Hediye edilen puan

Son üç maçını kayıpsız geçen Karadeniz Fırtınası, son üç maçtır kaybetmeyen Beşiktaş'a konuktu. Galibiyet ve mağlubiyet sayıları dahil, neredeyse her...

Son üç maçını kayıpsız geçen Karadeniz Fırtınası, son üç maçtır kaybetmeyen Beşiktaş'a konuktu. Galibiyet ve mağlubiyet sayıları dahil, neredeyse her yönden denk iki takımın maçında kazanan büyük avantaj elde edecekti. Denk olmayan tek unsur, sahada futbol oynayanların form durumuydu. Trabzonspor'un, özellikle son dönemlerde rakiplerine oranla daha iyi futbol oynaması en büyük artısıydı. Beşiktaş'ın avantajı ise, maça ev sahipliği yapması ve tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş'e sahip olmasıydı.

Maçın ilk yarısı kör dövüşü şeklinde geçti. Ne Trabzonspor ne de Beşiktaş futbol açısından hiç zevk vermedi. Sahada sadece kora kor mücadele vardı. Bir de, ilk yarı sonunda Sosa menşeili Rodallega'nın golü. Golde Sosa öyle bir asist yaptıki, rakip savunma resmen o pozisyonda dondu, kıpırdayamadı. İkinci yarıya muhteşem bir golle başlayan Karadeniz Fırtınası, zor deplasmanda çok büyük avantaj sağladı. Nwakaeme maçta futbol olarak vasatı geçemediysede attığı süper golle Bordo Mavililer'i skor olarak rahatlattı. Fakat oyun olarak maçta hiç rahata eremeyen Fırtına, kalesinde iki gol gördü. İkinci gol VAR'da ofsayt diye iptal edilince hem rakip oyuncular hem de tribünler şok oldu. Beşiktaş temposunu yitirdi. Uzatmalarda gelen Beşiktaş'ın golü, her iki tarafa birer puan anlamı taşıyordu. Ünal Karaman'ın önlem alamayıp rakibini uykudan uyandırması, Trabzonspor'un İstanbul'da iki puanı bağıra bağıra bırakmasına neden oldu. Sosa sakatlanıp çıkmak zorunda kalınca orta alan tamamen Şenol Güneş'in öğrencilerine teslim oldu. Sonrasına ise herkes şahit oldu. Bordo mavililere sahada büyü yapılmış gibi çaresiz bir şekildeydi. Halbuki bu takım, rakibinden daha yetenekli oyunculardan kurulu. Böyle olmamalıydı.

Hakem maçı idare etmeye çalıştı. Şenol Güneş eldeki malzeme ile elinden geleni yaptı. Aynı şeyi dünkü maç için Ünal Karaman hakkında söyleyemem. Kazanılan maçı az kalsın rakibe veriyordu. Lakin, iyi takım olma yolunda(bu maç sayılmaz) zamana ihtiyaç var. Dün akşamki maç, tarihe bordo mavili camianın kursağında kalmış bir maç olarak geçecek. Keşke sahada asgari doğrular yapılsaydı da, iki farklı öne geçilen maçtan sonra bu cümleleri yazmasaydık. Sağlık olsun!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler