MHP ve 1 Kasım Seçimleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Hayır’ dediği ve koalisyon kurmamak için öne sürdüğü 4 madde havada kaldı. AK Parti’yi yine Tayyip Erdoğan yönle...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Hayır’ dediği ve koalisyon kurmamak için öne sürdüğü 4 madde havada kaldı. AK Parti’yi yine Tayyip Erdoğan yönlendirecek. 17/25 Aralık darbe girişimcileri herşeyleriyle tasfiye olacak. PKK silah bırakmadıkça asla ve bir daha ‘açılım’ olmayacak. Anayasa’nın ilk 5 maddesi zaten değişmeyecek.

MHP tabanı belli ki 4 ön şartı gereksiz buldu ve Devlet Bey’in yapmadığı koalisyonu kendisi yaptı. Bir anlamda bu 4 maddeyi koalisyon yaparak kendi takibine aldı. 4 yıl sonra yeniden değerlendirecek. Milliyetçi seçmenin oylarının bir bölümü yalnız koalisyon yapmakla kalmadı. ‘HDP’den vazgeçmeyecekler’ propagandası yapılan Kürt seçmenin boşluğunu da doldurdu. HDP’den geriye hiç dönüş olmasaydı bile AK Parti 296 milletvekiliyle iktidardı.

7 Haziran’da MHP’ye göç eden seçmenin önemli bir kesimini geriye, PKK ile mücadele süreci döndürdü. Bir yandan PKK ile mücadele eden hükümet öbür yandan PYD’ye parmak sallayınca Milliyetçi oyların bir kısmı durumdan vazife çıkartıp devlete destek verdi. Dikkat buyurunuz... Hükümete desteğin ötesinde devlete destek verildi. Açılım sürecinde AK Parti’nin tavrı yanlış bulunsa da ‘Şimdi söz konusu olan vatanın bölünmez bütünlüğü. Hatanın bedeli ikinci kez sorulmaz’ diyerek geçmişe takılmadan geleceğe baktı. Bu mücadelede ‘hükümeti’ değil ‘devleti’ yalnız bırakmadılar.

***

Koalisyon kurulmaması ekonomiyi altüst etti. Bakkaldan en büyük işadamına ve tüketiciye kadar herkes etkilendi. AK Parti’yi dizginleyebilecek bir koalisyon umudu olmayınca da ‘Tek başına AK Parti’ dedi. Daha önce koalisyon şansı verdiği muhalefet partilerine bu kez bu şansı da vermedi.

***

MHP’nin Trabzon yereline gelince… Koray Aydın bu sonuca hiç inanmadı. Bir partinin TBMM Grup Başkanvekili böyle veda etmemeliydi. Ama kendine çok güvendi. Son 15 gün içinde yaptığımız uyarıları ise farklı yorumladı. Ciddiye alsaydı ve bir anket de kendisi yaptırsaydı sonucu görüp tedbir alabilirdi. Ama Koray Aydın kendini yıkılmaz ve yanılmaz sandı.

Koray Bey fildişi kuleden siyaset yaptığı için O’nu kimse yönlendiremez! İkna edemez! Buna rağmen hata yalnızca Koray Bey’e yüklenmemeli. İl Başkanı çok gergindi. Bir milletvekili adayına söylediği sözler geri tepti. Tonya’da, Vakfıkebir’de, Beşikdüzü’nde o sözler rey değiştirdi. Ne hazindir ki bugün kendileri tartışılır hale geldi.

Sonuçta MHP tabanın hissiyatını parti tavanı okuyamadı. Tabandan gelen koalisyon isteğine sırtını döndü. 40 MHP milletvekilinin vekilliğini MHP Genel Merkezi bitirdi. Masum ve samimi taban artık değişim bekliyor. Bakalım MHP yeniden yapılanabilecek mi? Siyasetin en dinamik tabanı kendi ergenekonundan çıkabilecek mi?

Yarın CHP ve 1 Kasım Seçimleri…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler