Kim ne anlam yüklerse yüklesin!

Bir tarafta Trabzonspor… Bir tarafta Rizespor… İki komşu, kardeş kentin Pazar günü yeniden Süper Lig’de randevusu var. Üstelik yeni bir dönemde,...

Bir tarafta Trabzonspor…

Bir tarafta Rizespor…

İki komşu, kardeş kentin Pazar günü yeniden Süper Lig’de randevusu var.

Üstelik yeni bir dönemde, yeni bir statta ilk kez karşı karşıya gelip puan mücadelesi yapacaklar…

Hiç kuşku yok ki geçmişte yaşananlar ve herkesin farklı anlamlar yüklemeye çalıştığı 2016-2017 sezonu bordo-mavililer için sıradan, yeşil-mavililer için ise asansör sezonların farklı bir versiyonuydu…

Evet… Yeşil-mavili camia o dönem görevde olan Hikmet Karaman’ın idaresindeki Rizespor’dan umudunu ligin bitmesine haftalar kala kesmişti.

Ancak son bir çırpınış ile ligin son haftasında umutlarını Trabzonspor’un, Bursaspor’u yenmesine bağlayan Karaman…

Ligin son haftasında alınan sonuçlar ve ortaya çıkan tablo ise kardeşin kabullenemediği ancak futbolun içerisinde var olan ihtimallerdi…

Sonrası mı?

Rizespor camiası ve göreve soyunan başkan Hasan Kemal Yardımcı, “Önce aynaya bakacağız. Kendimizi sorgulayacağız…” diyerek geçmişin izlerini silerken inanmış bir ekip ile yola çıktı ve takımını tekrar Süper Lig’e çıkarttı.

Şimdi mi?

Durum pek de iç açıcı değil… Sezon başında yapılan sağlıksız yapılanma, ekonomiden taviz vermeme düşüncesi bugün yine Rizespor’u ligin son sırasına sürükledi.

Böyle bir dönemde de oynanacak olan Trabzonspor maçı ise tartışmasız iki takım açısından da çok önemli olsa gerek.

Bir tarafta ligin zirvesine tutunmak isteyen Trabzonspor, diğer tarafta 16 maçta sadece 1 kez kazanabilmiş Rizespor…

Hele hele bu karşılaşma öncesinde Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk’un, “Final maçımız…” şeklindeki söylemine ne demeli?

İnsana; “Kendi sahanda berabere kaldığın Ankaragücü ve Alanyaspor maçlarını final olarak görmedin de, Trabzonspor maçı mı final maçı oldu?” diye sormazlar mı?

Peki Ünal hoca kupa maçının ardından nasıl bir söylemde bulundu; “Kazanmak güzel. Zor günler geçirdiğimiz bu dönemde, özellikle sağlık noktası içerisinde ciddi bir rahatsızlık vermeden maçı tamamlamak bizim için sevindirici. Elimizdeki kadro ile Rizespor maçına hazırlanacağız…”

Evet…

Kim ne anlam yüklerse yüklesin farklı hedefler peşinden koşan iki kardeş ve komşunun maçı nefes kesecek.

Son söz de Trabzonspor ve Rizespor taraftarına.

Provokasyona gelmeyin…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler