Kırılma anları

Trabzonspor’un Alanyaspor maçının hikayesinde kırılma anları öne çıktı. İlk yarıda az pozisyon ama inanılmaz pas yüzdesi ile oynayan bir takım. İkinci...

Trabzonspor’un Alanyaspor maçının hikayesinde kırılma anları öne çıktı. İlk yarıda az pozisyon ama inanılmaz pas yüzdesi ile oynayan bir takım. İkinci yarıya da iyi başlayan ve Rodallega’nın penaltısına kadar baskı kuran bir Trabzonspor. Sonrasında sahadan kaybolan bir Trabzon.

Maçın ilk kırılma anı Abdülkadir’in kaçırdığı gol, ikincisi ise tabiki kaçan penaltı.

Maçın ilk yarısında inanılmaz bir pas yüzdesi ile oynadı Trabzonspor ve topun kendisinde kalmasını sağladı. Ancak Alanyaspor öylesine kapandı ki Trabzon bu yarıda rakip kaleye şut dahi atamadı. Alanya’nın kapanması kadar kenarların çalışmaması da Trabzon’un Alanya karşısında fırsatları bulamamasında etkili oldu. Anthony’in özellikle etkisizliği bu konuda bordo-mavili takımı çok etkiledi.

Maçın ikinci yarısında ise penaltıyı Hugo gole çevirse Trabzon inanıyorum ki maçı kazanacaktı. Çünkü Alanya açılacak ve topa hükmeden Trabzon istediği fırsatları da bulacaktı. Ancak penaltı kaçtıktan sonra bir de bordo-mavili takım kalesinde golü görünce işler kötüye gitti.

Burada beni ilerleyen haftalar için endişelendiren durum ise penaltıdan sonra Trabzon’un maçtan tamamen kopması ve reaksiyon verememesi. Tabiki yenik duruma düşeceksin ancak yeniden oyuna dönmelisin. O penaltı sonra Rodallega gibi bir çok oyuncu da kayıplara karışınca Trabzonspor evinde çok önemli bir üç puanı kaybetti.

Buarada Yusuf ve Abdülkadir’e taraftarımız tepki gösteriyor. Kendi evlatlarına en çok insan yüklenir. Ancak bu oyuncular bizim geleceğimiz ve fırsat bekleyenler var. Bunlara karşı özevlatlarımıza sahip çıkmalıyız. Ayrıca şunu da belirteyim ki Toure gibi İranlı oyuncular Hosseini ve Amiri eğer Trabzon hedefe oynayan bir takım inşa edecekse bunlar o ekipte yer alacak kapasitede asla değil.

Ünal hocanın da Kamil Ahmet’i çıkartıp oyuna stoper alıp farklı bir düzene geçmesi de yanlış bir taktik girişimdi. Bu kez kanatları tamamen bitirirken rakibin de daha rahat gelmesini sağladı bu hamle.

Alanya da bana göre maçın yıldızı 2 gol atan Cisse’den çok savunmayı inanılmaz dağıtan Campos’tu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler