HIRS, AKLIN ÖNÜNE GEÇERSE…!

Erken genel seçim sonrası “CUMHUR İTTİFAKI” çoğunluğu sağladı. Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Erdoğan 26.340.000 oy alarak %52’nin üzerinde çoğunluk sa...

Erken genel seçim sonrası “CUMHUR İTTİFAKI” çoğunluğu sağladı. Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Erdoğan 26.340.000 oy alarak %52’nin üzerinde çoğunluk sağlayıp ilk turda seçimi kazandı. Normal olarak muhalefet partileri genel başkanlarının rakiplerini halkın önünde kutlamaları gerekirken bu yapılmadı. Daha da ileri giderek muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, yemin etmek için meclise gelen cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı karşılamak için ayağa kalkmadılar. Bu HDP’lilerden beklenebilirdi ama CHP’den böyle tavır beklenemezdi. Çünkü CHP’si demokrasi deneyiminde en kıdemli bir parti konumundaydı. Bu tutum ona yakışmadı. Eğer kalmışsa iyi puanlarını da silip götürmüştür. Halbuki geçmişte İnönü-Demirel, Demirel-Erdal İnönü koalisyonları kurulabilmiş ve memleket hayrına hayli işler başarıldığını dosta, düşmana gösterilmiştir. Her şeyden önce aklı, mantığı ve ülke menfaatlerini ön plana çıkarabilmişlerdir. Aradan geçen yarım asırlık süre sonunda demokrasi kültüründen geriye dönüş halktan tasvip görmedi.

Milletin yarıdan fazlasının oyu ile seçilen cumhurbaşkanı ona oy vermeyenlerin de başkanıdır. Yani kısaca 81 milyonu temsil etmektedir .Ona karşı yapılan saygısızlık tüm millete karşı yapılmış sayılır. Çünkü o şahsında milleti temsil etmektedir. CHP. yöneticileri seçimin başından beri hata üstüne hata yapmaya devam etti. Önce mecliste gurup kurabilmesi için İYİ partiye 15 ödünç milletvekili verdi .Daha sonra Cumhurbaşkanı adayı Edirne’de tutuklu HDP. milletvekilini hapishanede ziyaretle sürdürdü .O da yetmedi.HDP.’yi baraj aşabilmesi için her evden ,HDP. İçin bir oy istediler. Bunu da başardılar .Oy transferi yaptıkları parti PKK. terör örgütü sempatizanı bir partidir .Dökülen şehit kanlarının sorumlusudur.1984 yılından beri şehit olan insanlarımızın vebali bunların sırtındadır.

Hal böyle iken, bile bile teröristlerin değirmenine su taşıyan ana muhalefetin bu tutumunu aklı başında ,sağduyulu hiçbir CHP.’li vatandaşın tasvip edebileceğini zannetmiyorum.Bunun sonucudur ki parti oyları, CHP.’li cumhurbaşkanı adayının çok gerisinde kalmıştır.Bu bir halk protestosudur.Bu protesto da CHP. yöneticilerine karşıdır .Şimdi parti içinde kıpırdanmalar ,homurdanmalar başlamıştır. Bu yüzden CHP’. si kaynayan bir kazan halini almıştır.

Yeni sistemin oturması, uygulaması ,biraz zaman alacaktır .Ama şüphesiz ki pratiklği kaybedilen zamanı telafi edecektir .Kabinede görev alan üyelere baktıkça her üyenin seçiminin bir hesaba dayandığı ,uyum ve tesanütün ön plana çıkarıldığını anlamak mümkündür .Kabinenin başarılı olmaması için bir bahanesi de kalmamıştır.

Yeni sistemin ve kabinenin vatana ,millete hayırlı olmasını diler,başta sayın cumhurbaşkanının şahsında tüm üyelere başarılar dileriz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler