Karışık yemek misali karışık bilgi yazısı

Son zamanlarda resmî devlet birimlerinden kamuoyuna yeni ve değişik projeler sunuluyor. Çok güzel. Biraz onlardan söz etmek istiyorum. Birincisi “81 İ...

Son zamanlarda resmî devlet birimlerinden kamuoyuna yeni ve değişik projeler sunuluyor. Çok güzel. Biraz onlardan söz etmek istiyorum. Birincisi “81 İL 81 HAYAL” projesi. Şehitlere ve Şehit Ailelerine hizmet projesi. Aslında bu çok geç kalınmış bir proje. Şehitler canlarını vatana feda ederek bütün milleti yaşatıyor. Onlara hizmet projeleri nasıl onlar için daha önce fedâ edilmez? İkinci Proje “DENE VE YAP” Projesi. Buna da çok sevindim. Şehitlere ve şehit ailelerine hizmet projesi. Bunun faydası da güzelliğinden çok. Yapılan resmî açıklamalara göre önce on iki ilde uygulanacak. Bu Sanayi Bakanlığımızın Projesi. Sanayi Bakanımıza bravo. Çünkü çok icat (buluş) yapan çocuklarımız var. Harika çocuklar. Fakat ilgisizlikten bu çocukların patent haklarını cüz’i paralarla hep yabancı devletler alıyor. Birkaç sene önce Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında buluş yapan çocukların ve de KTÜ’deki hocaların buluşlarını AB temsilcilerinin cüz’i paralarla nasıl devraldığını, buluşçuların buluşları ellerinde onların yanında mahzun oturuşlarını gördüm. Basın mensubu ve araştırmacı bir Trabzon çocuğu olarak ağlayasım geldi. Hâlbuki dünyada ABD ve Japonya’dan başka Patent hakkı olan devlet yoktur. AB ülkelerinin takipçileri taşeron olarak alıp onlara aktarıyor. Bizim Üniversiteler de K.T.Ü. başta olmak üzere seyrediyorlar. Bu Beyin göçü, buluş, fen kaçırılması durdurulmalıdır. Bu proje ile Türkiye yeni fen imkânlarına sahip olmalıdır. Bir kaç sene önce Trabzon İmam-Hatip Lisesinden bir çocuk rüzgârda daha güzel giden bir araba projesi yapmıştı. Amerikalılar Onu ve projesini alıp ABD’ye götürdüler. Ne oldu bilmiyoruz. Ne çabuk unutuldu? Umarım bu projeler herkese bunları hatırlatacaktır. 1936’lı yıllarda dev Fen projeleri yarıda kalan Nuri Demirağ Paşanın da ruhu şâd olacaktır. Ölmeden önce Dünyada görülmesi gereken altı yeri UNESCO şöyle sıraladı: 1) Sultan Ahmet Camii (İstanbul) 2) Mısır Çarşısı (İstanbul) 3) Meryem Ana Manastırı (Trabzon) 4) Recep Tayyip Erdoğan Bey’in korumaya aldırdığı antik alan(Urfa) 5) Kapadokya Bölgesi(Kayseri-Niğde-Aksaray-Nevşehir-Kırşehir) 6) Mardin Tepe (Mardin) Trabzon için büyük şans. Fakat Ortodoks Yunanistan hâlâ camisiz Atina’da yapılan ilk Müslüman Türk camiini hâlâ hizmete açtırmadı. Yine süreyi uzattı. Biz de Yunanistan hariç her ülke halkını Meryem Ana Turizminde Trabzon’da ağırlamalıyız. Yunanistan’a bu kültür ve inanç turizminde haddini bildirmeliyiz. Patrik Bartelemeos da sesimizi duysun. Yoksa Enosis Gemisine bir daha Türk bayrağı çekeriz. Bir de Dünya çevrecileri tarafından en kirli denizin Karadeniz olduğu açıklandı. Bu yüzden de kirlilik olan yerlerde yakıcı denizanaları artmaktadır. Bu da Trabzon Meryem ana Turizmiyle çelişki. Bütün bu konularda kendimizi ve ülkemizi düzeltmezsek karışık yemeğimize zehir atıyoruz, attırıyoruz da sağlık taslıyoruz demektir. Yok, eğer temiz toplum ve temiz çevre görevlerimizi yapıyorsak her türlü şifa, medeniyet ve mutluluk bizimle olacaktır demektir. Kutlu olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler