Kazanmayı bilmek!

Maçta iki farklı yarıda iki farklı Trabzon vardı. Maçın ilk yarısında çok kötü bir Trabzon vardı sahada. Bunda biraz da Ünal hocanın sağ bekte Hüseyin...

Maçta iki farklı yarıda iki farklı Trabzon vardı. Maçın ilk yarısında çok kötü bir Trabzon vardı sahada. Bunda biraz da Ünal hocanın sağ bekte Hüseyin’in yerine Toure’yi tercih etmesi de etkili oldu.

Çünkü ilk yarıda Erzurumspor hep bu bölgeden pozisyon üretti. Ancak Erzurumsporlu ileri uç elemanlarının beceriksizliğinin yanında kaleci Uğurcan ve Hüseyin Türkmen’in müthiş performansı Trabzon’un ilk yarıyı gol yemeden kapatmasını sağladı.

Maçın ikinci yarısında ise bambaşka bir Trabzonspor vardı sahada. Anthony ve Ekuban’ın hücum hattında sazı eline alması pozisyonların yakalanmasını sağlarken, yine sahneye çıkan Nwakaeme takımı rahatlatan golü attı. Trabzonspor, bu yarıda yine rakibine pozisyonlar verdi ama Uğurcan-Hüseyin ikilisi yine rakibe geçit vermedi. Bence maçın yıldızı tartışmasız Hüseyin Türkmen’di. Uğurcan’ı ise artık anlatmaya gerek yok. O sadece Trabzon’un değil Milli Takımında uzun yıllar kalecisi olacak kalitede. Bunun dışında Anthony’i söylemeye gerek yok ama Ekuban bana göre son haftalardaki güzel futbolunu sürdürüyor. Hele de direkten dönen topta, alışı ve rakip kaleye inmesi kalitesinin en önemli göstergesi. Gol atmasa da ileriye dönük çok önemli bir hücum silahı kazandı Trabzonspor Ekuban ile..

Trabzonspor çok zorlu deplasmanda önemli bir galibiyet aldı. Bordo-mavili takım artık kazanması biliyor. Kötü oynarken de kazanma özelliği olan büyük takım gibi. Bu galibiyet ile üst sıralardaki yerini sağlamlaştırırken, takımsal oyun gelişimini de ileriye doğru taşımaya başladı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler