“İşimiz de Gücümüz de Eğitim”

Bir eğitim öğretim yılına daha başladık. 18 milyon öğrenci, Bir milyon öğretmen ders başı yaptı. Bu vesile ile eğitime katkıda elini taşın altına koya...

Bir eğitim öğretim yılına daha başladık. 18 milyon öğrenci, Bir milyon öğretmen ders başı yaptı. Bu vesile ile eğitime katkıda elini taşın altına koyan bir sivil toplum örgütünü tanıtmak istiyorum. Buna ihtiyaç var. Bu tip örneklerin yaygınlaşması gerekir. Çünkü eğitim, herkesin desteğine ihtiyaç duyulan bir alandır.

Bu sivil toplum örgütü, “İşimiz Gücümüz Eğitim” cümlesini kendisine slogan olarak seçmiş olmakla eğitimin her alanı, her zamanı kapladığını ifade etmek istemiş; kendi derneklerinin eğitim sorumluluğunu ne kadar önemsediklerini bu cümle ile mesaj olarak vermek istemiştir.

Şalpazarı Eğitim Derneği’nden söz ediyorum; tam adıyla Şalpazarı Eğitim Kültür sanat Ve Turizm Derneği. Bu dernek İstanbul’da yine Şalpazarı’lı bir eğitim gönüllüsü olan DSİ de yönetici Sayın Hasan KESKİN tarafından kurulmuştur. Benim de üyesi olmaktan onur duyduğum bu güzide sivil toplum örgütü Şalpazarı’nda değil de neden İstanbul’da kurulmuştur?

Şalpazarılıların İstanbul’da kurulu 21 derneği mevcuttur. Bu metropol şehir, Türkiye’nin her bölgesinden insan barındırdığı gibi Trabzon’dan ve Şalpazarı’ndan da çok sayıda insanı barındırmaktadır. Şalpazarı Eğitim Derneği, gurbetten sılaya, ekonomik sıkıntıların ve zor doğa şartlarının çocuklarına uzanan bir destek ve yardım eli olmak istemiştir. O nedenle İstanbul’da kurulmuştur, bürosu Üsküdar merkezindedir. “Bize her yer Trabzon’dur!”

Şalpazarı için düzenlenen panellerden ortaya çıkan gerçek, gençlerin geleceği öncelikle eğitim, ikinci olarak da turizmdedir. Turizm de yatırım kadar eğitim de gerektirir; öyleyse işimiz gücümüz eğitim olmalıdır. Aslında bütün ülke çocukları için desteklenen kaliteli eğitim şarttır. Şalpazarı Eğitim Derneği bu nedenle örnek alınmalıdır.

Dernek başkanı Hasan KESKİN , örnek alınacak çalışmaları ile ilgili şunları ifade etmektedir: “Derneğimiz, 4 Şubat 2011 de kurulmuş, bu sene yedincisini yapacağımız “Şalpazarı Çocuk Ve Gençlik Festivali” nisan 2011 de başlatmıştır.

Eğitim öğretim gören öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin motivasyonlarını ve başarılarını artırmak için çok önemli gördüğümüz ve sekizincisini yapacağımız “Şalpazarı Eğitim Seti Kampanyası” ile 1. Sınıflar okuma setleri, ortaokul ve lise son sınıflar sınava hazırlık setlerimizi her yıl ücretsiz dağıtmaya devam ediyoruz.

Eğitimcilerimizin emekli veya çalışanları için öğretmenler günü etkinliklerimiz, “Yollar Çimen bağlamasın” sloganı ile yayla yolları yürüyüşümüz, her yıl burslarla devam eden yüksek öğrenim katkımız devam ediyor.

Yeni projemiz “Şalpazarı Yaşlı Engelli Bakımevi” ile inşallah yaşlılarımızın kış boyu konaklama, yemek, sağlık, hizmetlerini verecek, hobi salonlarıyla onları sosyalleştirecek bir merkezin Şalpazarı’na kazandırılması için kolları sıvadık. Yaz aylarında da otel olarak kullanılabilecek bir merkez olmasını arzu ediyoruz. “Her Yönüyle Şalpazarı” kitabımız birinci baskısı dağıtımı bitti, genişletilmiş ikini baskısı da inşallah 2020 başında hazır olacak.

Gündeme ilişkin kahvaltı, seminer ve diğer toplantılarımızla toplumsal bilinci diri tutmaya ve hemşehrilerimizi bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Kadınlarda osteoporoz (kemik erimesi), gençlerde bağımlılık, sigara alkol ile mücadele gibi konferanslarımız çok ilgi gören iki etkinliğimiz olarak kayıtlara geçmiştir.

Şalpazarı Eğitim Derneği , altı kez çocuk ve gençlik festivali, iki kez öğretmenler etkinliği programında dört yüz öğrenci ve yüz eğitimcimiz ile İstanbul-Edirne-Çanakkale-Kırklareli illerimizde yaklaşık üçyüz etap etkinliğe imza atmıştır.

Lobi oluşturmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Trabzon dernekleri Federasyonu ve Şalfed’e üyeyiz. “Trabzon Günlerinin” organizasyonlarında birinci derecede görevlerimiz halen devam ediyor.” Derneğin çalışmalarını burada durduruyoruz çünkü gazetede bana ayrılan yerin ölçülerini aşıyor!

Bu girişim, bu öncülük, bu liderlik, bu çalışmalar ancak gıpta ile alkışlanır; 35 yılını eğitime vermiş araştırmacı-yazar olarak, Şalpazarı Eğitim Derneği’ni, sayın başkanını, yönetim kurulunu ve üyelerini tebrik ediyor, alkışlıyor, örnekliğinin yaygınlaşmasını arzu ediyor, yeni eğitim öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler