İLGİLİLERİN DİKKATLERİNE…!

Trabzon halkı suyunu Galyan bölgesinde yapılan ATASU barajından sağlamaktadır .Bu barajın yapımı yıllar almıştır. Tahsisat yetersizliği nedeniyle bara...

Trabzon halkı suyunu Galyan bölgesinde yapılan ATASU barajından sağlamaktadır .Bu barajın yapımı yıllar almıştır. Tahsisat yetersizliği nedeniyle barajın yapımı hayli uzamıştır. Önceki dönemler milletvekili ve bakanlarımızdan Sayın Faruk Özak dönemlerinde bu barajın yapımı hızlandırılarak tamamlanmıştır. Hem su ve hem hidro elektrik amaçlı yapılan bu barajın yapımını Trabzon 22.Bölge Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilmiştir. İçme suyu ve elektrik elde etmek amacıyla inşa edilen bu barajın birinci amacı gerçekleşmiş fakat elektrik elde etme gayesi henüz gerçekleşmemiştir.Bu barajın yapımında emek ve gayretlerini esirgemeyen DSİ Bölge Müdürlüğü ile tahsisat temini konusunda gayretlerini esirgemeyen zamanın Bayındırlık Bakanı Sayın Faruk Özak’a Trabzon halkı adına teşekkür ve şükranlarımızı tekraren sunuyorum.

Dün değerli bir ağabeyim ve Trabzon geçmiş dönem milletvekillerinden İ.Vecdi Aksakal beyle bu baraja geziye gittik.Barajın etrafı çöplerle dolu.Barajın hemen yanında inşa edilen temaşa platformunun çatısındaki tahtalar sökülerek ısınma amacıyla yakılmıştır.Basit tel örgülerle çevrilen barajın etrafında güvenlik önlemleri yetersiz kalmıştır.Yol boyunca baraj kenarları çöplerle dolu.İnsanların bu barajı kirletmesini ve çöp atmasını engelleyecek hiçbir önlem düşünülmemiştir.Gerçi bu barajda tutulan su arıtma tesislerinde fiziki ve kimyasal temizlemeden geçmektedir.Ancak baraj etrafındaki çöp yığınlarını gören bir insana tiksinti gelmemesi imkansızdır.

Barajın yapımından sonra bakım ve korunmasını Trabzon Belediyesi mi,yoksa hala DSİ tarafından mı yapılıyor bilgisine sahip değilim.Ancak görülen bu sahipsizlik yürekleri burkuyor,emeği geçenlere açıkça saygısızlık oluyor.Bu gün Trabzon’da musluktan hiç tereddüt etmeden su içebiliyorsak bunu devlete ve DSİ’ye borçluyuz.Bu kadar güzel bir eserin amacına uygun bir şekilde korunması ve yaşatılması hepimizin görevidir.Ancak ilgililerin baraj kenarlarına çöp atılmasını engelleyecek önlemleri acilen alması şarttır.Bu baraja kazaen düşecek bir insanın kurtulma şansı da yoktur.

Elektrik elde etmek için yapılan hazırlık çalışmaları da insanı çok mutlu ediyor.Milli ekonomiye katkı sağlayacak bu düzenlemenin bir an önce tamamlanmasını diliyoruz.Trabzon ili su ihtiyacının en az yarım asırlık kısmını karşılayacak bu tesisin mutlaka etrafının çöp atılamayacak şekilde korunmasını ve ziyarete gidecek yerli ve yabancı turistlerin kanaatlerini olumsuz etkilememesi lazımdır.Gerekirse baraj kenarlarının kameralarla görüntülenmesi şarttır.

İlgililerin bu konuda gerekli hassasiyetleri göstereceğine inanıyor,insana saygının da gereği olduğunu kabul ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler