Kongresi öncesi AK Parti analizi

AK Partide sorun var... Sorun derin ve tablo böyle devam ederse daha da derinleşecek. AK Partinin kurucularından ve 10 yıl Akçaabat İlçe Başkanlığı ya...

AK Partide sorun var... Sorun derin ve tablo böyle devam ederse daha da derinleşecek. AK Partinin kurucularından ve 10 yıl Akçaabat İlçe Başkanlığı yapan Osman Çavuş AK Partinin mevcut bazı yöneticileri için diyor ki “Çoluk çocuğumuzun rızkından fedakârlık ederek diktiğimiz binanın üstünde oturanlar tepeden aşağı üzerimize tükürüyorlar!..”

Haydar Revi iyi ve dürüst bir isim. Evinde, işinde, komşusunda... Yani AK Parti Genel Merkezi teşkilatı sevk ve idare etmeyen, suya sabuna dokunmayan beyefendi, dürüst bir il başkanı arıyorsa Revi bu sınırlarda iyi bir isim! Vaziyeti idare etsin (!) diyorsa Revi Trabzon’da vaziyeti bile idare edemeyecek bir isim. İşte yönetiminin ne kadar kontrol edebildiğinin örneği. Vaziyet usulet ve suhuletse sorun yok. Lâkin rüzgârlı ve fırtınalı ise Revi kayıp. Zira Revi rüzgârı, fırtınayı, aksiyonu sevmez. Hep güneşli hava sever. Lakin Trabzon’da hep rüzgar ve bazen fırtına eser.

Tartışma niçin şimdi başladı

Buyurun size tablo... Tam 4 yıldır Bakan’la cebelleşen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Dahası Bakan Soylu’nun arkasından eski bir bakanla organizasyon yapan, arkasından çirkin laflar kullanan... Üstelik gitsin haber versinler diye!.. Bakan Soylu’yu başka bakanlara, Bilal Erdoğan’a şikâyet eden... Bütün şehir bu olup biteni konuşuyor. İl Başkanı ortada yok. Toplantılarda kendisine dürüm ısmarlayan Belediye Başkanı’na teşekkür edip bitiriyor.

Büyükşehir STK’ları adam yerine koymuyor. Ortak aklı reddediyor. STK temsilcilerine randevu verilmiyor. Şikâyetler Bakan Soylu’ya kadar gidiyor. Bakan Soylu İl Başkanı’nı uyarıyor. Ama sonuç yok. Çünkü İl Başkanı sorunu sahiplenmiyor. Büyükşehir esnafla kavga ediyor. Kadınlar Pazarı, Avrasya Pazarı esnafı, 18’inci madde mağduru köylüler, Araklı ilçe halkı, Arsin Güzelyalı sakinleri ve diğerleri... Büyükşehir hiçbirini dinlemiyor. Ya belediyeyi basıyorlar ya önünde eylem yapıyorlar. Başkan’a ulaşamayınca Bakan Soylu’ya ulaşıyorlar. Bakan, kendisini dinlemeyen ve aleyhinde propaganda yapan Büyükşehir’e diyeceği bir şey kalmadığından İl Başkanı’nı uyarıyor. İl Başkanı ise gidip kebap yiyip teşekkür edip ayrılıyor. Yani soruna müdahale etmiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’daki temsilcisi sadece seyrediyor.

***

Tartışma niçin şimdi başladı anladınız mı? Bakanı Trabzon’dan küstüren Büyükşehir Belediye Başkanı ve uzantıları iki milletvekili olayında İl Başkanı müdahil olmadı, olamadı. Şehrin hiçbir sorununa vâkıf değil. Bakan kent sorunlarındaki o boşluğu kapatıyor. Lakin partiye de hâkim değil. İşte bu sorun örtülemiyor. Ortada böyle vahim bir tablo varken böylesi bir İl Başkanı ile 2019 yükü nasıl taşınacak? İyi bir adam olabilir. O zaman AK Parti Trabzon’un en iyi adamını İl Başkanı yapsın. İki milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Soylu’ya tavırlıyken ve İl Başkanı onlarla sarmaş dolaşken bu iş nasıl yürüyecek? Kurucuların ve eski yöneticilerin feryadının altında bu sorular yatıyor.

***

Soylu’nun başarısını kendilerine yazıyorlar

Daha kongre öncesi başlayan tartışmaya il yöneticileri kâh “köpekler” kâh “kullanışlı tipler” kâh “kripto FETÖ’cüler” kâh “geri zekâlılar” biçiminde cevap veriyorlar!.. Bakan Süleyman Soylu’nun taşıdığı 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin başarısını kendilerine yazıyorlar.

Her namazın ardından (kılanları için söylüyorum) dua etsinler ki Süleyman Soylu Trabzon Milletvekili adayı yapıldı. 7 Haziran’da Trabzon’daki kan kaybını durdurdu. 1 Kasım’da ve Salih Cora’nın da oluşturduğu sinerjiyle sahada bambaşka bir Süleyman Soylu vardı. Koray Aydın gibi bir ismi devre dışı Soylu bıraktı. Bunlar şimdi Süleyman Bey’in başarısını kendi hanelerine yazıyorlar. Trabzon’da doğru dürüst yoklama yaptığına ve STK’larla konuştuğuna inanmadığımız AK Parti Genel Merkezi bildik tavrıyla devam ediyor. Bize de ‘Hayılı olsun’ demek düşüyor.

Bu tabloyla 2018 veya 2019’u okuyalım.

1-Genel seçim 2018’de yapılırsa... Bakan Soylu muhtemelen aday değildir. Büyükşehir’de O. Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanlığında da Haydar Revi oturursa... a) Tayyip Bey en yüksek oyu alır. Sorun yok. b) İki bölgeli seçimde AK Parti 4, MHP 2 milletvekili alır. AK Parti tabanında Soylu’nun muhtemelen olmayacağı milletvekilliği seçiminde şimdiden MHP’ye yönelim konuşuluyor. c) Tek bölgeli seçimde ise AK Parti 4, MHP 1, CHP 1 milletvekili alır. Bu kadar net yazıyoruz. Binanın tepesinden aşağıdakilere tükürenleri o zaman göreceğiz. Tekrar hayırlı olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler