya iştirak için katılan az sayıdaki basın mensubu arasında Günebakış gazetesi de yer aldı. Muhabirimiz henüz salona girmeden içeride bulunan gazetecilik unvanını kullanan ve istismar eden bir başka şahıs, içeridekilere birtakım uyarılarda bulundu. Daha sonra Halkevi ile KTÜ Öğrenci Kolektifi üyeleri Berna Demirdaş ve Haktan Özkan muhabirimizin salona girişini engelledi. Bu sırada KESK Başkanı Engin Nur sadece seyretti. Ne talimatı verendi ne de sansürü engelleyen... Bu durum akıllara “KESK’te kararları kimin verdiği?” sorusunu getirdi. KESK’e ve orada bulunanlara sorulduğunda hepsi basın özgürlüğünü savunan isimlerdi ancak gerçekleştirdikleri ortada... Üstelik geçmişten bugüne KESK’in toplantılarına, faaliyetlerine en fazla yer veren basın kuruluşlarından biri Günebakış olmasına rağmen takınılan tavır ortadadır.

****

İYİ PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI ERKAN, OFG’YE NİÇİN ÜZÜLDÜ?

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, AK Parti Büyükşehir Adayı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’a gelişini gözlemledi. Gözlemlerinin sonucunda bir değerlendirmede bulunan Başkan Erkan, mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na üzüldüğünü alaycı bir üslupla dile getirdi. Başkan Erkan “Orhan Fevzi Başkana çok üzüldüm. Etrafında hiç kimse kalmadı. Yetim çocuk gibi ortada kaldı. Bizim partiye çağırıp bir çay ısmarlamak geçti içimden... Yalan dünya işte... Ne oldum değil ne olacağım demek lazım.” ifadelerine yer verdi.

****

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARINDAN VALİ USTAOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan ve yönetim kurulu Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Ülkü Ocaklarının Trabzon'da yapmış ve yapacak olduğu projelerden bahseden Emirhan Bostan Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme diyerek oluşturdukları platformdan söz etti. Ülkü Ocakları Genel Merkezinin oluşturmuş olduğu 'Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Savaştır' dergisini Vali Ustaoğlu'na hediye eden Bostan ' Uyuşturucu ve Madde bağımlılığıyla olan mücadelemiz her alanda sürecektir. Uyuşan beyinler değil düşünen beyinler istiyoruz 'dedi. Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme diyerek oluşturmuş oldukları bu platforma yakın ilgi gösteren Ustaoğlu'na ilgisinden ötürü Bostan teşekkür etti.

10 Ara 2018 - 10:55 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.