Kadro derinliği olmayınca

Skandal hakem kararlarıyla Galatasaray karşısında kaybetmek zorunda bırakılan Karadeniz Fırtınası, Trabzon'da Sergen Yalçın önderliğindeki Aytemiz Ala...

Skandal hakem kararlarıyla Galatasaray karşısında kaybetmek zorunda bırakılan Karadeniz Fırtınası, Trabzon'da Sergen Yalçın önderliğindeki Aytemiz Alanyaspor'u misafir etti. Sezonun ilk yarısında rakibine boyun eğen Bordo Mavililer, üç puana uzanarak hem rövanşı almak hem de üst sıralardan kopmak istemiyordu. Ayrıca, camiasına Galatasaray yenilgisini ivedi bir şekilde unutturup moralli olarak ligdeki yoluna devam etmek istiyordu. Merkez Hakem Komitesi'nin görevi bırakmak zorunda kaldığı haftanın ardından, skandalsız hakem düdüklerinin çalındığı maçlar seyredebilmek dileğiyle dünkü maça konsantre olduk.

İlk yarısı tempolu ve bir o kadar da fizik mücadele yönü yüksek maçta gol seyredemedik. Trabzonspor'un maçın geneline hakim olduğu ilk yarıda, Sergen Yalçın'ın takımı sahanın her bölgesinde baskı uyguladı. Önde baskıyı tercih ederek güçlü rakibinin oyununu bozmaya çalışmak Alanyaspor adına doğru taktikti. İkinci yarı, Rodallega çok mühim bir penaltı şansını kullanamayınca maçın şekli tamamen değişti. Üç farklı öndeyken kullanılabilecek bir penaltı atış tarzını, golün olmadığı pozisyon fakiri bir maçta denemek her anlamda takım arkadaşlarına ve camiasına saygısızlıktı. Akabinde Alanyaspor golü buldu ve Trabzonspor'un hem kimyasını hem de psikolojisini bozdu. İkinci gol gelince Trabzonspor'da genç kaleci Arda hariç herkes iflasını verdi. Buna Ünal Karaman ve ekibi de dahil. Yaptığı oyuncu değişikleri ve kaçan penaltı sonrasında yenen golün ardından futbolcularının psikolojisini normalleştirememesi tasvip edilemez. Büyük takım hocası, kriz anındaki yalpalamayı durduran ve o an takımına güven verendir.

Dünkü maçta bu kriteri hiç gözlemleyemedik. Atı alan da Üsküdar'ı geçti ve gitti. Dünkü maçta iki gol yemesine rağmen kaleci Arda büyük kaleci olmaya aday olduğunu performansıyla ispatladı. İlk yarı boyunca Trabzonspor rakibinden üstündü. Orta alanda Onazi gibi bir oyuncunun eksikliği çok hissedildi. Novak ve Pereira gibi beklerin olmayınca özellikle hücumlara iki eksik oyuncuyla çıkıldı. Savunma zaafı yaşandı. Forvette, Rodallega yalnız ve etkisiz Ekuban ise yokları oynadı. Sosa ise tam hazır değildi. İkinci yarı ise sahada göremedik. Trabzonspor'da kadro derinliği değişik nedenlerden dolayı ortadan kaldırılmış olduğundan sahada oyunu tutacak ve kurtaracak futbolcu da kalmamış! Küçülme bu olsa gerek! Lakin, dünkü maç Sergen Yalçın'ın rakibini iyi analiz etmesi kadar rakibinin oyuncu anlamında çıtayı düşürmesiyle de alakalı. Nihayetinde, rövanşı da vermeyen Akdeniz temsilcisi bileğinin hakkıyla kazandığı maç sonrası alt sıralardan uzaklaştı. Rodallega'nın lakayt penaltı vuruşu ise bordo mavi camiayı çok üzdü. Belki de, Trabzonspor'u çok şeyden etti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler