Kardeş kavgasını önleyecek son irade…

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan olabilmek için PKK’ya yeniden savaş açtı.” diyen siyasi bir ihanetle ve bu ihanete destek veren aydın ihan...

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan olabilmek için PKK’ya yeniden savaş açtı.” diyen siyasi bir ihanetle ve bu ihanete destek veren aydın ihanetiyle karşı karşıyayız. Peki, Erdoğan’ın saldırı emirleri karşısında PKK’nın intihar saldırılarına ne demeli? PKK’nın şehirleri silah deposu haline getirmesine ne demeli? PKK’nın artık uçaksavar, tanksavar kullanır hale gelmesine ne demeli?

PKK terör örgütü bu hazırlığı, hükümetin teröre karşı önlem aldığı 17 Temmuz 2015’ten sonra mı yaptı? 17 Temmuz’dan önce ve 2 yıldır kent merkezlerine kaydırılan terör timleri barış güvercinleri miydi? Uçaksavarlar, tanksavarlar, lavlar ve keleşler… Bu silahlar teröristlerin elinde ve kent merkezlerinde gizlenmişti. Yoksa teröristler, demokrasi oyunu mu oynuyorlardı?..

***

Şimdi daha iyi anlıyoruz ki PKK 2 yıldır büyük bir plan yaptı.

1) Toplumun bir kesiminde var olan ve hastalık derecesine ulaşan Tayyip Erdoğan düşmanlığına HDP ilacını tavsiye etti. HDP ilacı zehirlese bile öldürmeyecekti. Ama ‘Tayyip Erdoğan karın ağrısı hastalığı’nın ağrısını dindirecekti.

2) PKK, dağ kadrosunun önemli bir kesimini Kuzey Suriye’ye kaydırdı. IŞİD’e karşı savaşıp dünyadan meşruiyet aradı.

3) Kadrosuna bu kez şehir teröristlerini ekledi. Şehir yapılanmalarını güçlendirdi. Hükümetin yeniden mücadeleye dönebileceğini hesap edemedi. Önce Güneydoğu’yu sindirip teslim aldı. Ardından büyükşehirlerde büyük eylemlerle hükümeti iç savaşla korkutup Güneydoğu’da özerkliğini dayatacaktı.

Lâkin beklediği gibi olmadı. HDP ve ona destek verenlerin saz ve sözleri teröristlere karşı yeniden mücadeleyi durduramadı. Ardından Avrupa’dan medet arandı. Bunun da faydasız olduğunu görülünce, terör örgütü tüm şehir yapılanmalarıyla adeta bir huruç hareketi başlattı. PKK, intihar timlerini devreye sokarak IŞİD’leşti ve Taliban’laştı. Bizim sosyalistleri ve liberalleri bile şaşırttı. PKK’ya terör örgütü demeyen bizimkiler böylece zor durumda kaldı.

***

PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye halkın yüzde 83’ü destek veriyor. Halk, ihanet eden aydınların pompaladığı “Tayyip, Başkan olmak için savaş başlattı.” kirli propagandasına inanmıyor. Zira PKK, çoktan iç savaşa hazırlanmıştı. Şehir merkezlerine yığılan bunca silah… Dağlarda dolaştırılan uçaksavarlar gösteri için hazırlanmadı. Yoksa PKK elindeki silahlarla fuar mı açacaktı?

***

PKK’ya karşı verilen mücadele için galiba bu son şansımız. Artık karşımızda farklı merkezlerin kullandığı ve hemen tamamı DHKP-C’leşmiş kör bir terör topluluğu var. Bu yapılar temizlenmedikçe büyüyüp serpilecekler. Bugün bir kardeş kavgası başlatamadılar ama yarın o seviyeye de gelecekler. Ülkede bir kardeş kavgasının önüne geçebilmek için PKK’nın yenilgiyi kabul etmesi ve silahlı bir savaştan galip çıkamayacağını görmesi gerekiyor. Bu irade, PKK’yı Kürtlerin dışlayacağı zemine kadar devam etmeli. Bu irade Erdoğan’ı başkan yapacak olan değil, kardeş kavgasını önleyecek bir iradedir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler