İRAN İSLÂM CUMHURİYETİ  AZÂD TİYATRO GRUBU TRABZONU COŞTURDU

İran İslâm Cumhuriyeti Baş Konsolosluğu Trabzon Yazarlar Derneğinin faaliyetlerini çok beğeniyor.Bu nedenle Derneğimizi aylar önce ziyaret ettiler.İra...

İran İslâm Cumhuriyeti Baş Konsolosluğu Trabzon Yazarlar Derneğinin faaliyetlerini çok beğeniyor.Bu nedenle Derneğimizi aylar önce ziyaret ettiler.İran Trabzon dostluğu açısından ortak faaliyetler yapmak istediklerini söylediler.Trabzon Yazarlar derneği Başkanımızda kendilerine bilgi verdi.Çok memnun kaldılar.

Bu görüşmeler arasında Türkiye- İran dostluğuna da yarayacak Trabzon- Tebriz dostluğu ele alındı.Bunun kitaplaştırılması ve kalıcı hale getirilmesi istendi.Bunun yanında Trabzon iran(Tebriz) Turizminin güçlendirilmesi, Trabzon Tebriz Yazarlarının buluşması,Trabzonlu yazarlara Farsça Kursu verilmesi gibi dostluklar gündeme geldi.Hepsi de gerçekleştirildi. Fakat, bunlardan daha güzeli de oldu.Trabzon Yazarlar Derneği Başkanımız Mustafa Durmuş bey aynı zamanda Boğaç Han Derneği başkanı olduğu için İran Azâd Tiyatro grubunu Trabzona davet etti ve Boğaç Han Festivalinin üçüncü bölümünde Ortahisar Belediyesi çok Amaçlı Salonunda sahne verdi.Bir tiyatro gösterisi yapmalarını sağladı.Oyunları izleyicileri büyüledi.25 Temmuz 2019 Perşembe günü gecesi saat 20’de oynanan bu oyunun ertesi günü (26 Temmuz 2019 Cuma)Akyazı Suvva restoronda İran İslâm Cumhuriyeti her iki tarafa da bir dostluk yemeği verdi.Yemekte kendilerine dostluklarını veoyunlarını beğendimize dair didaktik bir şiir okudum. Çoğu Türkçe konuştuğu ve İran Azerisi olduğu için çok alkışladılar.Baş Konsolos ve Kültür ateşeleri de Azad Tiyaro grubunun yanında idiler.Cuma günü yemekten sonra Saat 16.00.da kendilerini Akyazıdan İrana uğurladık.Bunların hatıra görüntüleri elimizdedir.Aslında bu Tiyatrocuların diğer yemek ve Otel masraflarını Büyükşehir ve Orta hisar Belediyeleri ile Dokap karşıladı.Kültürel dostluk olarak büyük vefa örneği.Zira,Türkiye ve İran dostluğu bütün Dünyada şer güçlere karşı en güzel devrini yaşamaktadır.Bu bakımdan Trabzon –İran dostluğu etkinlikleri de çok manalı oldu.Katkısı olan herkese nice teşekkürler ediyoruz.Daha sonraki aylarda görüşmek üzere Trabzonlu yazarlardan bir grub da Tebrize davet edildi.Bu konuda bizlere büyük ilgi gösteren İran İslâm Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu Kültür ateşeleri Muhammed ve Sayyad beylere ve Sayın konsolaslara nekadar takdir ve teşekkür etsek azdır.İranda Tebrizde dostluk dolu günlerde buluşmak üzere herkese Hoşcakalınız diyoruz.Trabzondan İrana –Tebrize nice selâmlar..Meğer İslâm ülkelerinin dostlukları nekadar güzelmiş…Çaykaralıların tabiriyle bundan sonra da “ALLAH HİÇ BOZMASUUUUN” diyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler