İmamoğlu’nun bahsettiği süreç ve beş soru…

HDP’nin oyları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu yeni hedefine ulaşabilmek için bedel ödemeye devam ediyor. PKK’lı...

HDP’nin oyları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu yeni hedefine ulaşabilmek için bedel ödemeye devam ediyor. PKK’lı kadın terörist liderlerinden Sakine Cansız’ın “Hep Kavgaydı Yaşamım” isimli kitabı İstanbul Büyükşehir’e ait “İstanbulkitapcısı.com”da satışa sunulmuş. Selahattin Demirtaş’ın kitabından çıkarılan “Devran” oyununa yapılan alkış şovu ile terörist Sakine’nin kitapları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sorulmuş. Bakın Başkan İmamoğlu ne diyor:

“Sayın Demirtaş’a ait kitaplar her yerde satılıyor. (Halbuki kimse Selahattin Demirtaş’ın kitabını sormadı. Aksine, terörist Sakine’nin PKK mücadelesini anlatan 3 ciltlik kitabını sordu.) Diğer kitapla ilgili (güya ismini vermiyor) 5 yıldır satışta olan bir kitap.(Doğru, ama İBB’de satılması soruluyor.) Gelen haklı tepkiler üzerine biz o kitabın satışını sitemizden iptal ettik”

Cevabı değerlendirir misiniz? Kitap 5 yıldır piyasada zaten satılıyormuş!.. Gelen haklı tepkiler üzerine satışını İBB kitapçısından çıkartmışlar!.. Hem savunuyor, hem tepkilere ‘haklı tepkiler’ diyor, hem satıştan kaldırıldığı için üzülüyor. Arkasından söyledikleri daha vahim…Adeta, özrü kabahatinden büyük!.. Sanırsınız ki İBB Başkanı arabulucu olmuş!.. Sanırsınız ki PKK ile Devletin arasını yapacak!.. Sanırsınız ki PKK silah bırakacak. HDPKK’yı masumlaştırmak için algı operasyonuna bakın nasıl yardım ediyor: “Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp, sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi toplumu infiale getirmek!.. Bunlar hoş şeyler değil. Toplumu boş şeylerle uğraştırma meselesi…”

İBB Başkanı İmamoğlu, kendisini başkanlığa getiren HDPKK’lılar için böyle düşünüyor. İYİ Parti seçmenine ‘haklı tepkiler’ mesajı verirken HDP’li seçmene hoşgörü öpücüğü yolluyor. Terörist Sakine’nin kitabını satmak hoş!.. Karşı çıkmak boş!.. “İBB terörist Sakine’nin kitabını satıyor” derseniz boş işlerle uğraşmış olursunuz!.. Üstelik düşmanlığı körüklersiniz!..Kime karşı düşmanlığı?.. PKK’nın mücadelesini yazan Sakinegillere karşı!..Necip Fazıl’ın tiyatro oyununu kaldırıp, PKK’nın kadın liderlerinden Sakine Cansız’ın kitabına gösterilen tepkilere aynı anda hem ‘haklı tepkiler’ deyip, ardından ‘boş işler’ ifadelerine yer veren Ekrem İmamoğlu’ndaki şaşkınlığı ve pragmatizmin ulaştığı noktayı kavraya biliyor musunuz?

***

Necip Fazıl Kısakürek’in tiyatro oyununu kaldırıp, Selahattin Demirtaş’ın tiyatro oyununa övgüler dizen İmamoğlu’nu izlemeye devam edelim. Selahattin Demirtaş’ın mazlum ve mağdur gösterme operasyonun bir parçası olarak “Devran” adlı oyununu izlemeye giden Sevil Kılıçdaroğlu (Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi), Canan Kaftancıoğlu (CHP İstanbul İl Başkanı), Dilek İmamoğlu (Ekrem İmamoğlu’nun eşi) ile ilgili soruya bakın nasıl cevap vermiş…

“Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, SÜRECE katkı sunmasını çok olgun bir tavır görüyorum. Destekliyorum da… Bence bu ülkenin birliğine, kardeşliğine en büyük katkıyı kadınlar sağlayacak. Keşke bu kadınların yaptığına10-15 kadın daha eklense…”

İmamoğlu’nun umudunu HDPKK’ya bağlayan bu söylemleri karşısında kendisine sadece 5 soru yöneltiyoruz.

1. Bahsettiğiniz ‘süreç’ hangi süreçtir. PKK silah mı bırakıyor? Yoksa HDP, artık PKK’nın yanında olmadığını mı ilan etti? …PKK ile arasına mesafe koydu da yeni bir ‘süreç’ mi oluştu? Hangi süreçten bahsediyorsunuz?

2. Dağa militan gönderdikleri için görevden alınan HDPKK’lı Belediye Başkanlarına yönelik yürütülen idari ve hukuki mücadeleye karşı olduğunuzu biliyoruz. Peki ya PKK’ya karşı yürütülen mücadeleye ne diyorsunuz?.. PKK’ya karşı yürütülen mücadeleye destek verdiğinizi gittiğiniz bir şehit cenazesinde deklare eder misiniz?

3.“Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha katılsa” derken sıradan ev kadınlarını, partili kadınları kastetmiş olamazsınız. Bu çağrınız, HDP gibi sizi destekleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e mi? Gerçekten Meral Hanım’ın da orada olup Demirtaş’ın tiyatrosunu alkışlamasını bekler misiniz?

4. “Bence bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne en büyük katkıyı kadınlar sağlayacak” diyorsunuz. Diyarbakır anneleri de buna dahil mi? Hani PKK’nın dağa çıkardığı çocuklarını geri isteyen ve terörü lanetleyen anneler… Hani Diyarbakır’a gidip ziyareti esirgediğiniz anneler… siz gitmediniz!.. Ülkenin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlaması için acaba eşiniz gider mi?

5. Bahsettiğiniz süreç yoksa bu süreç mi? Hakikaten o noktaya geldiniz mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

HASAN DEMİR - keşke bu hassasiyetinizi

1. habur rezaleti sırasında

2. devletin en tepesi valilere pkk ya operasyon yapılmayacak talimatını verdiğini ifade ederken

3. ypk kobaniye geçerken yedikleri lahmacunun parasını başbakan öderken

4. seçim uğruna apo piçinin ayağına gidilirken gösterecek kadar delikanlı olsaydın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:14
04

hakkı - yazının hepsini okumadım, fakat akılma şu geldi. çocukluğumda, televizyonda çok sık pkk' nın katlettiği bebek, çocuk, kadın, sivil insan haberlerini seyrederdik. pkk başı apo' ya lanet okurduk. akp iktidarından sonra apo' nun bir cani değil saygıdeğer bir insan olduğunu öğrendik. bakalım daha neler öğreneceğiz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:14
03

Önemli değil - Bu iki yorumu okudjktan sonra Kaps yaşar oldum! Arkadaşlar dünya değişti de bizim haberimiz mi olmadi? Sayin Öztürk çok muazzam bir şekilde konuyu kaleme almiş ve hakkaniyetli şekilde bir gazete mensubunun gerektiği şekilde bir Vatanperver olarak soru soru ne var bunda! Bir karadenizli olarak bu vatan uğruna kaç canlar feda edildi! Bunlar senin ve benim kardeşim ve evlatlarimizdi! Şimdi kalkmiş bitisi bunlar yok sayarcasina oylarina muhtac olup göz kirpiyor! Böyle vatanseverlik sein dibine batsin! Istanbulun başina geldi geleli karadenizli olduğumdan utanç duymaya başladim! Zirka karadeniz mertliğin,yiğitliğin olduğu yerdir! Yalacinin değil,saygilarimla!)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:14
02

Pusat.k - Chp hdp iyi.yaziklar olsun.hele trabzonluyum gecinen o belediye baskanina imamogluymus.sizler cok iyi biliyorum yeni kuresel sermayenin oyuncaklarisiniz.yalniz kor gozler bunu goremiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:14
01

ali demir - selamun aleykum ali bey.kanal istanbul konusunda bilgi sahibimisiniz.köşenizde paylaşırsanız seviniriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:14


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler