Hisarcıklıoğlu'nun hatırlatmaları

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun geçtiğimiz hafta Zorlu Grand Otel’deki törende yaptığı konuşma doğrusu bizi mutlu etti. Odalar ve Borsalar Birl...

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun geçtiğimiz hafta Zorlu Grand Otel’deki törende yaptığı konuşma doğrusu bizi mutlu etti.

Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı’nın onca sorunu ve onca projesi arasında Trabzon’un sorunlarına bu kadar ilgi duyması, mutlu olunmayacak gibi değildi. Teşekkürü borç biliyoruz.

***

Hisarcıklıoğlu, eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Kasım 2013 tarihli ziyaretindeki vaatlerini sorguladı. Biz unuttuk ama TOBB Başkanı unutmadı! Yatırım Adası, İkinci Pist, İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezleri… Bu yatırımların Trabzon için önemini bilen Hisarcıklıoğlu bir şeyi daha ima etti. “Aldığınız sözleri bile takip edemiyorsunuz” demek istedi.

Şimdi Hisarcıklıoğlu’nun söylemlerini birebir tekrar nakledelim.

İkinci Pist: “Hava Limanı Trabzon için çok önemliydi. İkinci pist sözünü bildiğiniz kadar aldınız değil mi?.. (Çıt çıkmayınca devam etti!..) Bana gelen bilgi böyle... Öyle değil mi Vali Bey!..”

Hisarcıklıoğlu ikinci pist olayının çoktan kadük olduğunu biliyordu.

Yatırım Adası, İnovasyon Merkezi: “Yatırım Adası ve İnovasyon Merkezi sözü de aldınız. İnşallah onları da Rize’ye kaptırmazsınız”

Hisarcıklıoğlu, Trabzon’da 4 yıl süreyle konuşulan/tartışılan Lojistik Merkezi’nin 4 günde nasıl gittiğini belli ki iyi biliyordu. Söylemleri ince eleştirilerdi ve harekete geçilmesini istemek içindi.

Yoksa Yatırım Adası’nın başka yere kayması mümkün değildi. Mesele sorun yapılıp yapılmamasıydı.

Son sözleri de Demiryoluyla ilgiliydi. Demiryolu: “Trabzonlular daha fazla zenginleşebilmek için Demiryolu Bağlantısını önemsemeli. Liman var. Karayolu var. Lakin Demiryolu en az bunlar kadar önemli. Buradan Erzincan’a bağlanmalıyız. Erzincan’a bağlanmak, Trabzon’dan Londra’ya bağlanmaktır. Ayrıca, Trabzon ile Batum arasına bir ray döşenirse, bütün Avrasya bölgesinin Trabzon’a gelmesi demektir”

Hisacıklıoğlu, demiryolunun kent ve bölge için önemine bu kadar vurgu yaptıktan sonra bizim duyarsızlığımızı da eleştirdi. İhalesi 2018’e atılan ve muhtemelen o tarihte güzergahı da Trabzon’dan kaydırılacak olan demiryolunu nasıl isteyeceğimizi de anlattı:

“Trabzon’daki kanaat önderleri, oda ve borsalarımız bu konuda öncülük etmeli. Şimdi seçim dönemi geliyor. Bütün Genel Başkanlar buraya gelecek. Herkes aynı şeyleri istemeli. Eğer hepimizin ağzı tek olursa, birliktelik ruhu ile istersek kanaatler otomatikman değişir. Demiryolu Trabzon’un yıldızlaşması demektir”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu her şeyi söyledi. Unu, şekeri, ateşi, suyu tarif etti. Artık bu helvayı yapın demeye getirdi. Galiba bir tek, ‘Ben gelir önünüze geçerim. Helvayı da ben yaparım’ demedi.

Hisarcıklıoğlu, Trabzon’un bir ahçıya ihtiyacı olduğunu söyledi. Trabzon çoktandır öncülerini birer birer yitirdi. Şimdi helva yapacak ahçısını veya o öncüsünü arıyor.

Hatırlattığınız için teşekkürler Hisarcıklıoğlu... Not: Yarın devam edecek

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler