İki ayrı trabzonspor

Aslında maçın özeti şöyle diyebiliriz; iki yarılı Trabzonspor. İlk yarı inanılmaz, ikinci yar inanılmaz derecede iyi oynadı. Son 20 dakikada istediğim...

Aslında maçın özeti şöyle diyebiliriz; iki yarılı Trabzonspor. İlk yarı inanılmaz, ikinci yar inanılmaz derecede iyi oynadı. Son 20 dakikada istediğimiz Trabzonspor gibi oynamaya başladı. Çünkü bazı oyuncular kıpırdanmaya başladı. Tabi kolay değil baktığımız zaman lige hazır bir Sparta Prag var. Liglerinde 4 haftadır oynayan bir Sparta Prag var. Trabzonspor ise henüz başlamamış. Sonuçta Avrupa maçı oynuyorsunuz, konsantre olmanız lazım. Bunu bilincinde Trabzonspor ama tabiki daha hazır bir takım vardı karşısında. Oyuncular şu an baktığım kadarıyla sezona çok hazır değil. Geçen sene neyi konuşuyorduk, 1 belki 2 tane stoper alınması lazım. Trabzonspor bir stoper aldığı halde gelen oyuncular kaliteli değil ki, hala daha aynı stoperle başladı. Hüseyin’in oynamayacağını, hocanın en kötü Campi ile başlayacağını düşündüm. Ama tabi hocanın takdiridir, saygı duymak lazım. Ama Trabzonspor ilk yarı o kadar kötü oynadı ki çok top kayıpları yaptı. Hücuma çıkamadı, çok fazla geriye çekildi. Çünkü Sparta Prag öne doğru çıktı, Trabzonspor da çok geride kalınca çok rahat üzerine geldi Sparta Prag.

İlk yarıyı o nedenle çok fazla konuşmanın bir anlamı yok. Çünkü bir tek Nwakaeme’nin etkisiz bir şutu dışında hiçbir atağı dahi yoktu.

İkinci yarıya baktığımızda Trabzonspor’da biz neyi konuştuk. Santrafor alması lazım. Ekuban’ın ne zaman ki sağ tarafa aldı Ekuban’ın özelliği biraz daha ortaya çıkmaya başladı. Sörloth hepimiz için kapalı bir kutuydu. Golü atmasaydı da ben şunu söyleyecektim; genç ama gerçekten kaliteli bir oyuncu. Ama Trabzonspor’da gol yükünü çekebilecek bir santrfor değil. O yüzden çok acil nokta bir transferle santrafor alması lazım. Ancak alternatifini aldı. Çünkü Trabzonspor’un elinde şu anda Sörloth gibi elinde çok iyi bir kozu var. Gerektiğinde çift santrafor oynayacak, yedekten gireceği zaman hemen adapte olacak bir oyuncusu var. Ekuban’ı ben santrafor olarak o kadar görmüyorum. O da tabi oynuyor ama Ekuban’ı genelde kanat forvet olarak düşünüyorum. Sörloth iyi bir transfer. Bugün gol atmasaydı da bunu söylerdim. Ama takımın geneline baktığım zaman beklenenin çok altındaydı. Bu da çok doğaldır. Çünkü hiç maç oynamadan Avrupa’da maç oynamak hele ki karşınızda Sparta Prag gibi bir ekol takım varsa. Böyle bir ekole karşı oynamak da kolay değil. Ama Trabzonspor zordan yani çok zor bir durumdan iyi bir duruma getirdi kendisini ve ikinci ayak için avantajlı bir skoru kazandı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler