MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI DAİRE BAŞKANI YARDIMCISI ŞALPAZARLI HEMŞEHRİMiZ SAYIN CENGİZ KARAMAN BEYE TARİHÎ AÇIK MEKTUP…..

Öncelikle sizi kutlar,tebrik eder yeni görevinizde de başarılarınzın devamını dileriz.Müstesna bir vatansever olduğunuzu ,Müslüman Türk tarihine olan...

Öncelikle sizi kutlar,tebrik eder yeni görevinizde de başarılarınzın devamını dileriz.Müstesna bir vatansever olduğunuzu ,Müslüman Türk tarihine olan hayranlığınızı biliyoruz.

Bütün Dünya Üniversitelerine örnek olarak yazdığımız Sis dağıyla Bayburt,yani dış Oğuzdaki Dede Korkut ve Hanları destanlarına ait gösterdiğiniz ilgiye ,hatta bunu telefonla tebrikten sonra bizzat Trabzon Yazarlar Derneğine teşrif ederek bizimle görüşmeniz biz Trabzon ve vatan âşığı Araştırmacı yazarları son derece memnun etti.Kamuoyunda da makbule geçti.Sağ olunuz ve var olunuz.

Şimdi dikkat çekmek istedeğim ve görüştüğüğümüzde size arz etmeyi unuttuğumuz konu şudur:Kahraman Maraş bizim Trabzonumuzun kardeş şehri olduğu ve Trabzonda özel bir Maraş Caddemiz de bulunduğu halde ;1920’deki kurtuluşu ve gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle O’na “KAHRAMAN” ünvanı verilmiştir..Hem de hatırladığıma göre 1973’de .Gazi antep’e de 1921 de kurtuluşu olduğu halde O’na “GÂZİ” ünvanı verilmiştir.Halbuki Trabzon tâ 1810 yılından beri Akçaabat Sargana ‘da,1914’te Of’ta,1916’ta Trabzon Limanında üç defa işgale uğradığı;yaklaşık hepsinde Çanakkaledeki kadar (252.000) şehit verdiği;Batum’dan Harişit’e kadar bir milyon iki yüz bin insana iki sene muhacirlik yaşattığı ;Trabzon merkezinde bombalama sonucu dört bin,tüm Doğu Karadeniz bölgesinde kırk bin evin yıkılmasına sebep olduğu halde ;Trabzon’a hiçbir kahramanlık ve gazilik Beratı verilmemiştir.Bu Trabzonun tarihî hakları açısından ihmal edilmiş çok önemli bir konudur.Araştırmacı-akademisyen bir yazar olarak âcilen gündeme getirlmesi gerektiği görüşündeyim.Bun nedenle sizin vatanî hassasiyetinizi bildiğimden ve Yüce Millî Savunma Bakanlığımızda görev yaptığınızdan Trabzonun bu hakkının verilmesine elçilik yapmanızı istiyoruz.Umarım bu teklifimiz kabul görecek ve makbule geçecektir.

Tarihte bütün Türkiye zaferlerinde imzası olan bütün destanlara geçen Trabzonumuzun bu hem kahramanlık ve hem de gazilik madalyalarına kavuşması yeni kahramanlarımızın yetişmesine vesile olacaktır.Hele bu madalyaların anıtlaştırılarak Trabzon meydanlarına dikilmesi TRABZON TARİHİNİN YENİDEN ŞAHLANMASINA yarayacak bütün şehit ve gazilerimizin ruhları şâd olacaktır.Bu gerçekten hareketle bilgilerinize sunar hayırlı haberlerinizi bekleriz.Yine görüşmek üzere hoşça kalınız.Selâmlar.NOT:ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ GÖNDERDİĞİNİZ KİTAPLARI ALDIK.SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDERİZ.YÜCE ALLAH SİZE DE BİZE DE ŞEHİT SEVABI VERİR İNŞALLAH.BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞÂD OLSUN.SELÂMLAR..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler