Kazanmak önemliydi

Rizespor, ikinci yarıya farklı bir galibiyetle başlayarak kendini gösterdi. Yeşil-mavililer maça hızlı ve etkili bir giriş yaptı. İlk dakikadan beri o...

Rizespor, ikinci yarıya farklı bir galibiyetle başlayarak kendini gösterdi. Yeşil-mavililer maça hızlı ve etkili bir giriş yaptı. İlk dakikadan beri oyunu rakip ceza sahasının içine yıktı. Maçın başında ortaya konan kazanma isteği zaman zaman telaş getirse de maçın sonuna kadar bu istek sürdü. Rizespor, topa sahip olduğu zaman hızlı ve çabuk oynayıp, rakip defans arasına iyi sarkıp pozisyonlar buldu. Ama ilk yarıda son vuruşlar bir türlü gelmedi. Yavaş oynadığı dakikalarda oyun sete dönüştü. Manisaspor, gücü ve kapasitesiyle oynamaktan çok oynatmamayı, gol atmaktan çok gol yememeyi yeğledi. İlk yarıda bunda da başarılı oldu. Rizespor, ilk yarıda Vedat Muric, Süleyman, Galip ve Recep Niyaz’la net pozisyonlar buldu. Ancak topu 3 kale direği arasından filelere değil hep dışarı gönderdi. Böyle olunca da ilk yarı golsüz kapandı.

Rizespor ikinci yarıda da kazanma isteğinin getirdiği etkili oyunu sürdürdü. Kapanan rakip defansı da açtı. Samudio, ısrarla söküp aldığı topu Vedat’a aktardı ve Vedat’ta topu filelere göndererek rakımına rahat nefes aldırttı. Artık kaybedecek bir şeyi olmayan Manisaspor, kilitlediği oyunu açınca Rizespor’un golleri de peşi sıra geldi. Muric, ilk kez giydiği Rizespor formasıyla ikinci golü atarken, son sözü 3. golü atıp gol sayısını 10’a çıkaran Samudio söyledi. Rizespor, çok önemli bir galibiyeti farklı skorla aldı. Şimdi sıra bunun devamını getirmekte. Bundan sonra oynanacak maçlara bakılınca bu maçlar Manisaspor maçı gibi olmayacaktır. Rizespor üzerine koyarak bu maçlarda da iyi bir şekilde mücadele etmek zorunda.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alihan Telatar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler