Kim kesti? Kime sattı? Kim yedi? Gibi yığınla soruların biriktiği bir ülkede yaşıyoruz. At eti, eşek eti hatta insan eti satanların çoğaldığı bir ülke. Bunlar yetmiyormuş gibi bu işleri alaya alanlar da," sen at eti yedin" diyene cevap olarak," sende eşek eti yedin" diyor. Ne günlere kaldık demeyeceğim, zira insan eti yiyenlerin yanında at eti ya da eşek eti masum kalır. Kötü hiç bir zaman örnek değildir ama baksanıza yamyamların sayısı arttı bu ülkede. Biz," Allah ıslah etsin" diyelim ve ciddiyetimizi muhafaza ederek işimize bakalım.

Biliyorsunuz Türkiye'nin kırmızı et üretimi 2016 verilerine göre 1 milyon 173 bin ton. Tüketimi ise 1 milyon 300 bin ton civarında. Yani üretim tüketime yetmiyor. Bu yüzden benim ülken 2010 yılından buyana et ithal ediyor. Hal böyle olunca ortaya yamyamlar çıkıyor. Fırsatçılar çıkıyor ve atları, eşekleri toplayıp kesiyor ve vatandaşa sığır eti dana eti diye satıyor, yediriyor. Evet aynen böyle oluyor ve biz diyoruz ki, inşallah insan eti satmazlar. Farkındaysanız gıda da büyük bir terörün varlığından söz ediyorum. Bu varlığın biran önce savuşturulması gerektiğini de söylüyorum zira " yılanın başını zamanında keseceksin" derler. Bende bunu ısrarla tavsiye ediyorum. Tarım Bakanlığını ve Sağlık Bakanlığını özellikle bu anlattığım konular da daha duyarlı davranmaya davet ediyorum.

Hey gidi ülkem bir zamanlar Orta Doğunun et tedarikçisiydi. Şimdi vatandaşına at eti eşek eti yedirir hale düştü. Unutmayalım ki bundan kurtulmanın yolu, üretimi arttırmak ve gıda da etkin denetim yapmaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner89

banner37