Hocamın RIZAsı Yok

Dünkü maç, sanki doksan dakika değil yüz doksan dakika sürdü. Kupada iki kez karşı karşıya gelen her iki takım, ligin ikinci yarısı ilk maçında Konya'...

Dünkü maç, sanki doksan dakika değil yüz doksan dakika sürdü. Kupada iki kez karşı karşıya gelen her iki takım, ligin ikinci yarısı ilk maçında Konya'da tekrar sahadaydılar. Öyle bir maçtı ki dünkü maç, seyredeni oynayanı yöneteni görüntüleyeni anlatanı ömrü boyu zor unutur. Rıza Çalımbay, Durica ve Onazi gibi isimlerle sahaya çıkarak ne kadar doğru yaptıysa Rodallega ve Sosa gibi iki kaliteli isme onbirde yer bulamaması da o kadar yanlıştı. Mehmet Özdilek üçüncü Trabzonspor maçından da iyi bir netice almak istiyordu. Ne de olsa ligde topladığı on beş puanın biri hariç hepsi iç sahadaydı.

Trabzonspor maça hırslı ve mücadeleci başladı. Keza Konya'da! Maçın ilk bölümünde Abdülkadir Konya'nın en kilit mevkisinde oynanayan Ali Turan'ı haklı bir kararla oyundan attırınca maç Bordo Mavililer için daha kolay geçer diye umduk, fakat umduğumuzla kaldık. Gol kralı Burak Yılmaz iki net pozisyonu degerlendiremeyince ve aldığı topları efektif kullanamayınca, ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. İkinci yarı, bir eksik rakibe rağmen oyundan ve oyunculardan memnun kaldığını sandığım Rıza Hoca, aynı onbir ile sahaya çıktı. İkinci yarıda yaklaşık bir on dakika geçince Yusuf Yazıcı-Sosa değişikliğine gitti. Sonrasında N'doye-Bero, on kişilik takımdan komik bir gol yiyip skor olarak geri düşünce de maçın bitimine on dakika kala Onazi-Rodallega! Rodallega oyuna girene dek oyuncular değişti fakat takımın oyunu değişmedi. Halbuki değişmesi gereken öncelikle oyundu. Çalımbay, neredeyse maçın tamamında bir eksik oynayan Konya'dan çekinip rakibine farklı oyunlar tertipleyemiyorsa vah halimize! Maçın sonucu mu? Risk alamayan, cesur futboldan uzak, fırsatları değerlendiremeyen taraf kazanamadı, kazanamazdı da! Atamayana attılar, mağlubiyeti hak etmeyen Mehmet Özdilek maçtan bir puan almayı başardı. Nokta!

Son olarak, maçın hakemi Mete Kalkavan Trabzonspor'un iki net penaltısını es geçmesi ve Tomas Hubocan'ı oyundan ihraç etmesi hatalıydı. Burak'ın attığı ikinci gol ofsayttı. Burak'ın kaçırdığı net üç pozisyon, Onur'un kurtardığı net iki pozisyon ve son saniyede yediği hatalı gol maça etki eden bölümlerdi. Sahanın en iyisi Abdülkadir'di. Durica-Tomas takımın en uyumlu ikilisiydi. Yeni transfer Novak ilk maçında olumlu sinyaller verdi. Eksiklere rağmen bu maçı unutup içerdeki Fenerbahçe maçına odaklanmak en doğrusu. Rıza Hocam'ın bu maçı tekrardan seyredip özellikle rakip on kişi kaldıktan sonra nerede yanlış yaptığını bulması en büyük temennim!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Cevdet - hakemler hatali degil .. hakemler bu isi bilincli yapiyor , o kadar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 12:03


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler