İlhan Kesici’nin diyemediği FETÖ…

CHP Milletvekili İlhan Kesici’yi çok eski tanıyan bir gazeteciyim. Kendileri ile Gökkuşağı Televizyonu döneminde 4-5 kez program yapmış bir gazeteciyi...

CHP Milletvekili İlhan Kesici’yi çok eski tanıyan bir gazeteciyim. Kendileri ile Gökkuşağı Televizyonu döneminde 4-5 kez program yapmış bir gazeteciyiz. Tanıyabildiğimiz kadarıyla Kesici’nin vatanperver bir yapısı ve kıvrak zekâsı hafızamıza kazınmıştı.

Bugün karışımızda Amerikancı ve darbeyi gizleyen bir Kesici var. Bir TV programında Kesici’ye soruyorlar: “Fetullah Gülen’in 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı?” İlhan Kesici önce hık-mık ediyor ve ardından “Ben tam bilmiyorum.” diyor.

Demokrat kimliğiyle tanınan İlhan Kesici bir anda darbeci oluveriyor. Aslında darbeci değil, Amerikancı bir tavır!.. Bu tarz, bu üslûp, bu inkâr ve darbeye direnen milyonlara karşı bu ihanet İlhan Kesici’ye hiç yakışmadı. Demek ki Kesici başkalaştı.

Gazeteci, İlhan Kesici’ye sormaya devam ediyor. “ABD’ye gönderilen 85 kutu delile ne diyorsunuz?” Kesici “ABD’nin yerinde olsam gönderilen delillere bakmam. Onlar çöp hükmündedir.” diyor. Ne gariptir ki ABD de zaten Kesici’nin dediği gibi delillere hiç bakmıyor.

***

İlhan Kesici veya CHP’nin başka bir Cumhurbaşkanı adayı… Kesin olan şu ki “2019 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye ile Amerika arasında geçecek.” İlhan Kesici, Amerika destekli ve muhtemelen ABD’nin adayı olacağı için 250 kişinin şehit, 1500 kişinin gazi olduğu bir darbe direnişine bile saygı göstermiyor. Zira Kesici darbeye darbe deseydi ve FETÖ yaptırdı diyebilseydi ABD’nin gözünden düşebilirdi. Hâlbuki bu süreç ABD’nin gözüne girme süreci. ABD’nin onayını alma ve güvenini sağlama süreci. Bekliyorlar ki ABD, Türk halkını maniple edip bunlara cumhurbaşkanlığı kazandırsın.

İlhan Kesici şayet aday olursa bir gün Trabzon’a da gelecek. O gün basın toplantısına yanımıza bir 15 Temmuz gazisini de alıp gideceğiz. Bakalım Kesici o gün kimden yana görüş belirtecek. Türkiye’den mi yoksa ABD’den mi?

***

CHP ve İYİ Parti 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bize göre yanlış bir strateji izliyor. Ne Meral Hanım ne Kılıçdaroğlu Tayyip Bey’e rakip olamazlar. Ancak bizim strateji dediğimiz bu değil.

Kendilerine sorsanız başbakanlığa geçiş sisteminin iptalini öne çıkaracaklar. Yani “Parlamenter sisteme yeniden dönelim mi dönmeyelim mi?” diyecekler. Bu taktik yürütülen derin stratejiyi gizlemeye yetmiyor. Zira hem CHP hem İYİ Parti FETÖ ile barış ilân etmeyi hedefliyor. Çünkü ABD ve Almanya ancak bu şartla destek veriyor.

***

FETÖ’nün bu ülkeye bir daha dönüşünün mümkün olmadığını göremiyorlar. Anadolu sokaklarında FETÖ’yü açıktan savunan bir FETÖ’cünün düşman muamelesi göreceğini ve doğrudan saldırıya hedef olabileceğini hâlâ anlayamadılar.

FETÖ hiçbir zaman Türk milletinden yana olmadı. Hiçbir zaman ümmet kavramını kabullenmedi. FETÖ hep güçten yana oldu kâh ABD’ci kâh Almanyacı… Bugün Türkiye’ye savaş açmaları tüm gerçekleri gösteriyor. Türkçe Olimpiyatları ise sadece ve sadece göz boyamaydı. Türkçe konuşturdukları çocukların Türk dostu olacaklarını zannettik. Hâlbuki hepsi önce Amerikancı sonra kendi ülkeleri için milliyetçi gençler olarak yetiştirildi.

FETÖ hiçbir zaman fakirin elinden tutmadı. Başarılı fakir çocuklarını seçip FETÖ’cü yapıp Amerika’nın hizmetine sundu. O çocukları Allah rızası için MOSSAD ajanı olmaya bile ikna etti. Okulları olan her ülkede hep zengin ve rütbeli çocuklarını seçtiler.

FETÖ hiçbir zaman İslâmî bir hassasiyet taşımadı. Hristiyan’ı Müslüman’dan çok sevdi. Hıristiyan’a daha çok itibar etti. Okullarında asla mescit açmadılar. Namaz kıldılar ama kendi odalarında ve kimseye görünmeden kıldılar.

Bu FETÖ bir daha Anadolu topraklarında yeşeremeyecek.

BU topraklarda HDP kadar ve ondan beter hain olarak hatırlanacaklar.

Hep beraber yaşayıp göreceğiz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler